Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Денес од едни луѓе слушнав муабет дека на Вардар годинава му е ветено учество во групна фаза на ЛЕ, а сето тоа било поврзано со Уефа Супер куп и популаризација на фудбалот во државата.
Што мислите, држи вода муабетот? Според мене не, пошто премногу ми звучи рекла-казала приказна.
Ako beshe taka valjda ke ja namestea zdrepkata vo prvo kolo da padnime so nekoj oprani, a ne so Malme..

Ја слушнав од едни старци што смрдат по цел божји ден у Спорт Лајф, внук му на едниот твор прочитал на нет дека газда на Копенхаген е син му на Абрамович, а Абрамович е Русин, Самсоненко исто Русин, па соберете два и два...ШТЕЛА! Не знам колку е точно, ама држи вода. :свиркам:

Ја слушнав од едни старци што смрдат по цел божји ден у Спорт Лајф, внук му на едниот твор прочитал на нет дека газда на Копенхаген е син му на Абрамович, а Абрамович е Русин, Самсоненко исто Русин, па соберете два и два...ШТЕЛА! Не знам колку е точно, ама држи вода. :свиркам:

Problemot e sto Narodot ne e svesen kolku pari se vo igra. Pa mislat deka "nekoj" od UEFA ke mu pokloni na Vardar milioni satoa sto saka tuka da se krene Fudbalot. Realnosta e deka vo švedska a od vcera i vo danska povrakjat na zamislata deka nemozat da go pominat eden Vardar. Za niv sme divjaci necivilizirani.

Dancite se specialen slucaj. Treba izgleda da gi potsetime kako dojdoa uopste do moznosta da se plasirat na EP 92. Previše se kurcat.

Шо сака нека е, јас сакам Вардар во групи да игра... а следна сезона парите да се вложат во квалитетни играчи, а ќе сакаат многу такви да бидат дел од Вардар. Само да не завршат кај што не треба и да се повтори истото ова и наредните години... во фудбалот се парите, е.еш ракомет.

Лудогорец денеска изгубија 2:0, значи има големи шанси да испаднат :D

Лудогорец денеска изгубија 2:0, значи има големи шанси да испаднат :D
За тоа зборувах денес. И за Вардар е тоа. Топка е, врти се. Минатото колело во прва срешта во гости пак загибиха (2:1), али во втора како домакин биха со 4:1. Тоа е ЛУДОгорец и при тех ништо не се знае до последно. Може да отпаднат од ЛШ, али да минат далеко во ЛЕ. Може во реваншот да изметат Апоел со 5:0, кои не са слаб отбор.
За тоа кажувам, дека еуфориja за кои ке биде противник во плеи оф е лошо нешто кое само вреди.

За тоа зборувах денес. И за Вардар е тоа. Топка е, врти се. Минатото колело во прва срешта во гости пак загибиха (2:1), али во втора како домакин биха со 4:1. Тоа е ЛУДОгорец и при тех ништо не се знае до последно. Може да отпаднат од ЛШ, али да минат далеко во ЛЕ. Може во реваншот да изметат Апоел со 5:0, кои не са слаб отбор.
За тоа кажувам, дека еуфориja за кои ке биде противник во плеи оф е лошо нешто кое само вреди.
Па не реков дека е готово, кажав само дека има големи шанси да испаднат. Смешно е да тврдиш дека тоа не е точно.

Лудогорец изгубија 2:0, Салцбург изиграа 1:1 на домашен терен со Ријека, Легија изгубија 3:1 кај Астана, Бате вчера изгубија 1:0 во гости :D Како и да е, многу рано почнавме да си правиме филмови, има уште цели 90 минути за игра, и тоа многу потешки од првите. Она што радува е што исто како со Малме, влегуваме со резултат кој нас не води понатаму и противникот е тој што ќе мора прв да напаѓа. Иначе, оној бразилецон, Лима ли се викаше, на проба што беше летово, беше и во Струмица, беше и вчера на стадион и тоа на запад, и се си мислам дека таму негде пред почеток на првенството средина на август ќе го потпишат, мада веројатно ќе се почека да се види што ќе се направи во Европа за евентуално да сменат план околу засилувањата, има место за уште еден странец во екипата.

