Game of Thrones

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Јасно е дека ликовите се различни. Прашањето е за овој од серијата, бидејќи за него повеќе знаеме, и е повеќе налик на кокошката и јајцето, т.е дали Најт Кинг е кокошката а вајт вокерите се јајцата? Бидејќи колку што знаеме се создадени на два различни начини и дали Најт Кинг е ентитет сосема различен од све друго во војската на мртвите.
Чекај, нели видовме у серијата дека Leaf го креаира првиот Вајт Вокер, со брцање на драгонглас у гради? Според логиката на серијава, тоа е Најт Кинг. Затоа што истиот актер кој го брцнаа, после е актерот кој го глуми Најт Кинг.

Мислам дека тоа го разјаснија?

Да да ми текнува на црњата,ама не ми е јасно како дојдоа позади ѕидот? Нели има ѕид? Или има некое скришно патче? Имаа и коњаница и све,како тоа коњите ги пребациле ? Тоа не ми е јасно.
Преку овој замок каде што минатава епизода дојде Џон дојдоа, Eastwach by the sea.

Инаку, @Anon, убаво си има допишано @zmej gorjanin дека не му смета самата избрзаност и телепортација ко ствар, туку нелинаерноста на настаните со другите настани, не се одвиваат ниту со слична брзина.

Мене за Вајт Вокерите искрено ми е најбош замерката. Дечките ги гледаме дека маршираат, но никако не покажаа досеа дека целта им е да стигнат до ѕидот што порбрзо. Едноставно, си ја штитат теритријата таму и повремено се приближуваат до ѕидот.

Од кај да знаеме дека целта на нив е веднаш да поминат? Можда сакаат да присоберат дополнителна армија, можда чекаат нешто што би им помогнало. Само со Брен делот може да наговести доаѓање.

Тие желби ајде нека нападнат веќе и мене ми се глупи, оправдано е што тој дел го држат поизолиран, бар до сеа.

Всушност и во целиот канон не е разјаснето дали они доаѓаат со зимата или они ја носат зимата.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.227
Да да ми текнува на црњата,ама не ми е јасно како дојдоа позади ѕидот? Нели има ѕид? Или има некое скришно патче? Имаа и коњаница и све,како тоа коњите ги пребациле ? Тоа не ми е јасно.
There's one called Eastwatch-by-the-sea, which as its name suggests, is by the sea. Stannis landed there and marched along the Wall towards Castle Black, on the other side of the Wall. When the commander of Eastwatch informed Stannis of how dire the situation was, Stannis left his infantry there, just took his cavalry and rode hard for Castle Black.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Koj e коефициентот дека и у следнава епизода ќе каже бенднии ?
1.20?[DOUBLEPOST=1502814719][/DOUBLEPOST]
Другарчињата на Најт Кинг треба да се повеќе, ако на секое бебе од Крастер му се правеше како на тоа едно што го видовме, а не само 3-4 колку што видовме во Hardhome. Ама па ако се повеќе тогаш не би имале шанси луѓево.
Е шо? Со драгонглас ќе ги пипнеш и се ронат одма.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Чекај, нели видовме у серијата дека Leaf го креаира првиот Вајт Вокер, со брцање на драгонглас у гради? Според логиката на серијава, тоа е Најт Кинг. Затоа што истиот актер кој го брцнаа, после е актерот кој го глуми Најт Кинг.

Мислам дека тоа го разјаснија?
.
Беше и не беше, бидејќи ко што реков, они го креираа Најт Кинг со драгонглас. А самиот најткинг не користи драгонглас за да ги направи вајт вокерите. Според тоа што го видовме со бебињата на крастер, едноставно ги допира.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Со самото тоа што тој со допир создава не би требало само со драгонглас да можат да го убијат. Но така повторно би се развекла серијата, па најверојатно ќе остават така, сите да можат да се убијат со драгонглас. А не би требало да е така.
Koj e коефициентот дека и у следнава епизода ќе каже бенднии ?
1.20?[DOUBLEPOST=1502814719][/DOUBLEPOST]
Е шо? Со драгонглас ќе ги пипнеш и се ронат одма.
Па да ама Крастер над 100 бебиња жртвувал, или точно 100 не знам.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Само со Брен делот може да наговести доаѓање.
Точно така, мислам дека тие маршираат накај ѕидот одкако Бран го помина ѕидот иначе маршиаа накај неговата локација, многу е поврзан Бран со нив, шо ќе испаднит на крај ќе видиме.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Точно така, мислам дека тие маршираат накај ѕидот одкако Бран го помина ѕидот иначе маршиаа накај неговата локација, многу е поврзан Бран со нив, шо ќе испаднит на крај ќе видиме.
Брен заеба работа коа дозволи оној да го допре лани или преклани.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Оставете телепортации, кажете кој од The Expendables ќе го скинат во следната епизода?

Член од
16 јуни 2013
Мислења
418
Поени од реакции
344
Оставете телепортации, кажете кој од The Expendables ќе го скинат во следната епизода?
Јас мислам Гендри, пошто тој е најмалце искусен + се гледа во тизерот дека Хоунд го држи неговиот хамер

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Со самото тоа што тој со допир создава не би требало само со драгонглас да можат да го убијат. Но така повторно би се развекла серијата, па најверојатно ќе остават така, сите да можат да се убијат со драгонглас. А не би требало да е така.

Па да ама Крастер над 100 бебиња жртвувал, или точно 100 не знам.
Бебето на Гили мислам дека требаше да биде бр.100, значи 99 :D

Kajgana Shop

На врв Bottom