Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Катастрофа жива.
На мечот со Фенер бев блок 3, ред 41 и на 2 дена пред почеток на меч немаше ниту едно слободно столче за блок 3. Последниот ден го пуштаат на продажба блок 3 од ред 1 до 15. Одам на утакмица, цел ред пред мене (ред 40) е празен. :)
Топ, а луѓе платиле иста цена да гледаат како кучиња од "мртов" агол.

Ја не знам кој генијален ум ја смислува фората со продажбата на картите ама се надевам дека во следниот бран измени во управувачкиот кадар ќе го фати патот под нозе.
Иначе ко што дознав еден од плацовите до локомотива игралиштето е во сопственост на Даре.

Дечки кај се продавет картиве и дали имат уште за со Зенит?

Ако нешто биде подобро со евентуалното доаѓање на Мукаетов, тоа ќе биде што нема да се нервираме со вакви глупости ко продажбава на карти и слични работи што ги правеше Самсоненко и во фудбалскиов и во ракометните клубови (Андреев, газда-тренер на клупа, рокади на тренерите кај жените и уште мал милион глупости). Нема сигурно кај Мукаетов во управа да седат Симев, Капушевски, Давор и такви партиски војничиња. Не знам дали приметивте ама на ждрепката за ЛЕ наш претставник беше Виктор Доневски, типче што беше генерален директор на фирми од типот на МПМ, Телеком и не знам веќе кај не стигна да биде генерален. Појма немав дека и он имал некаква позиција во клубов. За буџетот на клубовите, сигурен сум дека Мукаетов може да си дозволи да дава исти пари како и Самсоненко за фубалскиов клуб, али не и за ракометните, посебно не за машкиот, но сигурно може да ги одржи на солидно ниво. Претпоставувам дека кога би се нафаќал да ги финансира од нив ќе прави приказна клуб-репрезентација како што беше онаа на Металург.

Ја не знам кој генијален ум ја смислува фората со продажбата на картите ама се надевам дека во следниот бран измени во управувачкиот кадар ќе го фати патот под нозе.
Иначе ко што дознав еден од плацовите до локомотива игралиштето е во сопственост на Даре.
Одамна е таа приказна, дека Даре сакал да гради академија слична на онаа на Пандев баш на тоа место али не му успеало заради проблеми со тогашната влада на Георгиевски али не знаев дека веќе има он таму земјиште.

Мукаетов во ФК и Мукаетов+Михајло во РК е идеално сценарио ако си оди Сергеј. Како и да е ќе видиме секако Вардар нема да пропадне.
За четири дена ја играме првата европска утакмица во историјата. Не сум ги гледал зенит, ама знаејќи го Манчини не очекувам премногу да се отворат и дада остават простор за контри. Најбитно е да го издржиме првиот бран до кај 20 минута додека се стабилизираат нашиве. После можеме и да ја земеме топката у нозе и претпазливо да почнеме да ги притискаме. Имаме добри играчи во средина, знаат да истрчаат маратон ама и да задржат топка и да играат со пасови. Очекувам конечно Фелипе да изигра маестрална и со пас во 16 да асистира за гол.
Уште четири дена :vozbud:

На северна катастрофа беше, реалноста е таа, на хаварија време никој не ти иде Вардар со Силекс да го гледа, заслужуваат дечките да играат пред повеќе публика ама тоа ти е изгледа и публикава наша се чува за ЛЕ.. :) На западна и повеќе од солидно, но реално да не беше најавена продажба на блок карти за ЛЕ не верувам ни 50 луѓе да имаше...

