UEFA Super Cup 2017 - Real Madrid vs. Manchester United

• Креатор на темата Креатор на темата OMG!!
  • Време на започнување Време на започнување
tenor.gif
dJAdxF.gif

Тие цени се препорачани цени од пиварата, ретко кој продаваше по нив. Не во Охрид, и во Пехчево е исто. Секоја продавница си одредува колку ќе го дава. И уште има таква амбалажа.

Пак ќе ти кажам - ова на Суперкуп-ов и официјалните штандови нема везе со народот, нити со случката у Охрид. Ова е договорено на повисоки инстанци од Прилепска пивара и било кој Македонец, така да...

Грешка си, тоа е цена по која мора да ја продаваат а набавната е помала од таа која е пишана на амбалажа, само што кај нас тоа се злоупотребува. Исто ти е кога одат у Кам маркет, купуваат 10 нескафиња за 50 денари пошто се на промоција и ја кинат кесата, ги продаваат едно за 10 денари и праат 100% ќар.

Ако на амбалажата пишува дека Скопско е 99 денари, значи дека продавницата толку треба да ми го продава а не 115.

img_3476.jpg

И сеа за клецање шу праиме? ОК, ова се официјални спонзори со одобрени штандови од истата ЕБАНА УЕФА која замараше за СПЕЦИЈАЛЕН закон за препродавање на картите. И што е крајната цел и на двете работи? Одличен профит нели? Пу да ви ебам лицемерната организација. Па земал и Коцекабана апелира да не се зголемувале цените низ градот. Се е пари, само народот останува ебан.

На која локација е штандов?

Вака сигурно и внатре ќе биде, све да им ебам! Кредит да одам да покренам пред да тргнам на утакмица.

Грешка си, тоа е цена по која мора да ја продаваат а набавната е помала од таа која е пишана на амбалажа, само што кај нас тоа се злоупотребува. Исто ти е кога одат у Кам маркет, купуваат 10 нескафиња за 50 денари пошто се на промоција и ја кинат кесата, ги продаваат едно за 10 денари и праат 100% ќар.

Ако на амбалажата пишува дека Скопско е 99 денари, значи дека продавницата толку треба да ми го продава а не 115.
За ова се расправав на одмор у бугарија и газдата на маркетчето ми објасни дека таа цена е препорачана а не задолжителна. Во маркет во бугарија на лименка пишува препорачана 1.09 лева, на каса ми ја куца 0.89 . Значи набавната е уште помала хаха. Таа цена нс амбалажата е препорачана а продавниците одлучуваат по која цена ќе ја даваат и ќе видат дали имаат ќар :)

За ова се расправав на одмор у бугарија и газдата на маркетчето ми објасни дека таа цена е препорачана а не задолжителна. Во маркет во бугарија на лименка пишува препорачана 1.09 лева, на каса ми ја куца 0.89 . Значи набавната е уште помала хаха. Таа цена нс амбалажата е препорачана а продавниците одлучуваат по која цена ќе ја даваат и ќе видат дали имаат ќар :)
:facepalm::facepalm::facepalm:

Не, ти си грешка, информирај се малку.
У реду е Ставревски.[DOUBLEPOST=1502198940][/DOUBLEPOST]
Споредуваш македонски со бугарски закони?
Пишува некаде на македонските производи дека таа цена од 99 денари е ПРЕПОРАЧАНА? :)

Што е со фејспалмов, во право е човекот. Па макар и препродавачот продавал по пониски цени. Ако му се исплаќа - зошто да не? Не може пиварата да лупа задолжителни цени на некој препродавач, тие се препорачани цени за малопродажба. Што не ја пишат набавната цена по која и продаваат реално на истиот препродавач?[DOUBLEPOST=1502199019][/DOUBLEPOST]
Пишува некаде на македонските производи дека таа цена од 99 денари е ПРЕПОРАЧАНА? :)

http://mkd-news.com/samo-vo-makedonija-ima-li-junak-da-kazhe-kolku-pari-e-koka-kolava/

Сега и обратното прашање - дали пишува на амбалажата дека таа цена е задолжителна?

Што е со фејспалмов, во право е човекот. Па макар и препродавачот продавал по пониски цени. Ако му се исплаќа - зошто да не? Не може пиварата да лупа задолжителни цени на некој препродавач, тие се препорачани цени за малопродажба. Што не ја пишат набавната цена по која и продаваат реално на истиот препродавач?[DOUBLEPOST=1502199019][/DOUBLEPOST]

http://mkd-news.com/samo-vo-makedonija-ima-li-junak-da-kazhe-kolku-pari-e-koka-kolava/

Искрено, јас неам на ниту еден наш производ на кој што има ставено цена да пишува дека е препорачана, баш ќе проверам. Доколку е така, извини, во спротивно, извини Ставревски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom