Фан Клуб: Барселона

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Не ја гледав.. и подобро да не го видев резултатот...ми зафркна преубава вечер.. Ја гледав сега..Лани бевме слаби годинава уште послаби...Со глупавите засилувања кои ги потпишаа последните 2-3 години го забрзаа крајот на една ера...Денес го продолжија тоа, го потпишаа Паулињо и Реал не растури на наш терен...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Бускетс директен после средбата: "Ни требаат засилувања, нови играчи. Не заради овој пораз вечерва, туку за да се обнови екипата."

Под обновување сигурно мисли на подмладување на екипата, а донесување на 29-годишен пропали талент од кинеска лига не може да биде тоа што ни треба.
Не ми е јасно зошто запнале со Паулињо. Валверде си кажа на прес дека тој не го барал Паулињо.
Кретените во управата прават некои матни зделки. Или некои бизниси се во прашање, или му донесуваат другар на Кутињо. Ниедно од 2те не е добро.

После ова вечерва и после бламажата која ќе ја доживееме на Бернабеу за 3 дена, па и кога ќе го донесат Паулињо за 2-3 дена, не можам да замислам каква ќе биде атмосферата во клубот.

Има неколку решенија. Од превремени избори, преку оставка на раководството, до атентат на Бартомеу...

Член од
29 април 2015
Мислења
4.297
Поени од реакции
4.226
Кутињо, Дембеле и Сери ако за Паулињо уште не е официално.
Вермален, Даглас, Туран, Рафиња, Мунир аут, Сампер и Ален позајмица.[DOUBLEPOST=1502700425][/DOUBLEPOST]
Не знам дали ти си играл фудбал ама Пике буквално го остај Роналдо да си појди на шут со десна и Роналдо си искористи, така да чиста негова вина беше тој гол.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Кога ти искачаат 3 на 2 контра и играчот (Роналдо) е во полн трк ти што би праел? Ќе го остаиш да те претрча и да искочи 1на1 со голманот или ќе го остаиш да шутира од 25 метри?

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Чувствувам како да го губиме идентитетот и како една ера да завршува...Еден натпревар не значи ништо, но Иниеста на залезот е веќе, немаме замена за него..Чави замина одамна, замената уште ја бараат... Бускетс видно ослабен и не е фокусиран..Пике не може да игра ако нема авторитет покрај него како Пујол што беше на пример..На страна тоа, последните 2-3 години се распарчуваше клубот со непаметни и непромислени потези и трансфери. Во тој период Реал купуваше паметно,и ја стабилизира тренерската позиција и клупата. Барса не ја плати откупната за Асенсио која беше 4 милиони евра, затоа што требаа пари за Даглас..Арсен ни подметна дефектен Вермален, и врв на се купија играч од Кинеска лига, и дозволија Нејмар да замине.Да не зборувам за Арда, Алкасер, Гомеш. Никој од нив не е Барса материјал. Покрај се почнувам да мислам дека Барса станува не толку атрактивна дестинација за еден играч. Титули нема, а ако продолжат да го водат клубот вака нема ни да има. Фората - Дојдете да играте со најдобриот во историјата, некако ми делува излитено и застарено.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.587
Поени од реакции
13.954
Кутињо,
Кога ти искачаат 3 на 2 контра и играчот (Роналдо) е во полн трк ти што би праел? Ќе го остаиш да те претрча и да искочи 1на1 со голманот или ќе го остаиш да шутира од 25 метри?
Јас би му мавнал еден клизач, би го однесол на трибини. Но безумниот абдал направи веќе најглуп жолт во светот, како на тренинг да се наоѓа, па со рака сакаше гол да даде, теле глупо.

Мајко божја, погледнете го ова. :vozbud: Не ми се верува дека они уствари уште чекаат да го потпишат ликот. ПУТА МАДРЕ ЕЈ , каква пас игра па тоа не е нормално. За се е во право Чави , Барса ДНК без никакви сумњи. Ќе го лапа некој, криминал ќе биде да не го потпишат ликот.

Ауу какво играчиште е овај, не само пас и шут страшен има. Овај и Дембеле кога би дошле, ќе биде сосем друга приказна.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Роберто сака да си оди, заради трансферот на Паулињо.