За Итало верувам дека ќе биде солиден во иднина, не ни доби некоја посериозна шанса, на Аце кај не му се погоди времето, па и скроз му го зезнаа викендов нашиве што го мобилизираа за на утакмица, Глишиќ за мене е жива катастрофа, ни приближно не игра како што играше кога беше во форма и Демири и Брда и Попов од Токсикологија излезен се класа подобри од него...Баш ме интересира со каков состав ќе излеземе со Зенит :)
Баш убаво е напоменато, што значи тоа 50 души не е баш така. Се со тек на време и ќе биде, да се надеваме. :)

Yesterday at 3:02pm ·
ВАЖНО!!!
Поради лошите временски услови и технички пречки, Блок картите, односно билетот кој ќе важи за сите три натпревари од Лига Европа, за н.г. Комити Запад се пуштаат во оптек утре, 10.09.2017г. со почеток во 16ч. (локација дополнително). Со купената БЛОК карта на лице место добивате маичка во изработка на н.г Комити Запад...

И да врне и да вее, секој Комита ќе пее, напред Вардар напред Вардар, напред Вардар ти си шампион!!!
Правец Стадион: Вардар - Силекс
#МОБИЛИЗАЦИЈА #РеВардаризација #ЕденЖивотЕднаЉубов[DOUBLEPOST=1505079644][/DOUBLEPOST]Во врска со стадионот во Карпош 3, мислам дека би било одлично да се изгради, околку 12.000 капацитет без атлетски патеки и ќе биде премногу добро. Дури и да имаш по 3-4.000 публика се гледа како да има многу повеќе отколку 3-4.000 на Градски кој собира 35.000. Плус се прави многу поголем притисок.
Вистина е дека Градски си е Градски и дека никој не може да го замени, ама пак колку пати сме играле поради глупостите на ффм, поради репрезентација како домаќини во Ѓорче, Велес, Маџари.
Освен тоа мислам дека во Карпош, Вардар ќе има многу повеќе публика, сите знаеме дека кога сме играле во Ѓорче, Маџари па и Велес/Струмица сме имале повеќе публика отколку на Градски во МК лига последниве неколку години.... Со Локомотива сега цела мала трибина беше полна. Сигурен сум дека тие што се бунат 90% не ни идат последниве година-две на Градски така да, би било супер да добиеме нов стадион. Каде ќе испишеме историја. :)

Последно уредено:
Топ е 10.000 стадионче во Карпош за Вардар во Мкд лига , џабе играме на градски зјае празен кога ке видат играчите дека нема ни 500 души и на нив им е тапа ..

Вака на таков стадион ако има 1.000 луѓе мислиш има 3.000 по што ке биде блиску до стадион и ке има многу појака атмосфера :)..

Ми се свиѓа што се одбра Карпош , сепак е по Комитска и по Вардарска населба од Аеродром ..
Одличен потег , бројката у секој случај полоша неможе да биде бидејки од ова подоле нема ..

За Комити уште едно инфо , поради голем интерес утре уште на четири места ке има продажба на билети за со Зенит :)

За нас од Драчево ќе треба посебна автобуска линија да воведат за до Карпош :D
Како и да е поздрав за проектот. И пред некое време овде се дискутираше за можноста Вардар како клуб да добие сопствен стадион, имаше спротиставени ставови околу тоа. Мое мислење е дека дефинитивно Вардар како клуб заслужува да има свој стадион. Кога веќе не сме имале можност по распадот на Југославија да го добиеме Градски како наш, како што е пример со другите големи клубови низ екс ју, време е и ние како клуб да имаме нешто свое. И можеби е време да се сврти една нова страница и да се испише нова историја. Многу убави моменти ќе останат запишани на Градски, али во тоа време најголем дел од тие што пишуваме овде и што сега одиме редовно на стадион не сме биле ни родени. Дури може да се каже дека на Градски го доживеавме и најлошиот период од историјата на Вардар. Така да ако се направи добар план, и ако изградбата на тој стадион не биде фушерај само колку да се замачкаат очи тогаш уште од утре нека почнат да го градат.

