Game of Thrones

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Арја отвори како Борозан против Барса :vozbud:
Инаку:

Прегледај го приврзокот 174394

Жал ме фаќа за братот, кој стигне го ебава веќе, нека ја убие дрољата и нека се оправи.
И кога и рече за тоа што си го има убиено братот, it's funny, you should try it sometimes :pos:

Топ си беше се`, не наоѓајте глупи замерки :icon_mrgr: Ако не беше ваква воведнава епизода, со рекапитулација кој до каде е стасан, ќе имаше веќе 10 страни со постови „а овој зашто тргна навака“, „а оваа која е“, „нели тргнаа овие накај Х, зошто се сега во Y“ итн.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Сцената како змејовите летаат над Dragonstone - priceless! Епска во секој поглед, и Денерис кога ја допре земјата, конечно во својот дом. Замокот ме воодушеви. Мрачен, мистичен, моќен.. Тронот особено. И костимите воопшто, маестрални.

R

red.devil

Гостин
Не ми е баш логично ама ај
Гледаш сај-фај драма, логика бараш? :D

Него сега си ја изгледав на раат и нормално не ни помислив да отворам овде...
Интро.. "Leave one wolf alive and the sheep are never safe". И се наежив упм, веднаш ти станува јасно што си чекал цела година.
На крај... Shall we begin?
и јас...

T

Torchyrus

Гостин
Моментот кога на сцената со Сем ќе помислиш дека ти укопало Пц-то или Тв-то.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Цело време очекувам Џон да покаже некоја 'луда жичка' на Таргариени.. Некако ми е премногу праведен и обзирен ,има повеќе Нед Старк карактеристики дури и од неговите деца.. Во едно интервју Кит изјави дека се уште не се знае кој е таткото на Џон, од една страна и логично е бидејќи не се објави гласно но пак од друга страна веќе е очигледно и сепак малку е збунувачко и бесмислено тоа што не пројавува ништо таргариенско :cautious:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Цело време очекувам Џон да покаже некоја 'луда жичка' на Таргариени.. Некако ми е премногу праведен и обзирен ,има повеќе Нед Старк карактеристики дури и од неговите деца.. Во едно интервју Кит изјави дека се уште не се знае кој е таткото на Џон, од една страна и логично е бидејќи не се објави гласно но пак од друга страна веќе е очигледно и сепак малку е збунувачко и бесмислено тоа што не пројавува ништо таргариенско :cautious:

Ова ти е овца растена меѓу кучиња и нормално, трча како кучињата :D Баш истото што го кажа дека е растен меѓу децата на Нед и од Нед. Ама кој знае можеби за последната епизода од серијата му го чуваат мелтдаунот, ако воопшто го има.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ej да, џинојте ги заборајвме, армијава на мртвиве искрено изгледат неуништливо, Џон и компанија џабе се стегаат немаат никакви шанси со змејско стакло против толкава армија. Дури и змејојве од Калисиво ќе се беспомошни против овие.. Морат тука богојве што ги спомвет цело време во серијава да истает нешто плус од ракав за да победат жививе.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169

Ова ти е овца растена меѓу кучиња и нормално, трча како кучињата :D Баш истото што го кажа дека е растен меѓу децата на Нед и од Нед. Ама кој знае можеби за последната епизода од серијата му го чуваат мелтдаунот, ако воопшто го има.
Да но она што го учиш е едно а она што ти е во крвта е друго.. Сепак досега требаше да има нешто суптилно што ќе го прави различен. И башка тој самиот како плод на двете најмоќни династии е премногу да речам просечен, попрво би помисила дека Арја е пола Старк пола Таргариен отколку тој..
Најверојатно чуваат нешто за крајот го делам мислењето, а и плус се очекува да се открие и какви последици му остави воскреснувањето.. Ќе биде интересно.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.858
Поени од реакции
10.333
Арја во една сцена замени значаен лик во книгите и стотици страници...not bad - логично беше дека нема дополнително да ја мрсат приказната сега на крај во последните 2 сезони. Сцените во Сем беа вовед во Олдтаун, секоја нова сцена со него беше значајна - рудникот со dragonglass и Џора the friendzoned. Грејџој имаше 2-3 досетки, секогаш мора да има таков лик така да нему му се падна паричката сезонава. Ед Ширан незнам зошто би ви сметал, не е дека од никаде излезе и ги испоуби сите главни ликови...не сум фан ама не ми пречеше воопшто.

Се на се добар старт, припрема за она што следува. Ах, да...феминизмот. Да беше само серијава добро ќе беше..навикнете се на феминизам и малцинства кај што треба и не треба, тоа е трендот моментално. Јас отрпнав од ова, едноставно игнорираш и не се замараш.

Член од
16 јули 2017
Мислења
108
Поени од реакции
169
Нешто интересно што го помислив дали би имале шанса живите против шетачите доколку го искористат змејовото стакло да направат оклопи од него, ваљда така би било невозможно да ги убијат.. Но дали количината под Драгонстоун е доволна којзнае

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.594
Не ми е баш логично ама ај
Има еден тон нелогични работи (во серијава, не во книгата), али тоа не е. Ако збориш за лице мењање плус глас и све, да ти кажам дека тоа не е баш чисто техничка работа него има тука у таа постапка и магија и паранормални моменти. У серијава не го објаснија баш целиот процес на мењање лице како точно иде.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ej да, џинојте ги заборајвме, армијава на мртвиве искрено изгледат неуништливо, Џон и компанија џабе се стегаат немаат никакви шанси со змејско стакло против толкава армија. Дури и змејојве од Калисиво ќе се беспомошни против овие.. Морат тука богојве што ги спомвет цело време во серијава да истает нешто плус од ракав за да победат жививе.
Змејското стакло нели ги убива само White Walkers? Тие скелетите што шетаат мислам дека се убиваат без змејско стакло. Можеби грешам.

Kajgana Shop

На врв Bottom