Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.306
За да дојде до целосна глобализација еден од начините е како што е опишано во протоколите на мудреците. Целосен хаос да се направи, религиозните фанатици меѓусебе ќе се поништат, патриотите исто меѓу себе ќе се поништат, а тие што ќе останат после тоа ќе живеат во еден систем, една религија. Нееднаквост сигурно ќе има но би требало да биде според придонес во општеството.
Треба ли сега, како тебе, на овие небулози да пастирам едно 10+ ретардирани смајлија?
Но нека, твое мислење... Имаш право на него, иако повеќе шанси има снегулка во пеколот, отколку ти да го објасниш/одбраниш напишаново.

Тоа некој вид искомплексираност ќе да е. Ти дури си полош за општеството него ли некој си Ротшилд.
Како тоа јас сум „лош“?
Што му наштетувам на моето опшетство? Со тоа што работам, и плаќам даноци и такси како за 5+ просечни граѓани? Со тоа што не правам криминал, не учестувувам во корупција и криминал (и следствено, со политика)?
Со тоа што си го сакам својот народ и својата култура, и гледам колку можам да помогнам на своите ближни?

Пази, не мора човек да верува во „карма“, за да има морални вредности кои се слични на тој концепт. И обратно, за некој кој верува во карма (гледам во тебе), прилично лоша карма правиш за себе - преку зборување лоши работи за други, на невидено и неучено.

Среќа Македонија има херои како тебе па цела ќе е :D

За да дојде до целосна глобализација еден од начините е како што е опишано во протоколите на мудреците. Целосен хаос да се направи, религиозните фанатици меѓусебе ќе се поништат, патриотите исто меѓу себе ќе се поништат, а тие што ќе останат после тоа ќе живеат во еден систем, една религија. Нееднаквост сигурно ќе има но би требало да биде според придонес во општеството.

Многу обожаваш да ги нарекуваш другите глупи а ти најпаметен. Со тој Ставро ко близнаци сте :cautious:
Бар да можеше да потврдиш некоја иновација, некоја активност со која си го подобрил сопствениот живот а и на другите, или на кој начин се бориш против големите :P
Тоа некој вид искомплексираност ќе да е. Ти дури си полош за општеството него ли некој си Ротшилд.

Па уште да не разбуди :cuc:
Научи дека малите нешта гравитираат према големите, а ненобратно. Природен процес е тоа, помири се, секој отпор ти е залуден. Во реалноста сигурно си пиуцкаш кока кола, користиш Самсунг мобилен итн ама битно немал роб да биде :X3: :pipi:

Ако не ти се допаѓа општеството, слободно не живеј во него. Формирај си свое па ако е поубаво и јас ќе дојдам.

Среќа Македонија има херои како тебе па цела ќе е :D
Има Македонија и многу подобри луѓе од мене. Не се секирај ти за мене, секирај се за тебе и твојата карма.

...помири се, секој отпор ти е залуден. Во реалноста сигурно си пиуцкаш кока кола, користиш Самсунг мобилен итн ама битно немал роб да биде :X3: :pipi:
Не знам за тебе. Но во мојата реалност, јас пијам вино кое од пред неколку години сам почнав да го правам. И пијам ракија која сам ја дестилирам, со моја опрема. Мојот мобилен телефон е „непаметен“ олд скул Нокиа... И покрај сето тоа, сепак не сум значително помалку роб од тебе, или било кој друг. :(

Ама се трудам Сафра, јас барем се трудам... :)

B

Bafra

Гостин
Треба ли сега, како тебе, на овие небулози да пастирам едно 10+ ретардирани смајлија?
Но нека, твое мислење... Имаш право на него, иако повеќе шанси има снегулка во пеколот, отколку ти да го објасниш/одбраниш напишаново.

Како тоа јас сум „лош“?
Што му наштетувам на моето опшетство? Со тоа што работам, и плаќам даноци и такси како за 5+ просечни граѓани? Со тоа што не правам криминал, не учестувувам во корупција и криминал (и следствено, со политика)?
Со тоа што си го сакам својот народ и својата култура, и гледам колку можам да помогнам на своите ближни?

Пази, не мора човек да верува во „карма“, за да има морални вредности кои се слични на тој концепт. И обратно, за некој кој верува во карма (гледам во тебе), прилично лоша карма правиш за себе - преку зборување лоши работи за други, на невидено и неучено.

Има Македонија и многу подобри луѓе од мене. Не се секирај ти за мене, секирај се за тебе и твојата карма.

