Работава за многумина е толку очигледно дека си неук, и дека ништо не разбираш. Што да ти објасни човекот, а што јас веќе многу пати не објаснив?
Но барем не си трол, туку само глуп незнајко.
Затоа ќе се обидам пак. И пак ако треба. Пошто ако не ти, тогаш некој друг што ќе чита утре, можеби ќе разбере.
Се обидувам да ве разбудам, о’ ти заспана убавице.
Непријатели нема потреба да се измислуваат, ионака ги има премногу. А за мојот „животен (не)успех“ немаш потреба да инсинуираш, пошто не знаеш ништо... Освен ако не ги рачунаш лошите приказни од Ставре, напишани во подрумот на татко му.
Тоа и ти го кажувам цело време, никој од нас 99.99%-те проценти на планетава: не е вистински слободен.
Можеш да станеш богат. Да. Ако си ја продадеш душата, и работиш како хендлер за робовласниците. Но обиди се да кажеш: ќе живеам јас како сакам и ќе излезам од овој систем на корупција и фиат пари, и никој нема да ме екслоатира да работам 24/7 заради привид на слобода и 10 дена „одмор“ годишно. Тогаш ќе видиш колку навистина си „слободен“.
Да сигурно, кажи им го тоа на САД каде присуство на ГМО во храната не е законски обврзано да се декларира на производите. Истите закони и правила ќе дојдат и овде, како и сите други правила и закони кои важат овде. Вакцини ќе одбиваш, се додека не донесат поригорозни закони. Во меѓувреме ќе продолжат да ти препишуваат терапии кои не те лечат туку те одржуваат во статус кво - доживотно зависен од примање на лекови, а за сеприсутните зависности од разните аналгетици и седативи подобрно да не почнувам.
Патем: само голем незнајко може да мисли дека со финализирање на глобализацијата немало да има војни и судири. Како робовладетелите ќе владеат, ако нема поделба и divide et impera?
Не, глобализацијата е за да не стават сите под истот јарем, а поделбите ќе си останат и уште повеќе ќе се продлабочат: религиозните поделби првенствено, религијата е главниот метод за divide et impera во светов денес.
[DOUBLEPOST=1503839364][/DOUBLEPOST]
^^
Гледаш ли колку си целосно и тотално неук?
Тапчо еден, глобалната елита е цело време на врвот.
На тие куклари сега главната кукла им е Заеб, исто како што порано тоа бил Грујо, и БЦ/ЉуБчо пред него, и други пред нив. Утре некој друг ќе дојде, и тој исто така ќе биде марионета.
Пошто мнозинството наши сограѓани се глупи и неуки, токму како тебе.