Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 25.951
- Поени од реакции
- 34.306
Треба ли сега, како тебе, на овие небулози да пастирам едно 10+ ретардирани смајлија?За да дојде до целосна глобализација еден од начините е како што е опишано во протоколите на мудреците. Целосен хаос да се направи, религиозните фанатици меѓусебе ќе се поништат, патриотите исто меѓу себе ќе се поништат, а тие што ќе останат после тоа ќе живеат во еден систем, една религија. Нееднаквост сигурно ќе има но би требало да биде според придонес во општеството.
Но нека, твое мислење... Имаш право на него, иако повеќе шанси има снегулка во пеколот, отколку ти да го објасниш/одбраниш напишаново.
Како тоа јас сум „лош“?Тоа некој вид искомплексираност ќе да е. Ти дури си полош за општеството него ли некој си Ротшилд.
Што му наштетувам на моето опшетство? Со тоа што работам, и плаќам даноци и такси како за 5+ просечни граѓани? Со тоа што не правам криминал, не учестувувам во корупција и криминал (и следствено, со политика)?
Со тоа што си го сакам својот народ и својата култура, и гледам колку можам да помогнам на своите ближни?
Пази, не мора човек да верува во „карма“, за да има морални вредности кои се слични на тој концепт. И обратно, за некој кој верува во карма (гледам во тебе), прилично лоша карма правиш за себе - преку зборување лоши работи за други, на невидено и неучено.
Среќа Македонија има херои како тебе па цела ќе е
За да дојде до целосна глобализација еден од начините е како што е опишано во протоколите на мудреците. Целосен хаос да се направи, религиозните фанатици меѓусебе ќе се поништат, патриотите исто меѓу себе ќе се поништат, а тие што ќе останат после тоа ќе живеат во еден систем, една религија. Нееднаквост сигурно ќе има но би требало да биде според придонес во општеството.
Многу обожаваш да ги нарекуваш другите глупи а ти најпаметен. Со тој Ставро ко близнаци сте
Бар да можеше да потврдиш некоја иновација, некоја активност со која си го подобрил сопствениот живот а и на другите, или на кој начин се бориш против големите
Тоа некој вид искомплексираност ќе да е. Ти дури си полош за општеството него ли некој си Ротшилд.
Па уште да не разбуди
Научи дека малите нешта гравитираат према големите, а ненобратно. Природен процес е тоа, помири се, секој отпор ти е залуден. Во реалноста сигурно си пиуцкаш кока кола, користиш Самсунг мобилен итн ама битно немал роб да биде
Ако не ти се допаѓа општеството, слободно не живеј во него. Формирај си свое па ако е поубаво и јас ќе дојдам.
Има Македонија и многу подобри луѓе од мене. Не се секирај ти за мене, секирај се за тебе и твојата карма.Среќа Македонија има херои како тебе па цела ќе е
Не знам за тебе. Но во мојата реалност, јас пијам вино кое од пред неколку години сам почнав да го правам. И пијам ракија која сам ја дестилирам, со моја опрема. Мојот мобилен телефон е „непаметен“ олд скул Нокиа... И покрај сето тоа, сепак не сум значително помалку роб од тебе, или било кој друг....помири се, секој отпор ти е залуден. Во реалноста сигурно си пиуцкаш кока кола, користиш Самсунг мобилен итн ама битно немал роб да биде
Ама се трудам Сафра, јас барем се трудам...