Матурска облека, шминка и фризура

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.529
Прегледај го приврзокот 41622

Прегледај го приврзокот 41623

Прегледај го приврзокот 41625

Овие според мене се многу убави ,посебно првата (без вратоврската ) со некој добар часовник .Брат ми сега е матурант и знам дека така некако ќе од облечен на матура :)

Супер, така некако и јас би сакал да изгледам.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Вториот пример ми се допага многу.Најверојатно нешто слично на тоа ке носам.
Со оглед на тоа што пред некој ден разгледувавме низ градов ,мора да ти кажам дека во Бицијани има најубави одела за млади и во една голема продавница за машки одела во ГТЦ на втор спрат,нема шанси да ја промашиш(не ми текнува како се викаше),баш се онака како за матуранти и струкирани се , а на други места има многу тапа модели онакви класични како за постари мажи. За две недели ќе донесат нови ,ама нема нешто многу да бидат различни од овие што веќе ги има , а цените им се солидни имаш од 5000 до 16000.Конкретно брат ми си купи едно од Бицијани 9000 и нешто беше и многу е слично како ова на сликава ,само малку бојата е потемна :)

B

BooBojan

Гостин
Со оглед на тоа што пред некој ден разгледувавме низ градов ,мора да ти кажам дека во Бицијани има најубави одела за млади и во една голема продавница за машки одела во ГТЦ на втор спрат,нема шанси да ја промашиш(не ми текнува како се викаше),баш се онака како за матуранти и струкирани се , а на други места има многу тапа модели онакви класични како за постари мажи. За две недели ќе донесат нови ,ама нема нешто многу да бидат различни од овие што веќе ги има , а цените им се солидни имаш од 5000 до 16000.Конкретно брат ми си купи едно од Бицијани 9000 и нешто беше и многу е слично како ова на сликава ,само малку бојата е потемна :)
За вакво нешто може најмногу да издвојам околу 100евра,ништо повеке.Не сакам да претерувам со толку скапи облеки.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Јас си купив фустанче петокот од Елена Лука.Мх мх мх преубо е :icon_lol:.Требеше само да се напрает некои измени и за 10тина дена ќе одам да си го земам барем да ми се тргнит то од глава :)
И пантоли си купив за 3та вечер,уште втора ми остана.

F

FuckYouAll

Гостин
Низок сум и не планирам сако да носам....:icon_bigg

Член од
1 февруари 2011
Мислења
61
Поени од реакции
8
ја годинава сум матурант и уопште не се замарам за облеката. Знам само дека доле ќе иам старки (Converse):helou: Другите нека си се замараат, а иначе да донекаде е полесно да си машко у овој смисол.

opraj se "roker"....ednas nemoj da bides klo*ar barem u 4 god....

--- надополнето ---

Odelo obavezno i Air Max dole hahahahahha.... i 2 ribi pod ruka, 10 grama belo u unutrasnji djep, rolex i 2 gorile da mi cuvaju ledja :D:D:D

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27

--- надополнето ---

Odelo obavezno i Air Max dole hahahahahha.... i 2 ribi pod ruka, 10 grama belo u unutrasnji djep, rolex i 2 gorile da mi cuvaju ledja :D:D:D
Тоа ти ако сакаш иди така брате, ја нема :baeh:

S

Sheldon Cooper

Гостин
партнерката купила црно-бело фустанче, што ми предлагате да земам пошто немам идеи? :S А,да..сакам да е по-спортско без некои сакоа или лакирани ципели па да изигравам Ферус Мустафов

--- надополнето ---

Извини вака, ама на матурска одиш или на рок концерт?
Кога ќе ги видам на матурска со старки ми се ежи косата.
А што па толку па да ја праиме матурската класична кога времето иде напред? Не ни личи на годините да се праиме чичковци со одела и сакоа..Треба да ги следиме новите трендови

С

сашенко

Гостин
партнерката купила црно-бело фустанче, што ми предлагате да земам пошто немам идеи? :S А,да..сакам да е по-спортско без некои сакоа или лакирани ципели па да изигравам Ферус Мустафов
Црно-бело викаш а? Да побарам на гугл црно бели фустанчиња знаеш колку ке ми даде? Пууууууууууууууу па да не грешам душа ама испод 2-3 милиона пронајдени резултати нема да биде сигурно.За црно бело ако правиме муабет.Не сум некој моден советник нит нешто посебно се разбирам од мода ама мислам дека од фустан до фустан има разлика и без разлика која боја е сепак моделот е најбитен да го гледаш кога бираш дали ке се носиш спортски како што кажа ти или пак одело некое да земеш за да си одговараш со неа.Ако е некој елегентен фустан за неа земи одело некое ке најдеш интересни ама има секакви фустани и има некои со кои би идговарало многу ако ти носиш спортско нешто на тебе.Така да види си каков фустан е тоа ако веќе сакаш посебно да си одговарате и да бидете парот што ке го сврти вниманието на сите таму вечерта и можеш и со неа да се консултираш....Ама она ке биде у црно бело и јас дали да носам одело или нешто спортско нема да ти даде некој прецизен одговор и нема да ти биде од корист многу.Значи побитно е моделот, тоа е на прво место после гледај и боја мада со црно бело на неа тебе ке ти стојат многу работи..

S

Sheldon Cooper

Гостин
Црно-бело викаш а? Да побарам на гугл црно бели фустанчиња знаеш колку ке ми даде? Пууууууууууууууу па да не грешам душа ама испод 2-3 милиона пронајдени резултати нема да биде сигурно.За црно бело ако правиме муабет.Не сум некој моден советник нит нешто посебно се разбирам од мода ама мислам дека од фустан до фустан има разлика и без разлика која боја е сепак моделот е најбитен да го гледаш кога бираш дали ке се носиш спортски како што кажа ти или пак одело некое да земеш за да си одговараш со неа.Ако е некој елегентен фустан за неа земи одело некое ке најдеш интересни ама има секакви фустани и има некои со кои би идговарало многу ако ти носиш спортско нешто на тебе.Така да види си каков фустан е тоа ако веќе сакаш посебно да си одговарате и да бидете парот што ке го сврти вниманието на сите таму вечерта и можеш и со неа да се консултираш....Ама она ке биде у црно бело и јас дали да носам одело или нешто спортско нема да ти даде некој прецизен одговор и нема да ти биде од корист многу.Значи побитно е моделот, тоа е на прво место после гледај и боја мада со црно бело на неа тебе ке ти стојат многу работи..
Не ми дава да видам што купила :)Инаку не сме пар и чиста формалност ќе биде ова колку да се појавиме заедно после секој со свое друштво такада не е проблем и да сме распар со моделите, битно ми е мојата облека да е спортска и нешто црно бело

Член од
1 февруари 2011
Мислења
61
Поени од реакции
8
А што па толку па да ја праиме матурската класична кога времето иде напред? Не ни личи на годините да се праиме чичковци со одела и сакоа..Треба да ги следиме новите трендови[/QUOTE]

pa ne ti lici ni u starki...a sigurno novi trendovi ne se starki (od 68')

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394

--- надополнето ---

Клошар? Молам ?
Кога ќе научите бе да почитувате личен избор и личен стил ?
Матурската била свечена ствар , да ми простите на израз , ама жими машки полов орган.
Ако вие свечено сметате прилика каде што неиживеани полнолетни дечиња ќе се начукаат и ќе се глупираат , изгубив надеж .
Матура беше голема ствар кога не беше задолжително средното образование , сега секој завршува . Нема потреба од големи славења и големо трошење на пари за истите.
И јас годинава ќе славам матура. Нити имам намера да облакам панталони нити кондури нити сако.
Не сум дораснат за сако нити имам намера да глумам таков пред 300 луѓе поради една вечер . Иам 18 години , уште минимум 5 години образование пред да влезам во деловниот свет за да носам сако.

Сега за сега ќе си носам фармерки , патики , некоја кошула и/или некој vest (немам соодветен превод , прслук ми е некако глупав превод , се дава грешна слика).
А вие трошете илјадници денари , јас радо би ги вложил истите во образование .

Kajgana Shop

На врв Bottom