Z
zmej gorjanin
Гостин
Најбоље прашање е дали вие да сте на негово место не би ги прифатиле тие пари?
Која пара? 30 милиони се шпекулира официјално, а на рака колку ќе зема тоа е сосем друго. Заедно со татко му ќе земаат над 100 милиони годишно најверојатно.Немаше истите пари да му ги даде и Барса? Ако не сега, следната година.
Што ти менуваат уште пари кога ионака ги имаш премногу? Секако зависи до човекот и до професијата. Во случајов на Нејмар не би ги прифатил.Најбоље прашање е дали вие да сте на негово место не би ги прифатиле тие пари?
Тоа и ми беше муабетот дека сетоа ова е плакнење на очи од страна на Нејмар, колку да се најде причина зашто он си иде од Барса, а тоа да не се парите (зашто нели, не морално би било да каже дека си иде од Барса за пари).Да, ама Нејмар е 25, а Меси 30 години. Ако останеше за 2-3 сезони он ќе беше лидер на тимот и ете му шанса за златна топка. А, со заминување во ПСЖ, шансите за такво нешто се доста помали. Прашање е до кога ќе трае тој проект на арапите во ПСЖ.
Исто е и во Реал. Кристијано е 32 години, Мбапе пример ако има мозок сигурно не би требало да се плаши да иде во Реал затоа што Кристијано ќе освојува златни топки. За 2-3 сезони Кристијано ќе биде 35, а Мбапе тогаш може да биде најдобар светски играч.
Многу глупо прашање искрено. Во природа на човекот му е да сака повеќе и повеќе без разлика колку има. Зашто фирмите како Мајкрософт или па луѓе како Зукерберг се стремат да направат повеќе пари? Комотно со парите што ги имаат направено можат да стават клуч на своите фирми и да живеат 10 генерации со тие пари. Напротив, они се стремат да направат повеќе и повеќе и повеќе.. и повеќе пари.Што ти менуваат уште пари кога ионака ги имаш премногу? Секако зависи до човекот и до професијата. Во случајов на Нејмар не би ги прифатил.
Абе види ја сум сигурен дека он има толку пари моментално да уште 5 животи може да изживее ко бог и ден да не работи. Ваљда колку сметката у банка станува повеќецифрена, за толку и ти се зголемуваат и апетитите. Дали е тоа добро или лошо, не знам, пошто не сум се нашол, а и не верувам дека би се нашол у таква ситуација со толку пари. Еве Џеф Безос да го прашаме како му е со 90 милијарди долари или колку и да имаше?Што ти менуваат уште пари кога ионака ги имаш премногу? Секако зависи до човекот и до професијата. Во случајов на Нејмар не би ги прифатил.
Клупска легенда не си заминува од клубот на 25 години.Освои се што можеше да освои во Барса.. Ви се допаѓа или не ќе биди КЛУПСКА ЛЕГЕНДА.. Причините што сакат нека бидат не ме интересира.. Подобро во ПСЖ шо ојде него во друг гигант.. Шансите за златна топка не би рекол дека му се помали.. И во Барса и во ПСЖ мора да освои ЛШ.. Е сеа разликата што ако Барса освои ЛШ Меси е секогаш пред него во ПСЖ тој е главен фаворит за златна топка.. Плус со Бразил следно лето се главни фаворити на светското.. Доста добри шанси има да земи златна топка наредна година..
Кој го споредувал Нејмар со овие рандом играчи жити се?[DOUBLEPOST=1501682567][/DOUBLEPOST]Крв на очи ми иде кога Нејмаров се споредува со еден Занети, Чави, Гигс, Малдини...
Нема врска.. И Роналдињо релативно рано замина после 5 сезони од кои последната му беше доста слаба..Клупска легенда не си заминува од клубот на 25 години.
Фантастична споредба. Нејмар заминува на врвот на своите фудбалски моќи и ја остава Барса на цедило, додека заблето замина кога веќе немаше уште многу да даде за клубот, да речеме уште максимум една солидна сезона. Сите во Барселона со почит ќе се сеќаваат на Роналдињо, додека Нејмар ќе биде само уште еден циган.Кој го споредувал Нејмар со овие рандом играчи жити се?[DOUBLEPOST=1501682567][/DOUBLEPOST]
Нема врска.. И Роналдињо релативно рано замина после 5 сезони од кои последната му беше доста слаба..
Импактот не му е ист со на Роналдињо нормално.. но перформансите му се тука некаде
Реков јас дека до изборите, ќе му ебат матер на клубов, но до олку не очекував. Не можат да доведат тие никого, еден Паулињо не можеа, не пак овие двајца. Мислам дека и по 200 да понудат, џабе е. Ќе чекаме сега Делофеу да се претвори во Роналдињо, Алења во Чави и фурамеКако шо реков и порано , единствена позитивна ствар од трансферот е моменталната психофизичка состојба на Бартомеу. Лапорта трие раце , со кандидатура скоро сигурно е дека ќе ја превзема Барса на следните избори. Очекувам сега од овој големо име , ќе дадат се шо имат за еден од Кутињо/Дибала.