Џони Вајсмилер
Don't share my food
Идам на темата да прочитам некоја критика за Мрме,ѕа играта општо,за Несторовски едно друго ти реков ми рече....влегвање на темата после цел ден само за УЧК и ОНА се коментира

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај бе принсткрин курво. Мора да го овековечиме тој момент.Идам на темата да прочитам некоја критика за Мрме,ѕа играта општо,за Несторовски едно друго ти реков ми рече....влегвање на темата после цел ден само за УЧК и ОНА се коментира![]()
Да напраиме петиција една?Дај бе принсткрин курво. Мора да го овековечиме тој момент.Дај ај не јади гомна, да се насмееме малце.
da bi bil makedonski musliman bi znael da zboruva makedonski, ama edvaj zboruva makedonski bidejki doma so negovite zboruvaat na albanski. tek od koga pocna da igra za makedonija malku go podnauci jazikot. poznat mi e uste od vremeto pred da zaigra za mladincite na makedonija i na primer na fb koga komentirase kaj rodninite ili tie kaj nego se bese na albanski. sekako ima torbesi koi sega na hartija se albanci, ama takvite sepak znaat makedonski (osven ako bile asimilirani pred nekolku generacii).
Пробувам да замислам што му има пишано ама никако не ми иде. Џони на незналици обично дрско им влага ама на Мрме не ми се верува дека му влегол така, сигурно пробал на фин и учтив начин да му укаже на селекторот дека Алиоски не е бек туку крило.Да напраиме петиција една?
Жими мајка многу сакам да го прочитам тој коментар,конверзација не е пошто ДОКТОРОТ по фудбал Мрме го остаил на СЕЕН џонката[emoji28][emoji28]
Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Абе искрено не изиграваш, толку ти сечело.Кажи ми ти каде прочита дека рекол дека не му пречеле скандирањата ? Не врти во круг само
И тоа што на терористи им дале да сменат униформа во сако за “мир“ во куќа не ги прави невини луѓе или ослободители.
Патем што ослободила таа војска ? Албанците во Македонија живееле отсекогаш без никаков проблем, само грешка направивме што примивме бегалци од Косово за неколку години подоцна истите тие кучиња да се кренат со пушка против против државата која им пружила рака кога им било најтешко.
Еве уште еднаш со болдирано, сака да ги оправдува, дека и другите прават така, а нема храброст да биде првиот селектор кој ќе каже стоп за ваквото однесување!!!Овој Мрме да ти бил повеќеслојна пичка - абе магаре ти си јавна личност, и треба да пропагираш ферплеј, а не да се криеш позади глупоста на гостинските навивачи. Зошто, добро ти изгледаше тоа што гостите навредувале на ист начин. Ова е класично оправдување на навивачките групи - „...и тие исто прават...“, не на селектор кој има деца од различна националност во тимот.
Јас како обичен навивач сум нашол сила да ги критикувам на лице место сите што пеат на стадион навредувачки песни (особено на национална и верска основа), а овој копукот на некој начин и сака да ги оправдува
најдобри на терен, во Струмица ечи “Мртов албанец – Добар албанец”
Иако беа едни од најдобрите на теренот за репрезентацијата на Македонија, Енис Барди, Езџан Алиоски и Висар Муслиу не беа поштедени од страна на навивачите. И денеска во стадионот во Струмица се преше “мртов албанец – добар албанец“. Запрашан од страна на ТВ21, дали ги осудува ваквите навреди и дали тој ќе биде првиот селектор кој ќе каже стоп на ваквото однесување, Ангеловски кратко одговори дека тој не може да оди на секое столче во стадионот и да ги замолчи навивачите. Тој додаде дека и гостинските навивачи навредувале на сличен начин.
http://sportm.mk/?p=11954
Албанец е Алиоски, има и во струшко на -ски етнички албанци.
porano razmisluvav za takva varijanta, no igracite na koi im uspea takvo nesto (na primer giggs i ze roberto) pretezno bea igraci koi iako stanaa pobavni so godinite imaa dovolno stamina za da igraat pred odbranata. problemot kaj pandev e sto ima kondiciski problem, a i nikogas ne ni bil dobar vo defanzivata, pa nema logika da igra pred odbranata. koga ne si nekoj dobar defanzivec ili nemas iskustvo togas toa trebas so trcanje i zalaganje da go izednacis, pandev ne go moze toa. spored mene pandev moze da bide samo korisen kako polu spic/ofanziven vezen, na drugi pozicii nema da pridonesi.Пандев пишав претходно е дека доста креативен играч, но годините го јадат и доколку сака Мрме да го држи во репрезентацијата на некоја пријателска нека се обиде да го врати позиција поназад и да биде креатор на игра. Има голем број напаѓачи низ историјата кои поради падот на брзината и енергијата во нивната игра ги враќале позиции поназад за да ги користат нивните технички и креативни квалитети.
jas iskreno bi mu dal sansa na brdarovski kako defanzivna varijanta vo 4-2-3-1. brda mozda nema nekoj vrven kapacitet, no e sosema soliden stranicen bek i na primer ako igrame so trajkovski kako levo krilo i dobro bi bilo da se ima lev bek koj povise se orientira kon defanzivata. pokaza kaj vardar deka momentalno i na LB e podobra opcija od demiri i ako cede i ponatamu go stava na vaznite natprevari (mozam da si pomislam deka ke go igra demiri vo ligata, a brda vo EL) moze da se proba i kaj reprezentacijata. urdinov e krajno igranicen i vo posledno vreme mislam deka ni za negoviot klub ne igra standardno. askovski ovaja sezona igra kako krilen napagac, ima slabosti vo defanzivata slicno kako alioski. zuta e zuta, otpisan e od angelovski i pruzi mnogu slabi natprevari, taka sto ostanuvaat demiri, cikarski, brda i tosevski. od ovie kako sto kazav brda mi e prv izbor, a vtor bi mi bil cikarski.Попов не ни игра веќе фудбал а не па за во репрезентација да го враќаме.
Реално ова се левите бекови кои ги имаме на располагање: Жута, Демири, Цикарски, Урдинов и Ашковски. Ниеден од овие не е за во репрезентација но јасно е дека мора да се игра со некој од нив наместо да се крпи со некој од друга позиција (Алиоски или Ристевски). Друга опција е едино со десен бек таму да се игра (оти тоа не е толку страшно како со стопер или крило да крпиш) па може да се проба со Тошевски или евентуално Брдаровски (ако овој сеа игра кај Вардар место Демири, али не верувам). Сума сумарум едноставно дупка сме на таа позиција и што и да се реши човек ќе биде тапа, ама јас лично би се решил на Демири како прва опција и Цикарски како резерва.