Не знам за тебе. Но во мојата реалност, јас пијам вино кое од пред неколку години сам почнав да го правам. И пијам ракија која сам ја дестилирам, со моја опрема. Мојот мобилен телефон е „непаметен“ олд скул Нокиа... И покрај сето тоа, сепак не сум значително помалку роб од тебе, или било кој друг. :(

Е ова е веќе друг муабет, дел барем.

Зашто се осеќаш како роб, кога правиш што си сакаш и кога сакаш ... Во ЕУ несмеат сами ракија и вино да прават, ама па никој не се бунеше за тој глуп закон. Во Хрватска им донесоа закон мора вакцини, ама пак никој не се бунеше.. значи луѓето се пасивни, очекуваат некој друг за нив да се избори а не дека мора да е така.

Исто и со имигрантите. Меркел јавно ги покани, никого не праша од ЕУ земјите за дозвола а кој се буни. Се буни ли некој што полицијата не си ја врши работата и да ги апси имигрантите или што неможе да влезе во гетата...

И на крај со тоа што плаќаш придонеси и даноци ти реално го подржуваш системот. Системот е супер изграден, само луѓето што работат во него го злоупотребуваат па си имаме проблеми. Против тоа треба да водиш битка а сите ние заедно, бидејќи во заедница живееме, и ако една карика е лоша, цел систем нема да чини.

Нема радикален ислам, имаме само ислам кој по денешните сфаќања е радикален сам по себе.
Порано кога не се залагав со религија, онака бев муслиман, и мислењето ми беше дека исламот е решението и штета што нема вистински муслимани, но кога читав за неа денеска мислам дека муслиманите на денешницата се подобри од исламот, среќа наша што не постојат вистинските муслимани, барем не во голем број.

А албанците не треба да се дистанцираат од радикалниот ислам, треба да се дистанцираат од религијата на исламот воопшто и политички да се католизираме. Тоа е решението за албанците, на долг рок секако. После природно религијата целосно ќе намалува до атеизам.
За постов имаш :cuc::cuc::cuc:
Нека знаат другите зашто ЕУ е со албанците - католицизмот ;)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.306
Зашто се осеќаш како роб, кога правиш што си сакаш и кога сакаш ... Во ЕУ несмеат сами ракија и вино да прават, ама па никој не се бунеше за тој глуп закон. Во Хрватска им донесоа закон мора вакцини, ама пак никој не се бунеше.. значи луѓето се пасивни, очекуваат некој друг за нив да се избори а не дека мора да е така.
Да можам да правам што сакам... Се додека тоа е во рамките на правилата за профит на робовласниците. Пробај да не плаќаш даноци и такси, да не ги следиш законите, па ќе видиш како таквите закони многу добро се спроведуваат - кога се однесуваат на обичниот човек.

Инаку закони за забрана на производство на алкохол, и за задолжително вакцинирање, такви закони има и кај нас. Тоа се дел од законите кои постојат само проформа, но така засега и може уште од утре некој да наложи да почнат да се спроведуваат. Така беше и во Чешка/Словачка, кој прати вакви работи.

Муабетот останува истиот, ако сметаш дека си слободен да правиш што сакаш: Обиди се да излезеш надвор од рамките на робовласничкиот систем.

B

Bafra

Гостин
Да можам да правам што сакам... Се додека тоа е во рамките на правилата за профит на робовласниците. Пробај да не плаќаш даноци и такси, да не ги следиш законите, па ќе видиш како таквите закони многу добро се спроведуваат - кога се однесуваат на обичниот човек.

Инаку закони за забрана на производство на алкохол, и за задолжително вакцинирање, такви закони има и кај нас. Тоа се дел од законите кои постојат само проформа, но така засега и може уште од утре некој да наложи да почнат да се спроведуваат. Така беше и во Чешка/Словачка, кој прати вакви работи.

Муабетот останува истиот, ако сметаш дека си слободен да правиш што сакаш: Обиди се да излезеш надвор од рамките на робовласничкиот систем.
Тие што ги нарекуваш робовласници се ќе ти дозволат само многу да не таласаш општеството.
Така да ако собереш доволен број следбеници се можеш да добиеш, па дури и во нивниот клуб ќе те примат :D .
Данок не е проблем што се плаќа, проблемот е кој и за што ги троши парите. Тоа одсекогаш историски било проблемот.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.306
Историски? Историски, се додека има волјни робови, ќе има и робовладетели.
Којзнае, можеби во „некој претходен живот“ си бил робовласник, и сега кармата ти е да си роб? Само што по таа „карма логика“, 99.99% од луѓево во минатите животи биле робовласници... Не штимаат бројките нешто.[DOUBLEPOST=1503869728][/DOUBLEPOST]Во меѓувреме продолжува „културната револуција“ во САД. Класикот „Однесено со виорот“ е забранет како „расистички“ и изваден од серијалот на класични филмови, во кино во Мемфис.

