ElNinho
Мадридиста!
- Член од
- 17 јули 2009
- Мислења
- 20.967
- Поени од реакции
- 57.733
Чекај, нели видовме у серијата дека Leaf го креаира првиот Вајт Вокер, со брцање на драгонглас у гради? Според логиката на серијава, тоа е Најт Кинг. Затоа што истиот актер кој го брцнаа, после е актерот кој го глуми Најт Кинг.Јасно е дека ликовите се различни. Прашањето е за овој од серијата, бидејќи за него повеќе знаеме, и е повеќе налик на кокошката и јајцето, т.е дали Најт Кинг е кокошката а вајт вокерите се јајцата? Бидејќи колку што знаеме се создадени на два различни начини и дали Најт Кинг е ентитет сосема различен од све друго во војската на мртвите.
Мислам дека тоа го разјаснија?
Преку овој замок каде што минатава епизода дојде Џон дојдоа, Eastwach by the sea.Да да ми текнува на црњата,ама не ми е јасно како дојдоа позади ѕидот? Нели има ѕид? Или има некое скришно патче? Имаа и коњаница и све,како тоа коњите ги пребациле ? Тоа не ми е јасно.
Инаку, @Anon, убаво си има допишано @zmej gorjanin дека не му смета самата избрзаност и телепортација ко ствар, туку нелинаерноста на настаните со другите настани, не се одвиваат ниту со слична брзина.
Мене за Вајт Вокерите искрено ми е најбош замерката. Дечките ги гледаме дека маршираат, но никако не покажаа досеа дека целта им е да стигнат до ѕидот што порбрзо. Едноставно, си ја штитат теритријата таму и повремено се приближуваат до ѕидот.
Од кај да знаеме дека целта на нив е веднаш да поминат? Можда сакаат да присоберат дополнителна армија, можда чекаат нешто што би им помогнало. Само со Брен делот може да наговести доаѓање.
Тие желби ајде нека нападнат веќе и мене ми се глупи, оправдано е што тој дел го држат поизолиран, бар до сеа.
Всушност и во целиот канон не е разјаснето дали они доаѓаат со зимата или они ја носат зимата.