и се си мислам дека таму негде пред почеток на првенството средина на август ќе го потпишат, мада веројатно ќе се почека да се види што ќе се направи во Европа за евентуално да сменат план околу засилувањата, има место за уште еден странец во екипата.
Ајдееее а зашо уопште да го потпишат коа нели не го бивало? Јас лично боље на Бојан Колевски би му дал шанса него на него, ни едниот ни другиот не се потребни за во Европа па во лигата боље со Бојан ќе играм него со некоја дупка од странство

Ајдееее а зашо уопште да го потпишат коа нели не го бивало? Јас лично боље на Бојан Колевски би му дал шанса него на него, ни едниот ни другиот не се потребни за во Европа па во лигата боље со Бојан ќе играм него со некоја дупка од странство

Еех, да се прашувавме ние .. :D Во моментов веќе имаме солиден состав, имаме и ширина, голмани и одбрана се одлично пополнети местата, среден ред и напад е солидно ама и таму и таму има простор за засилување, пред се задњи везни, мада со игриве што ги прикажуваат Спировски и Николов прашање е дали да се носи тука играч. Ако влеземе во групна фаза ЛШ/ЛЕ дефинитивно да, Глигоров не е за такви мечеви, во лига ќе врши работа, а средниот ред иако сите поединци беа солидни не покажа којзнае што и против Малме и против Копенхаген и често се прерипуваше тој дел. Веројатно се планира и Исени почесто да игра во среден ред, како младинец, со оглед на минутажата што ја има Фелипе со плус уште еден играч ќе има малку гужва, ама ако играме ЛШ/ЛЕ не е страшно. Истото важи и за нападот, нема да смета да се донесе класичен шпиц, ама пак и таму гужва ќе се направи, на крилните позиции веќе имаме 4 квалитетни играчи, а само 2ца се стартери, плус Балотели како шпиц, плус Петковски/Колевски како младинци за во лига.. Засилувања како бразилецов ништо не носат, само непотребно трупање, веќе видовме муки со вишок играчи, Стојков е прав пример, нема потреба од нови такви

мада со игриве што ги прикажуваат Спировски и Николов прашање е дали да се носи тука играч. Ако влеземе во групна фаза ЛШ/ЛЕ дефинитивно да, Глигоров не е за такви мечеви, во лига ќе врши работа, а средниот ред иако сите поединци беа солидни не покажа којзнае што и против Малме и против Копенхаген и често се прерипуваше тој дел. Веројатно се планира и Исени почесто да игра во среден ред, како младинец
Рачунај дека и Даре ќе биде опција за таа позиција оти Новак би требало да има предност на стоперската позиција па со тоа Даре би можел да игра како ДМ како замена за Николов и Спировски. А како што кажа во лигата веројатно и Исени ќе конкурира, а и Глигоров си е ОК за во лигата.

Според мене фали само асален шпиц, односно два (еден за стартер и еден резервен).

Spored mena nemat sansi da go zemat Mateus Lima sega. Za El/CL koga nemat igrano fudbal od povejke od edna godina. Togas bi treniral uste so timot ama eto, ne e taka

Рачунај дека и Даре ќе биде опција за таа позиција оти Новак би требало да има предност на стоперската позиција па со тоа Даре би можел да игра како ДМ како замена за Николов и Спировски. А како што кажа во лигата веројатно и Исени ќе конкурира, а и Глигоров си е ОК за во лигата.

Според мене фали само асален шпиц, односно два (еден за стартер и еден резервен).

Да, забораив него да го спомнам, а го мислев, само што за европски утакмици ми е малку и ризичен за во среден ред, Николов и Спировски трчаа и работеа многу, Даре е тотална спротивност, преспор е, многу е паднат физички, може многу простор да остава коа ќе се залета према напред :D Ама со оглед на тоа што е тука и Муслиу сега како штопер, сигурно Даре ќе ротира и во среден ред и во одбрана, а полека треба почесто да се остава и Грне на клупа, колку и да е класа сеуште и лидер, сепак ова му е веројатно последна, евентуално пред-последна сезона.. Иначе, зошто 2 шпица, тука е Балотели, гледам многу од вас го сметате повеќе за крило, ама според мене и не ми е за крило да игра, затоа што ја нема таа сигурност и смиреност со топка кога ќе треба да прими поназад на пример, да смири игра, вака како шпиц, иако не е реализатор, врши огромна работа, добива многу дуели, трча премногу, ретко кој друг шпиц ќе го прави ова. Реализацијата е проблем, ама има други позитивни работи кои кај други шпиц играчи ретко ќе ги сретнеш. Само вчера малце ме нервираше што кога и да се отвореше простор по страна, поготово десно Хамбарџумијан имаше еден куп ситуации за центаршут, овој место во 16ник да бара простор, искача надвор или се бута по страна да прими топка, наместо да прави проблеми пред гол.

Иначе, зошто 2 шпица, тука е Балотели
Па добро, 2 беше малце луксуз варијанта (за теоретски доколку се повреди), ама во право си дека и еден е доволен. Али Балотели мене ми се свиѓа како крило, многу е брз и борбен. Како и да е, муабетот ми е дека според мене едино шпиц фали, останатите позиции се во главно добро покриени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom