Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Валенсија мислам дека оваа и евентуално уште една сезона може да игра на нивото од лани. За понатаму многу тешко, но за оваа сезона на десен бек Мурињо ќе нема проблеми. Ако е толку проблематичен тој ликот колку што кажувате навистина не му треба на клубот. Плус десни бекови не се толку дефицитарни.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
8.296
Со Валенсија внимателно треба да се игра, сепак има 32 години а цела игра му е базирана на физикус и брзина(ај првото ќе остане, ама брзината веќе му е во надолна линија, така да во секој момент може да се случи да ја изгуби, не преку ноќ фала богу).Малку коцкање е во прашање сепак се години го прашање, видете Иванович како наеднаш падна, а сезоната е долга така да ќе треба некоја добра замена што ќе ротира со Тони за да се извади максимум од него а да не прегори.

Замена веројатно би бил ТФМ, но се мислам дека не се сигурни на која позиција да го играат а да му го извлечат потенцијалот.

R

red.devil

Гостин
Не викам не,ама да те прашам со Евра што се случи,што ќе ми реплицираш :)?

Sent from my SM-G903F using Tapatalk
Секако постои ризик ама права атлета е човекот. Кога ќе почне да стагнира ќе покажи знаци многу порано. Не гледам простор за паника засега. Евра откако си замина играше финале ЛШ. Лош менаџмент ја би рекол беше проблемот.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Секако постои ризик ама права атлета е човекот. Кога ќе почне да стагнира ќе покажи знаци многу порано. Не гледам простор за паника засега. Евра откако си замина играше финале ЛШ. Лош менаџмент ја би рекол беше проблемот.
Играта на Јувентус а и општо во Серие А се заснова повеќе на тактички отколку на физички план. И самиот Евра го кажа тоа, таквиот начин на игра не го цедело физички. Кај нас последните две сезони беше автобуска станица, кој стигна го замина.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.633
Поени од реакции
6.444
Добро де не е во најдобри години Валенсија но засега не постои сомнеж дека треба да му се носи замена. Се прават вакви трансфери кога тимот ти е скоцкан па му носиш помлада конкуренција на одреден првотимец.

Неможе да незнаеш кој ти е лев бек а да купуваш десен кога моменталниот ти е еден од најдобрите поединци за претходната сезона. Ми нема логика мене.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
8.296

Се што кажа беше на место летово, башка работи во independent.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Се што кажа беше на место летово, башка работи во independent.
Може е на место ама краде од други новинари, никогаш не бил меѓу првите да изјави нешто.

R

red.devil

Гостин
Играта на Јувентус а и општо во Серие А се заснова повеќе на тактички отколку на физички план. И самиот Евра го кажа тоа, таквиот начин на игра не го цедело физички. Кај нас последните две сезони беше автобуска станица, кој стигна го замина.
Мислам дека грешка си со ова. Баш во интервју кажа дека тренинзите биле понапорни и потребна била многу поголема физичка спремност во Јувентус. Но не се сеќавам баш најточно за ова. @DeviAngel може да потврди или отфрли. Мислам тој го прикачи интервјуто.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Мислам дека грешка си со ова. Баш во интервју кажа дека тренинзите биле понапорни и потребна била многу поголема физичка спремност во Јувентус. Но не се сеќавам баш најточно за ова. @DeviAngel може да потврди или отфрли. Мислам тој го прикачи интервјуто.
Знам за тренинзите и јас го читав тоа. За лигата општо ова го има кажано:

“The difference is that in England football is like two boxers and the first to get tired loses the match. In Italy the tactics are fundamental and I remember even at 17 thinking all the Italian teams were so well-prepared.

"I've never worked so hard in my life," explained Evra. "The difference between Serie A and the Premier League is that, even if it's less intense in Italy, you have to be constantly focused and pay attention to everything. Tactics are essential in Serie A and you need to make more sacrifices for your team-mates."

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.610
Поени од реакции
8.296
Деметри Мичел вечерва настапува за у23, додека МекТоминеј го нема составот.Со оглед дека нема ништо околу позајмница, веројатно е промовиран во сениорскиот тим.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Деметри Мичел вечерва настапува за у23, додека МекТоминеј го нема составот.Со оглед дека нема ништо околу позајмница, веројатно е промовиран во сениорскиот тим.
Рано е уште да се каже дали е промовиран во прв тим. Утре играат со Сампдорија, па најверојатно ќе му даде пак шанса. Не е ни почната сезоната, а има и доста време додека заврши трансфер периодот.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.525
Поени од реакции
2.380
Ако евентуално успеат да го земат Орие тогаш сите желби за трансфер периодов ќе ми се исполнат. Ќе бидеме пополнети на сите позиции скоро со по двајца играчи и ќе има простор за ротации. Иначе Орие вон терен е проблематичен кога се работи за фудбал тоа е веч друга прича. Гине буквално цел натпревар.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.992
Поени од реакции
67.839
Moжно е да игра Матиќ вечер.

За Орие читам од Мирор, а сега и Индипендент викаат дека се зависи од судот што ке одлучи, наводно, нашиве му понудиле адвокатска помош, и некој вид на гаранција, па ако тоа помине, 5 годишен договор, 27 милиони фунти.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Moжно е да игра Матиќ вечер.

За Орие читам од Мирор, а сега и Индипендент викаат дека се зависи од судот што ке одлучи, наводно, нашиве му понудиле адвокатска помош, и некој вид на гаранција, па ако тоа помине, 5 годишен договор, 27 милиони фунти.
Орие може да покрива на лев бек, или стриктно игра десно?

Kajgana Shop

На врв Bottom