http://www.zerohedge.com/news/2017-08-27/gone-wind-banned-memphis-theater
Gone With The Wind Banned From Memphis Theater

Memphis' Orpheum Theatre has included the movie as part of its annual local film festival featuring American classics for decades. But apparently this nearly 80-year old world renowned classic has been scrubbed for the first time based on some complaints the theater received after its last August 11 showing. “As an organization whose stated mission is to ‘entertain, educate and enlighten the communities it serves’, the Orpheum cannot show a film that is insensitive to a large segment of its local population,” the theater’s board said in a statement.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.234
Поени од реакции
16.379
Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219

:pos: sekako, sigurno ti e od tipot koj ne moze da se prisllushuva. Filmot enemy of the state ti e vrvot.

S

silmarillion

Гостин
Кога ќе остане без аргументи, христијанството му е последниот дежурен виновник, бидејќи е еден од ретките дежурни виновници за кои знае дека нема да му реплицираат и да ги негираат неговите глупости.

Исто како што и Евреите беа ситно малцинство - помалку од 1% од целокупното население во Германија - па Адолф Хитлер и нацистите имаа дежурни виновници кои како малцинство немаа силен глас во германската јавност за да ги негираат нацистичките лаги.
Не ми е христијанството криво, ти си ми крив.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А што е сега филмот со статуите ?

Што не постира вести (не лажни) некој десничар дека исто се рушат статуи/бисти на Кемал Ататурк во Турција или многу ви е сипатичен тој Ердо ?

?

..........

Гостин
Koja иронија, Германија е полна со полјаци мигранти па истите да се најпротив мигрантите од блискиот исток ...
Својата држава ја градеа врз мигрански живот и цицајчи од ЕУ особено од Германија па сега да избегаат од одговорностите.
Полјаците барем работат чесно во Германија не ги бие лош глас како на пример албанците познати по убиства мафии бело робје дроги исис тероризам итн, така да нареден пат пред да јадеш гомна за полјаци или други што работат низ Германии види твоето племе каде мигрира и како се однесува.
И кои се тие одговорности? какви одговорности има една Полска или Словачка спрема твоите братучеди од камена доба?
полјаците на протести во Варшава против мигрантите носеа транспарент на кој имаше албанец терорист, српска тајна служба да не тоа случајно? или ве знае цела Европа каков џган сте![DOUBLEPOST=1503958654][/DOUBLEPOST]
која иронија типично лицемерно муслиманско :гомце:

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Полјаците барем работат чесно во Германија не ги бие лош глас како на пример албанците познати по убиства мафии бело робје дроги исис тероризам итн, така да нареден пат пред да јадеш гомна за полјаци или други што работат низ Германии види твоето племе каде мигрира и како се однесува.
И кои се тие одговорности? какви одговорности има една Полска или Словачка спрема твоите братучеди од камена доба?
полјаците на протести во Варшава против мигрантите носеа транспарент на кој имаше албанец терорист, српска тајна служба да не тоа случајно? или ве знае цела Европа каков џган сте![DOUBLEPOST=1503958654][/DOUBLEPOST]
Таа Европа нас не почитува како народ, ни помага, уште малку ќе ни даваат трета држава.
А вас ве понижуваат кај стигнат, не ви дозволуваат ни име да си ставите, буквално не сте луѓе за нив. Дури ромите си имаат име кој го сакаат. Вие сте подоле. Џган.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.951
Поени од реакции
34.306
Таа Европа нас не почитува како народ, ни помага, уште малку ќе ни даваат трета држава.
А вас ве понижуваат кај стигнат, не ви дозволуваат ни име да си ставите, буквално не сте луѓе за нив. Дури ромите си имаат име кој го сакаат. Вие сте подоле. Џган.
Гледаш колку си ти модерен Шќиптар, мултикултурен, атеист. И да не заборавиме, полн со почит кон сограѓаните - тие клетниците, кои те обесправуваат и не ти даваат човечки права. :(

Така, така...
Но размисли малку само колкави сметки ви се направија со сите окулу вас. Се врти тркалото. Сметките знаеш, ќе треба да се платат еднаш... А вие имате многу за плаќање.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom