Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Се попалија миланезиве, небаре титула освоиле хахаххах. Али добро, после играчи од типот на Поли и Биља е како Меси :D

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.574
Поени од реакции
4.570
Топ трансфер направија Милан, никој не го очекуваше ова, браво. Добар ремонт во тимот уште да му се уиграат играчите.
Гледам има љубомора од страна на јувенташите хехехе откако замина наеднаш стана просек/бркал работа :pos: Еден од топ 3 дефанзивци во Италија.

#Interizgledanotcomming се да му ебам.

Член од
6 април 2014
Мислења
5.139
Поени од реакции
6.588
5 god bese top defender stolb na odbranata so drugite 2jca i za eden den stana flop kikser tapa igrac oti zaminal vo rivalot. Hejtanje nasekade

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.368
Поени од реакции
7.138
кое разочарување ќе ви биде Лео не сте свесни, се гледаме со вашите плачки во новата сезона

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Koлку ми е чудно кога ќе го видам во дрес на Милан,едноставно Бонучи беше чоек на Јувентус и делуваше како најверен од сите,посебно па кога ќе даеше гол како се радуваше со навивачите и целата екипа,се познаваше дека играше со срце и душа за клубот ама ете разделувањето не му беше најдобро бидејќи замина одеднаш и тоа во ривалот Милан...добро ајде Милан не е којзнае колку омразен ривал на Јувентус како што е Интер или Наполи ама пак очекувам свирежи и вреѓање од навивачите на Јувентус за овој потег.

Иначе Милан ме изненадија со тоа што ќе потрошат преку 200 милиони евра,навистина импресивно делуваат на трансфер пазарот ама теоријата и практиката се различни работи..мора и на теренот да покажат квалитет новите засилувања за да станат сериозен клуб..не е само изнакупи играчи па што ќе биде нека биде,мора да се уиграат малце,да личат на екипа...ќе видиме Монтела како ќе ги вклопи,од моја гледна точка средината му е катастрофа и најслаб дел од тимот..ама барем во одбраната ќе добијат каква таква стабилност со Бонучи и Мусачо и секако бекојте Родригез и Конти(не знам што играч е)..ќе покажи времето кој најдобро пазарел..

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не сум навикнат да ги гледам Јуве да прават глупости со трансфери, па затоа наоѓаам некоја логика. Ама па не сум и навикнат да ги гледам Милан да трошат 200 милиони да трансфери. Така да кој да знае.:)
Не дека управата на Јуве не работи добро, баш напротив, но добивам впечаток дека загубите не ги пополнуваат со соодветни играчи. Јас во темата за ЛШ неколку пати имав пишано дека во тој момент Јуве со Реал Мадирд е најдобра и најкомплетна екипа во Европа и сеуште стојам на тоа ако збориме за веќе минатата сезона, но лично мојот впечаток е дека губат на квалитет од година во година. Они факт е дека донесоа одлични играчи како Пјанич, Дибала, Игуаин за 100м, А.Сандро и не ми текнува дали имаше уште некој, но реално големо прашање е дали овие играчи може да се рамнат во квалитет со Погба, Видал, Тевез и Бонучи и Дани Алвеш кои си отидоа ова лето. Баш ќе биде интересно да се види ова лето како ќе настапат на трансфер пазарот бидејќи не верувам дека ќе останат со стварно добро скоцкана офанзивна линија, а притоа да не донесат квалитетен десен бек и штопер ако планираат да играат и нареднава сезона со тројца позади.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.252
Поени од реакции
8.168
Не дека управата на Јуве не работи добро, баш напротив, но добивам впечаток дека загубите не ги пополнуваат со соодветни играчи. Јас во темата за ЛШ неколку пати имав пишано дека во тој момент Јуве со Реал Мадирд е најдобра и најкомплетна екипа во Европа и сеуште стојам на тоа ако збориме за веќе минатата сезона, но лично мојот впечаток е дека губат на квалитет од година во година. Они факт е дека донесоа одлични играчи како Пјанич, Дибала, Игуаин за 100м, А.Сандро и не ми текнува дали имаше уште некој, но реално големо прашање е дали овие играчи може да се рамнат во квалитет со Погба, Видал, Тевез и Бонучи и Дани Алвеш кои си отидоа ова лето. Баш ќе биде интересно да се види ова лето како ќе настапат на трансфер пазарот бидејќи не верувам дека ќе останат со стварно добро скоцкана офанзивна линија, а притоа да не донесат квалитетен десен бек и штопер ако планираат да играат и нареднава сезона со тројца позади.
Јуве можеби сите загубени фудбалери ги замени речиси достојно ама пак мислам дека барем неколку играчи од набројаните да задржеше веќе ќе го имаше пехарот од ЛШ. Не ми се конкретни до крај и кој и да понуди убава цифра за играч, веднаш влегуваат во преговори. Ко курва се, не знаат да речат не. И ич не ми се свиѓа политиката дека играч кој не сака да биде дел од Јуве, може веднаш да си оди. Абе кариерата ќе му ја упропастам ама не го пуштам, има да го казнам да седи до крај на договор на трибини па по истекот ќе го дадам бесплатно ама у екипа ко Нирнберг или Рен, да пати да му ја ебам жената у пичка!!!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.349
Поени од реакции
6.037
Никој не рече дека јуве нема да е шампион или дека не се фаворит број 1. Ама и факт е дека никој досега не се засилил како Милан сега и никој не му украл на јуве најдобар играч. Т.е тим од италија го нема тоа направено.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Му украл?! Па Јуве ако не сакаше да го продава, немаше да го продава воопшто туку ќе грееше клупа, или ќе му дадеше ултиматум, да лета надвор од Италија или на трибини. Уште 4 год имаше од договорот со Јуве. Така да Бонучи можеше комотно да си ја зафркни кариерата, но управава на Јуве не се откажува така лесно од играчите без да го постигне тоа што го сака. Лани Погба го влечеа цело лето дури не изваја онолку пари колку што имаа зацртано. Цела сезона лани провејуваа информации дека Бонучи се скарал со овој, со оној, му влепил шамар на Дибала итн, преседа еден натпревар на трибини, и можеше да се насети некој ваков епилог. За заминување јас бев 80% сигурен дека ќе замини, само мислев дека ќе биде Сити или Челзи. Ќе видиме како ќе се снајди во Милан, ново опкружување, до него ги нема Барза и Киелини, баш ќе следам да видам дали ќе си ја задржи формата.

Марота изјавил вчера дека со Милан имале џентлменски договор за повеќе прашања. (Ди Марцио). Човекот што прв го најави трансферов. Каков е тој џентлменски договор ќе видиме во иднина.

C

Castiel

Гостин
Му украл?! Па Јуве ако не сакаше да го продава, немаше да го продава воопшто туку ќе грееше клупа, или ќе му дадеше ултиматум, да лета надвор од Италија или на трибини. Уште 4 год имаше од договорот со Јуве. Така да Бонучи можеше комотно да си ја зафркни кариерата, но управава на Јуве не се откажува така лесно од играчите без да го постигне тоа што го сака. Лани Погба го влечеа цело лето дури не изваја онолку пари колку што имаа зацртано. Цела сезона лани провејуваа информации дека Бонучи се скарал со овој, со оној, му влепил шамар на Дибала итн, преседа еден натпревар на трибини, и можеше да се насети некој ваков епилог. За заминување јас бев 80% сигурен дека ќе замини, само мислев дека ќе биде Сити или Челзи. Ќе видиме како ќе се снајди во Милан, ново опкружување, до него ги нема Барза и Киелини, баш ќе следам да видам дали ќе си ја задржи формата.

Марота изјавил вчера дека со Милан имале џентлменски договор за повеќе прашања. (Ди Марцио). Човекот што прв го најави трансферов. Каков е тој џентлменски договор ќе видиме во иднина.
за де шиљо за 10 да ви го дадат

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.252
Поени од реакции
8.168
за де шиљо за 10 да ви го дадат

Многу веројатно, без намера да се заебавам, многу слично ко Ночерино кој кај миланезите беше попознат како мистер X. Изгледа дека истата судбина го снајде Јуве неколку години подоцна.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.827
Поени од реакции
17.775
Jас од денес додека не заврши трансфер периодот нити се смеам на некој клуб нити коментирам, не поради Бонучи туку поради се. Фала за се што напарви во нашиот дрес има огромни заслуги во овие титули последни. Ќе сакам да видам како ќе се снајди во формација со 4ка назад ако играт ама неочекувам лошо пошто е ипак класа играч. Сигурен сум дека веќе имаат договорено заена или во ум имаат пикиран играч ова не е трансфер што се случи во 48 часа со гла гарантирам.

C

Castiel

Гостин
Милан испратиле понуда 30 милиони плус Сусо за Наинголан. Да не се случеше ова со бонучи ќе речев глупост е ама вака...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom