Матурска облека, шминка и фризура

The Gamer

Човекот шо гејма
Член од
18 февруари 2011
Мислења
109
Поени од реакции
27
ја годинава сум матурант и уопште не се замарам за облеката. Знам само дека доле ќе иам старки (Converse):helou: Другите нека си се замараат, а иначе да донекаде е полесно да си машко у овој смисол.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.529
ја годинава сум матурант и уопште не се замарам за облеката. Знам само дека доле ќе иам старки (Converse):helou: Другите нека си се замараат, а иначе да донекаде е полесно да си машко у овој смисол.
Извини вака, ама на матурска одиш или на рок концерт?
Кога ќе ги видам на матурска со старки ми се ежи косата.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Извини вака, ама на матурска одиш или на рок концерт?
Кога ќе ги видам на матурска со старки ми се ежи косата.
Старки = Урбан дух
Шпиц срања = Шабанарски Дух

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.707
Поени од реакции
11.529
Старки = Урбан дух
Не мора класичен шпиц, ама малку по цивилизирано мме, оди на свечена вечер, не на Металика.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дечки сфаќам дека убаво е да си го запазиш стилот ама сепак матура е :) А и многу убаво изгледаат машки во сако и кондури на нив од женска страна. Дури на матурата моја ја се чудев од каде олку убави машки у генерација.

--- надополнето ---

Не мора класичен шпиц, ама малку по цивилизирано мме, оди на свечена вечер, не на Металика.
Баш тоа.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Сако и кондура нема шанси да облечам.
Кежуал варијанта,патика,фармерка и кошуља некоа ќе спукам. :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И тоа е океј, само да не е баш многу лежерно :) Јас само кажав од женска страна како изгледа :)

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Старки = Урбан дух
Неќам да те напињам, знам сега дека ви се вртат милион работи во глава. Почнувајќи од основно и најбитно - партнерки, па се до облека, превоз, што понатаму, кој каде ќе се запишува итн. :) Меѓутоа, сакам да ти укажам за да не останеш и во иднина со вакви селски сфаќања, без навреда.

Дали имаш урбан, елегантен или сељачки стил не зависи од патиките или чевлите кои ги носиш туку генерално од целата комбинација на тебе и уште еден многу битен фактор - дали умееш да ја носиш. Со други зборови, одело да, но не тоа тебе да те носи. Старките некому му се допаѓаат, некому не му се допаѓаат, но несомнено се модна икона. Прашањето е дали се соодветни за оваа пригода. Ако мене лично ме прашаш не, мислам дека матурската вечер е настан каде би требало да се биде елегантно или спортски-елегантно облечен. Но од другата страна, тоа не значи дека не е можно да се искомбинираат со некои други парчиња со цел да се направи интересна комбинација. Пример, може да ги укомбинираш со фармерки, кошула, тенка кравата и сако. Се зависи од твојата имагинатија и способноста да го оствариш замисленото. :)

И уште една работа. Претпоставувам ќе се јават многу такви, ги имаше и во мое време, што ќе делат совети од типот забава ко забава. Океј, се слагам, не треба да се крева тензија, не е ништо страшно, ама е вечер што верувам на сите им останува во сеќавање (освен ако не се под хемија или бајаги пивнати) и кога е веќе така не гледам зошто не би требало да се потрудите барем малку да ви остане во пријатно сеќавање.

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Све је лако кад си млад, свако одело добро ти стои...Цитат од Прљаво Казалиште па и да знаете дека се во право.

Што и да облечете нема да згрешете, инаку од моја гледна точка Матурската вечерт ти е "Свечен настан" зошто ? Затоа што сите го облекуват тоа најубавото што им стои во плакарот, во овој случај новокупените ствари, па доколку имате некое секси сако и опасни шпиц кундури зошто да не ги облечете...кога ќе имате пак тава шанса на тој начин да се облечете, ќе го скршите ледот и ќе видите дека добро ви стои па потоа и за излегување во сабота ќе терате вратоврски за носење. :)

S&M

Детектив
Член од
2 март 2011
Мислења
31
Поени од реакции
3

Важно е да не бид кич и ти да се чувствуваш убаво во тоа што ќе го носиш .. па и да се старки ,треба да имаш малку вкус и осет за убаво да ги искомбинираш :)

--- надополнето ---

Неќам да те напињам, знам сега дека ви се вртат милион работи во глава. Почнувајќи од основно и најбитно - партнерки, па се до облека, превоз, што понатаму, кој каде ќе се запишува итн. :) Меѓутоа, сакам да ти укажам за да не останеш и во иднина со вакви селски сфаќања, без навреда.

Дали имаш урбан, елегантен или сељачки стил не зависи од патиките или чевлите кои ги носиш туку генерално од целата комбинација на тебе и уште еден многу битен фактор - дали умееш да ја носиш. Со други зборови, одело да, но не тоа тебе да те носи. Старките некому му се допаѓаат, некому не му се допаѓаат, но несомнено се модна икона. Прашањето е дали се соодветни за оваа пригода. Ако мене лично ме прашаш не, мислам дека матурската вечер е настан каде би требало да се биде елегантно или спортски-елегантно облечен. Но од другата страна, тоа не значи дека не е можно да се искомбинираат со некои други парчиња со цел да се направи интересна комбинација. Пример, може да ги укомбинираш со фармерки, кошула, тенка кравата и сако. Се зависи од твојата имагинатија и способноста да го оствариш замисленото. :)

И уште една работа. Претпоставувам ќе се јават многу такви, ги имаше и во мое време, што ќе делат совети од типот забава ко забава. Океј, се слагам, не треба да се крева тензија, не е ништо страшно, ама е вечер што верувам на сите им останува во сеќавање (освен ако не се под хемија или бајаги пивнати) и кога е веќе така не гледам зошто не би требало да се потрудите барем малку да ви остане во пријатно сеќавање.
Многу добро кажано !

B

BooBojan

Гостин
Матурант сум оваа година.Имам некои идеи што да носам,но ќе видам што како ке ми стои.
Е сега имам проблем имам братучедка која има добар вкус за облекување.Ама сакам да чујам и мислење на некое друго девојче(пошо според мене девојчињата имаат подобар вкус за облекување отколку мажите).Најверојатно ќе купувам некои работи од Скопје.Па барам девојче со добар вкус за некој предлог.Чекам предлози.

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
3312222194_5b7e098a0f_o.jpg

dior-homme-men-s-business-leisure-suits-gray-silver-058c5.jpg

peaked-single-breasted-suit.jpg

Овие според мене се многу убави ,посебно првата (без вратоврската ) со некој добар часовник .Брат ми сега е матурант и знам дека така некако ќе од облечен на матура :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
pametno - nosi neshto shto e vo tvoj stil i vo koe ke se osekjash fino .... Nikakvi pingvin varijanti za taka mladi momci:salut:

B

BooBojan

Гостин
Прегледај го приврзокот 41622

Прегледај го приврзокот 41623

Прегледај го приврзокот 41625

Овие според мене се многу убави ,посебно првата (без вратоврската ) со некој добар часовник .Брат ми сега е матурант и знам дека така некако ќе од облечен на матура :)
Вториот пример ми се допага многу.Најверојатно нешто слично на тоа ке носам.

Kajgana Shop

На врв Bottom