Ska Maniac
Бараба
- Член од
- 2 октомври 2013
- Мислења
- 10.627
- Поени од реакции
- 26.454
Немора да значи зошто џејдот од пред 2 експанзии е излезен и сеуште е broken.
Fuck this card.
Нека ја направат "Battlecry: Add random taunt minion" или discover да е, ама да не дават повеќе legendary карти.
Ама ајде ќе ја средат Близард за 3-4 месеци..
Против џејдот знаеш шо можеш да очекуваш и можеш да размислиш кои карти кога да ги изиграш, а и скоро сите џејдови играат скоро исто + јас претежно играм арена, така да џејд дековите не се таму проблем.Немора да значи зошто џејдот од пред 2 експанзии е излезен и сеуште е broken.
Ako идеме по таа логика и Kabal Courier треба да се нрфне зашто еднаш ми ги има дадено Велен, фениксот и Џараксас.
Ти држи вода муабетов , но до некаде само.Против џејдот знаеш шо можеш да очекуваш и можеш да размислиш кои карти кога да ги изиграш, а и скоро сите џејдови играат скоро исто + јас претежно играм арена, така да џејд дековите не се таму проблем.
За да тепаш со џејдот треба да ги имаш потребните карти, кој веќе ги имаш во самиот дек, а со картава погоре многу има RNG и може да ја победиш партијата, ако ти даде добар минон.
Kabal courier за разлика од грознава желка, ти дава сите карти од сите класи, спелс, минионс, минионс со таунт, деатх, батл крај, итн, така незнаеш шо можеш да очекуваш кога ќе ја одиграш. Кај другава карта пак знаеш дека ќе ти даде да бираш од 3 таунт минионс, ова исто така голема предност на картава од другите шо се дисковер + 2/2 < 1/4 со таунт, во секое време.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
доколку не ти се игра компетитив ко што кажа не верувам дека е прекасно за почнување од нула.Едно нубско прашање. Ја иам малце чепнато играва кога прв пат излезе али некако не ми фати око. Дали во моментов е прекасно да се почне да се игра? Не планирам да играм нешо ranked, онака, за тепање време нишо компетитивно можеби арена и дали може све да се отвори и изигра PvE content-от без да плаќам вистински пари?
Реално дупка сум за card games, иам играно само меџик и онака бев, casual-ец.
Arena u nikoj slucaj ne igraj bidejki samo zijan ke si. Treba da gi znaes tamu kartite.Едно нубско прашање. Ја иам малце чепнато играва кога прв пат излезе али некако не ми фати око. Дали во моментов е прекасно да се почне да се игра? Не планирам да играм нешо ranked, онака, за тепање време нишо компетитивно можеби арена и дали може све да се отвори и изигра PvE content-от без да плаќам вистински пари?
Реално дупка сум за card games, иам играно само меџик и онака бев, casual-ец.
Топ. Мене поеќе ми беше за pve мисиите пошо ми изгледаат кул и у денот да утепам време или да релаксирам мозга. И wc наравно.Arena u nikoj slucaj ne igraj bidejki samo zijan ke si. Treba da gi znaes tamu kartite.
Igrajki ranked nisto ne gubis, ja cela godina ne mrdnav 3-4 mesta, a ionaka se resetira mesecno.
Tamu poise balansirana igra ke najdes otkolku na casual, spored mene.
Za kasno voopsto ne e, pve ne ti e tolku bitno na start, pocni so praenje gold i kupuvanje pakovi. Ili poslednite 2 ekspanzii gi kupi, bidejki u standard mode starite karti od ekspanzii ne igrat. Nema bolje igra za u wc na telefon.
Ако случајно ти се наоѓаат линкови или слики од дековите сподели.Не сум во тек уште само со паладин го имам пројдено.
Од hearthpwn ги копирав сите што ги користев. Ги бришев како што поминувам, па немам сега листи. Повеќето се поминуваат со мурлоци кај што стратегијата е да тепаш пред да стигне до 7 манаАко случајно ти се наоѓаат линкови или слики од дековите сподели.Не сум во тек уште само со паладин го имам пројдено.