И ајде нека доаѓа четврток више, не се издржва појќе :D

Зошто мислам дека поради ниската цена од 600 денари многу луѓе ќе земат карти од Комити,ќе се наполни поголемиот дел од запад ама атмосферата нема да биде тоа тоа зошто нема сите тие да навиваат константно и вистинските Комити ќе бидат расфрлани по Запад.? Дај боже да грешам.

Зошто мислам дека поради ниската цена од 600 денари многу луѓе ќе земат карти од Комити,ќе се наполни поголемиот дел од запад ама атмосферата нема да биде тоа тоа зошто нема сите тие да навиваат константно и вистинските Комити ќе бидат расфрлани по Запад.? Дај боже да грешам.
Ќе си има од Комити задолжени, кој не пее порано шамари се делеа, така да кој не планира да пее не му препорачувам Запад! :D

Ако нешто биде подобро со евентуалното доаѓање на Мукаетов, тоа ќе биде што нема да се нервираме со вакви глупости ко продажбава на карти и слични работи што ги правеше Самсоненко и во фудбалскиов и во ракометните клубови (Андреев, газда-тренер на клупа, рокади на тренерите кај жените и уште мал милион глупости). Нема сигурно кај Мукаетов во управа да седат Симев, Капушевски, Давор и такви партиски војничиња. Не знам дали приметивте ама на ждрепката за ЛЕ наш претставник беше Виктор Доневски, типче што беше генерален директор на фирми од типот на МПМ, Телеком и не знам веќе кај не стигна да биде генерален. Појма немав дека и он имал некаква позиција во клубов. За буџетот на клубовите, сигурен сум дека Мукаетов може да си дозволи да дава исти пари како и Самсоненко за фубалскиов клуб, али не и за ракометните, посебно не за машкиот, но сигурно може да ги одржи на солидно ниво. Претпоставувам дека кога би се нафаќал да ги финансира од нив ќе прави приказна клуб-репрезентација како што беше онаа на Металург.

Одамна е таа приказна, дека Даре сакал да гради академија слична на онаа на Пандев баш на тоа место али не му успеало заради проблеми со тогашната влада на Георгиевски али не знаев дека веќе има он таму земјиште.
Па реално тие пари, што се фрлија во ракометот изминативе години, немаат никакво финансиско поткритие. Кој и да продужи со управување на ракометните клуба, уверен сум дека драстично ќе ги намали вложувањата...
Точно дека е Панчев сакаше да гради академија, под покровителство на Милан, на игралиштето на Алумина, ама поради административни пречки ништо не испадна. Ми се чини дека има добиено и концесија...

Teshko deka ke napreme stadion za nad 10 000 publika, toa ke koshta nad 20 miljoni evra.. sigurno ke bide nekoj so 4-5 iljadi stolcinja za domasno prvenstvo, sho e okej, iskreno na gradski mnogu e glupa patekana.. publikata odalecena od igrachite 100km, da nemozish nikakov pritisok da izvrsish, vo Strumica ko igravme vtoroto poluvreme igrachite na Malme se ispostraja vo bukvalna smisla na zborot, za playoff utakmici vo evropa bash takvi stadioncinja ni se najpogodni, ebash 30 000 publika koja 90% od niv gricka semki i nemozhi nikakva atmosvera da napravi vrz protivnikot, taka da stadionce od 4000-5000 iljadi makar neka e i so edna tribina pa za vo idnina da se proshiri nakaj 15k-20 k kapacitet vo zavisnost od budzetot ke e top, evegi APOEL navodno nov stadidon ke prele ili toj sho go imaa od 22 000 kapacitet so parite od evropa vo izminative 4-5 sezoni ke go isplatat. EDIT- Ustvari evo gledam mozno e za 5m evra da se napravi stadionce so 12 k kapacitet, primer stadionot vo Elbasan, Albanija, dodeka stadionot na Molde 15k kapacitet kostal 22 miljoni evra, sigurno pojke vlozheno vo nadvoreshna konstrukcija.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom