Game of Thrones

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Цело време очекувам Џон да покаже некоја 'луда жичка' на Таргариени.. Некако ми е премногу праведен и обзирен ,има повеќе Нед Старк карактеристики дури и од неговите деца.. Во едно интервју Кит изјави дека се уште не се знае кој е таткото на Џон, од една страна и логично е бидејќи не се објави гласно но пак од друга страна веќе е очигледно и сепак малку е збунувачко и бесмислено тоа што не пројавува ништо таргариенско :cautious:
Не е сменет ради “жички“.

Сменет е зашто со секое оживување од страна на lord of the light оживеаниот губи дел од својот карактер.
Beric Dondarion е едно оживување пред being a zombie of the light.
Потврдено од Џорџ химселф ова.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Претпоставувам дека Грејџој ќе направи нешто доволно брутално и гнасно за да и' ги исполни стандардите.
Kоа збореше за поклон можда мислеше на Тирион да и го фати или можда овие несреќнине песочни змии. (као убијците на нејзините деца)[DOUBLEPOST=1500320227][/DOUBLEPOST]
... Coldplay и Of monsters and Man исто имаа камео па никој ништо не рече.
и Sigur Ros

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169

Сменет е зашто со секое оживување од страна на lord of the light оживеаниот губи дел од својот карактер.
Не, не мислев на после оживувањето туку општо на ликот на Џон.. Требаше барем досега да пројавува некои малку необични карактеристики кои ќе го тераа да се прашува за себе, како што реков премногу е просечен..
А што се однесува до оживувањето за тоа сеуште не знаеме какви последици му остави, барем досега јас не заприметив ништо различно можеби и ми избегало нешто, но не знаеме кој дел од него страда, дали губи дел од својата совест и душа или пак станува повеќе ранлив..

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Ej да, џинојте ги заборајвме, армијава на мртвиве искрено изгледат неуништливо, Џон и компанија џабе се стегаат немаат никакви шанси со змејско стакло против толкава армија. Дури и змејојве од Калисиво ќе се беспомошни против овие.. Морат тука богојве што ги спомвет цело време во серијава да истает нешто плус од ракав за да победат жививе.
Змејско стакло против wights знаат они дека нема везе. Знаат дека против wights и челик е добар. Стаклото им е за против господарите на wights.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Не, не мислев на оживувањето туку општо на ликот на Џон.. Требаше барем досега да пројавува некои малку необични карактеристики кои ќе го тераа да се прашува за себе, како што реков премногу е просечен..
А што де однесува до оживувањето за тоа сеуште не знаеме какви последици му остави, барем досега јас не заприметив ништо различно можеби и ми избегало нешто, но не знаеме кој дел од него страда, дали губи дел од својата совест и душа или пак станува повеќе ранлив..
Па за ликот зборам.
До пред оживувањето беше многу по мек.
Сега е ептен по решлив и строг.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Нешто интересно што го помислив дали би имале шанса живите против шетачите доколку го искористат змејовото стакло да направат оклопи од него, ваљда така би било невозможно да ги убијат.. Но дали количината под Драгонстоун е доволна којзнае
Против беливе шетачи се користи валиријски челик или змејско-стакло (т.е. обсидијан). Оклоп од змејско стакло е скоро невозможно да се направи, тоа премногу крто, но во Вестерос веќе постојат оклопи од валиријски челик (можда и само еден, али има). Така веќе, би можело да биде немогуче да ги убијат (ваљда).

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Па за ликот зборам.
До пред оживувањето беше многу по мек.
Сега е ептен по решлив и строг.
Решлив и строг бил отсекогаш, и кога тргна во мисијата со дивјаците, никогаш не потклекнал и не покажал слабост што искрено некогаш во некои моменти го поистоветував со наивност. Половината од ликовите се умствено посилни од него, дури Денерис е светлосни години пред него..

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
Интересна епизода, си зимаат време да ја постават сцената за оваа сезона. Баш штета што ќе бидат толку малку епизоди, брзо ќе помине и ќе си чекаме.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
DAE felt annoyed коа го појавија џинџерот као си пее лабавко?
Нек се гони нек си пее во Lord of the Rings не може во секоја фикција да го ставаат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594

...
А што се однесува до оживувањето за тоа сеуште не знаеме какви последици му остави, барем досега јас не заприметив ништо различно можеби и ми избегало нешто, но не знаеме кој дел од него страда, дали губи дел од својата совест и душа или пак станува повеќе ранлив..
Taка нешто. У книгата има еден монолог негов, кој добро ја доловува оваа декарактеризација на Берик, која напредува се повеќе, со секое оживување. Очекував да го искористат (монологот) до сега.
Он тука збори за настани и услови од неговиот живот, кои биле валидни, кои биле на сцена, само пред неколку месеци или една година:

“Can I dwell on what I scarce remember? I held a castle on the Marches once, and there was a woman I was pledged to marry, but I could not find that castle today, nor tell you the color of that woman's hair. Who knighted me, old friend? What were my favorite foods? It all fades. Sometimes I think I was born on the bloody grass in that grove of ash, with the taste of fire in my mouth and a hole in my chest. Are you my mother, Thoros?”

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Кој и остана на Арја:
1. Серсеи
2. Планината
3. Мелисандре
4. Берик Дондарион
5. Торос оф Мир
6. Илин Пејн

Од сите овие, најискрено сакам баш она да биде убиецот на Серсеи - не Денерис, не Џон, не шетачите. Она! Останативе не се важни. Дури 4 и 5 не ни сакам да бидат убиени.

Епизодава супер, инаку. Само моментот со лајната и Тарли малку предолг ми се виде. Единствена замерка. А за костимографијата, да, многу забележителен напредок.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Кој и остана на Арја:
1. Серсеи
2. Планината (не знам овој дали е за на список)
3. Мелисандре
4. Берик Дондарион (уф, многу несреќно избран редослед на убиства. Нека праи што сака, али ако не го смени прво да биде 5., па 4., ништо непраи. влегува во loop тука)
5. Торос оф Мир
6. Илин Пејн

.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Taка нешто. У книгата има еден монолог на Берик, кој добро ја доловува оваа декарактеризација на Берик, која напредува се повеќе, со секое оживување. Очекував да го искористат (монологот) до сега.
Он тука збори за настани и услови од неговиот живот, кои биле валидни, кои биле на сцена, само пред неколку месеци или една година:

“Can I dwell on what I scarce remember? I held a castle on the Marches once, and there was a woman I was pledged to marry, but I could not find that castle today, nor tell you the color of that woman's hair. Who knighted me, old friend? What were my favorite foods? It all fades. Sometimes I think I was born on the bloody grass in that grove of ash, with the taste of fire in my mouth and a hole in my chest. Are you my mother, Thoros?”
Значи губи одредени сеќавања и моменти и памти само фрагменти, како со воскреснувањето да почнува сосема нов живот.. Интересно, баш сум љубопитна како ќе влијае тоа на неговиот лик..

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Па да, Планината е некако веќе мртов, ама така ја најдов листата на нет, па нека им стои. Инаку, на листата и беше нели и брат му, ама не знам дали би сакала ПАК да го убива, еднаш му помина редот, иако неуспешно. 4 и 5 нека си седат, секако и не и направија нешто којзнае колку лошо: Гендри е уште жив... ваљда.

Kajgana Shop

На врв Bottom