Цркни, Бартомеу![DOUBLEPOST=1502709597][/DOUBLEPOST]Паулињо, ОФИЦИЈАЛНО. :popce::popce::popce::popce::popce::popce::popce:

Последно уредено:
Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Мајтапот на страна пропаѓаме луѓе.. Меси да не беше интроверт досеа и тој ќе одјебеше.. Го ебаја тимот

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Borussia Dortmund accepted the 100 millions of € fee for Dembelé from Barcelona. Difference still on quantity of bonus. Borussia want 30m€

R

red.devil

Гостин
Мајтапот на страна пропаѓаме луѓе.. Меси да не беше интроверт досеа и тој ќе одјебеше.. Го ебаја тимот
Шо се секираш, го имате Делуфеу. Нека се прилагоди само малку од малку и да се смири, да не игра под притисок како синоќа. :)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.417
Поени од реакции
38.961
Олабавете малце бе, не е до толку црно како шо изгледа. Пропаѓаме од фијаското на Шпанија на СП 2014 , па еве не со 2 Примери и една ЛШ од тогаш. 3 добри класа играчи му се потребни на тимот за да се врати на старите патеки. Еве го Дембеле со една нога е во Барса, со Кутињо незнам шо ќе бидне али најверојатно и он ќе заврши во Барса чим Клоп го пуштал.

Една работа треба да ни е јасна, доминацијата како шо ја познаваме на кантерата беше ГЕНЕРАЦИСКА , односно на секоја позиција имавме класа играч од младинските школи во исто време. За жал не беше во распон од неколку години туку буквално сите играчи беа со година-две разлика , издоминираа со две европски и едно светско и толку беше. Барса како клуб сега мора да се прилагодува и да купува класа играчи како и сите , нешто шо не е карактеристика на оваа управа освен трансферот на Нејмар кој дури и он беше со судни маки. Јас сум за Сери со две раце, момакот е гениј и има во него најмалце 5-6 години фудбал на врвно ниво.

Ова со немоќта на привлекување фудбалери како клуб е бош муабет , управата е таа која е неспособна. И Јунајтед падна во можеби најголемата криза после идењето на Ферги , па еве ги со авторитет на клупа потпишуват имиња како Ибра , Погба а да не беше трансфер банот на Атлетико Мадрид и Гризман ќе го донесеа. Се постигнува со работа се, проблемот кај нас е што после една катастрофална година зборуваме за распади и крај на ери , и сето тоа поради високите стандарди кои што ги постави Пеп со Чави Иниеста Меси и остали.
И 2013/2014 ни беше исто катастрофална и ги вртевме истите муабети со Тата Мартино на клупата и Меси кога не се замараше , за наредната сезона да освоиме триплете.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.297
Поени од реакции
4.226
Јас да сум на местото на С.Роберто одма би си заминал, и така има мала клаузула, а го сакаат Челзи и Манчестер...
Дефинитивно имаме најлоша управа моментално. Ми смрди трансферов чим Валверде вика дека не е негова желба. Ќе изгураме и годинава некако и после мора Лапорта.
Дембеле најверојатно за 100 + 30 и Кутињо за 90-100 + Гомес/Рафиња.
Ако си замине Роберто некако го земат Сери и може ќе се извадат за момент.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.540
Поени од реакции
2.592
Јас сум за Сери со две раце, момакот е гениј и има во него најмалце 5-6 години фудбал на врвно ниво.
како бе од youtube гледате дека еден играч е гениј...

има една купа играчи, што со добар маркетинг тим, од youtube кога го гледаш мислиш дека е еден од најдобрите у свет..

жив пример е Одегард...од 2-3 клипа , добар маркетинг од татко му и 2-3 агенциии, му обезбедија плата од 160.000 евра на 15 години.. а дечкото е просек...

има и еден куп други такви..

до дека не го видеш да игра у тимот, и КАКО ќе игра, не е никаков ебан гениј :D

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
како бе од youtube гледате дека еден играч е гениј...

има една купа играчи, што со добар маркетинг тим, од youtube кога го гледаш мислиш дека е еден од најдобрите у свет..

жив пример е Одегард...од 2-3 клипа , добар маркетинг од татко му и 2-3 агенциии, му обезбедија плата од 160.000 евра на 15 години.. а дечкото е просек...

има и еден куп други такви..

до дека не го видеш да игра у тимот, и КАКО ќе игра, не е никаков ебан гениј :D
Убедливо најдобар играч на Ница кој завршија трети лани и беа конкурентни за титула до крајот.. Сфаќам француското е слаба лига ама дека има играчишта има.. Ако не научивте тоа последните неколку сезони со сите таленти шо излегоја незнам шо да ви речам..

Kajgana Shop

На врв Bottom