Подемот на крајната десница во Европа

B

Bafra

Гостин
Не е исто иако некои човекови особини ќе останат исти, мислам дека ќе се најдат соодветни превентивни мерки или механизми (правни).

Баш напредокот на техноогијата и образованието ќе родат многу Сноуденовци, Асанжовци, црпковци со бомби итн. кои ќе го разбудат обичниот просечен човек, човек кој ќе свати дека левата или десната идеологија е илузија и ќе се "посвети"/насочи кон централизам. Башка индивидуализам.

Криминалниот ум секако дека ќе еволуира паралелно со технологијата но, тој ум има граница а технологијата или науката нема.
Ќе видиме што ќе донесе утрото. Гледајќи каков е народот околу мене немам надеж. После распадот што материјал ќе остане за формирање на општество од тоа зависи.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ќе видиме што ќе донесе утрото. Гледајќи каков е народот околу мене немам надеж. После распадот што материјал ќе остане за формирање на општество од тоа зависи.
Ќе видиме.
Општеството нема да се распадне.
Веројатно ќе научиме дека одредени идеологии од времето на диносаурусите не функционираат пр. крајна десница - тоа е темата.

Треба да се адаптираш на моменталната ситуација и да се најдат решенија безразлика дали се краткорочни или долгорочни.

Ова со крајни десници и крајни левици е абсурден момент т.е. тренд.

B

Bafra

Гостин
Ќе видиме.
Општеството нема да се распадне.
Веројатно ќе научиме дека одредени идеологии од времето на диносаурусите не функционираат пр. крајна десница - тоа е темата.

Треба да се адаптираш на моменталната ситуација и да се најдат решенија безразлика дали се краткорочни или долгорочни.

Ова со крајни десници и крајни левици е абсурден тренд или момент.
Ти барем повеќе знаеш историја. Колку цивилизации/ општества империи се распаднале досега... Нормален процес е тоа. Кризата што сега ни претстои е неизбежна зашто и левицата и десницата претерале со своите активности. Е сега во кој систем ќе преминеме е битното.
Се надевам глобализацијата и вистинскиот капитализам ќе им стават крај на крајностите леви десни, комунисти,социјалисти, демократи итн и секој ќе допринесува во идното општество и правично ќе е награден.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ти барем повеќе знаеш историја. Колку цивилизации/ општества империи се распаднале досега... Нормален процес е тоа.
Многу, а тоа не е нормален процес.
(исклучок природни непогоди/катаклизми)

Доколку одреден економски систем не функционира тогаш; ќе има промена (решениe) и ќе се транзитира кон друг. (пр. СССР кон распад /комонвелт и капитализам)[DOUBLEPOST=1502496694][/DOUBLEPOST]
Кризата што сега ни претстои е неизбежна зашто и левицата и десницата претерале со своите активности.
Не гледам никаква криза освен нова економска криза.
Тоа со идеологиите е моментален тренд т.е. перење на мозоци.[DOUBLEPOST=1502496791][/DOUBLEPOST]
Е сега во кој систем ќе преминеме е битното.
Се надевам глобализацијата и вистинскиот капитализам ќе им стават крај на крајностите леви десни, комунисти,социјалисти, демократи итн и секој ќе допринесува во идното општество и правично ќе е награден.
Ќе си остане капитализмот кој треба да се реформира/модифицира.
Исто и левицата (реформира/модифицира) која е сенка на капитализмот од самото негово создавање.

Потоа од капитализам ќе се премине кон социјализам/комунизам.
Тоа би било кога ќе почнеме да колонизираме планети или ќе имаме можност да патуваме интергалактик енд шит.

Така јас мислам, не сум филозоф или политиколог љољ.

Друг е муабетот.
Крајната десница е феил.

Дали овој тренд (подемот на крајната десница) е поврзан со економската криза (и незадоволството), а следствено на тоа послабо образование и манипулација на засегнатите и маргинализирани групи тоа е тема на социолозите. Според мене шансите се 50 - 50. Не во стилот дека или врат или шија туку има многу фактори.

Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ова е меритократија, десничарски и природен систем.

Центризам не значи ништо.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова е меритократија, десничарски и природен систем.

Центризам не значи ништо.
Баче, незнам баш дали е десничарски.
Некако повеќе лепи кон центризам или центристи наклолети на лево.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Некако повеќе лепи кон центризам или центристи наклолети на лево.
Не, лево е еднаквост, толеранција, правична застапеност, Рамковен договор, итн.

Левичарските идеологии се базираат на квантитет, бројка, а десничарските на квалитет.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726

Левичарските идеологии се базираат на квантитет, бројка, а десничарските на квалитет.
Сакаш да кажеш дека црнец, атеист, транс сексуалец, веган, анти - фа левичар и останатите starter pack items (како од некоја фабрика, ко од некој шаблон да се правени) ќе котира подобро во по меритократско расположено арно ама десничарско општество ?

Некако не пасува.

Мене, баш ми изгледа така на централизам ваљда наколонет лево, по космополитски.

П.С. и овде има некој вид на парадокс.
Левицата ќе има свој систем на вреднување и заслуги, десницата друг.

И овде некако не пасува.

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Ме интересираше кој е типот на третата слика и го најдов. Добро бе, кај ги наоѓате ваквите лудаци за идоли?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ме интересираше кој е типот на третата слика и го најдов. Добро бе, кај ги наоѓате ваквите лудаци за идоли?
Лудаци? Тој е еден од ретките кои се здрави во Европскиот Парламент.

И шо си се мучел, што не праша, ќе ти кажев кој е :)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Како бе не си го знаел JKM лудакот до сега? :D Чуј го што има да каже, мозокот му е изветреан од староста ама си има многу поенти.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.249
Поени од реакции
28.070
Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од