Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
@red.devil ако мислиш на ова со Бонучи, зошто Интер не влета во преговори да го земе туку `го остаи` на Милан... уште пред 2-3 недели Сабатини имал состанок лично со Бонучи, значи уште тогаш се знаело дека овој сака да си оди од Јуве меѓутоа поради минатото негово со Интер го одбил, во неколку наврати има јадено гомна за Интер така да ова им беше чиста шанса на Милан и си ја искористија максимално. Свака част.

Ако гледаме така и Интер има влагано дрско коа ги зема Ибра и Виера од Јуве, ок ќе речеш ама овие испаднаа од лига тогаш (коа сме кај ова, на денешен ден 2006та Јуве го посрамоти фудбалот и беше избркан у Серија Б), но имаше една изјава од Раиола пред некое време, збореше за тој период и трансферот на Носоња можел да се случи уште во јануари истата година кога Морати бил спремен да искешира 90 милиони евра.

Без разлика, почекај малце до крај на летово, што праиме ако Интер ги спакува Ди Марија и Наинголан до тогаш? :icon_lol:

Иначе не ми е јасен Јувентус моментално, како така дошол Бонучи и им рекол еј комради ја одлучив дека сакам да си идам и сакам у Милан. ват? Чекај бе малце, како така сакаш у Милан... ама сакам да си идам скаран сум со тренерот, тепав играчи на сред утакмица кур ме боли... ало брате имаш договор со Јуве ако сакаш да си идеш иди си надвор од Италија ако не на трибини и кој те ебе. Ама не, овие за 2 саати му договорија трансфер у Милан за неверојатни 40 милиони евра, 20 помалку од Стоунс и Вокер. :) Ќе биде јако сеа коа Јуве ќе плати 10 за Де Шиљо.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Дај да отвориме петиција Де Шиљо да му го дает гратис на Јуве полесно да му е на навивачиве...

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Иначе не ми е јасен Јувентус моментално, како така дошол Бонучи и им рекол еј комради ја одлучив дека сакам да си идам и сакам у Милан. ват? Чекај бе малце, како така сакаш у Милан... ама сакам да си идам скаран сум со тренерот, тепав играчи на сред утакмица кур ме боли... ало брате имаш договор со Јуве ако сакаш да си идеш иди си надвор од Италија ако не на трибини и кој те ебе. Ама не, овие за 2 саати му договорија трансфер у Милан за неверојатни 40 милиони евра, 20 помалку од Стоунс и Вокер. :) Ќе биде јако сеа коа Јуве ќе плати 10 за Де Шиљо.
Ако ги искористат овие пари од Бонучи да го земат Матич, и успеат до крај да го земат и Бернардески од Фиорентина, на крај ќе испадне дека Јуве и уште посилен ќе заврши од претходно. Бонучи остава дупка во одбраната, ама сигурен сум дека ќе најдат начин лесно да ја пополнат. Ги имаат тие двете деца, Ругани и оној од Аталанта, еден од нив би требало да се развие во добар играч, со оглед на условите и целата спортска култура која ја има развиено Јувентус. Плус Бенатија е уште тука, така?
Може па и толку битен дел бил Бонучи од Јуве па ќе ја изгубат стабилноста што ја имаа, мада ја не мислам дека тоа ќе се случи.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ако ги искористат овие пари од Бонучи да го земат Матич, и успеат до крај да го земат и Бернардески од Фиорентина, на крај ќе испадне дека Јуве и уште посилен ќе заврши од претходно. Бонучи остава дупка во одбраната, ама сигурен сум дека ќе најдат начин лесно да ја пополнат. Ги имаат тие двете деца, Ругани и оној од Аталанта, еден од нив би требало да се развие во добар играч, со оглед на условите и целата спортска култура која ја има развиено Јувентус. Плус Бенатија е уште тука, така?
Може па и толку битен дел бил Бонучи од Јуве па ќе ја изгубат стабилноста што ја имаа, мада ја не мислам дека тоа ќе се случи.
У право си, ама пак се враќаме на мојот пост.

Како така лагано одлучија да го шитнат у Милан ЗА СААТ ВРЕМЕ? И пази, не збориме за Квадрадовци или таму Вучиниќ кур се тресе, за Бонучи праиме муабет, топ 3 дефанзивци у свет, топ 1 дефанзивец на Јуве.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
1. Бонучи во Милан хахахахаха гладна кокошка просо сонува. Најдобриот дефанзивец. Топ 5 во свет.
2. Може да преговараат за 60 мил плус Ромањоли и Де Шиљо.
3. 40 мил супер зделка за просечен играч од 30 години. (y)

Плус 40 мил ќе платат за циркузант кој во 2019 ќе има 29 год. :icon_lol:
Не е 31 ама ај научени се да зголемуваат бројки.
IMG_20170714_211453.jpg

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Јас не негирам дека Милан е поголем клуб од Интрр, но треба малце да ги разграничиш работите со трансферите бидејќи ова со Бонучи неможиш да го споредиш со Погба и Ибрахимович, тука влијаеше повеќе тоа што Јувентус сакаше да го продаде и немаше на кој друг, а не дека Милан е којзнае каков клуб.
Џони, ти си таков чоек шо да те ебе црнец у гз, ќе кукаш дека сакаш 2ца.

Мрш!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
Фанови на Јувентус на инстаграмот на Бонучи со навредливи коментари на слика од поголемиот син Лоренцо и му посакуваат и тој да ја има истата болест како Матео. :facepalm:

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
У право си, ама пак се враќаме на мојот пост.

Како така лагано одлучија да го шитнат у Милан ЗА СААТ ВРЕМЕ? И пази, не збориме за Квадрадовци или таму Вучиниќ кур се тресе, за Бонучи праиме муабет, топ 3 дефанзивци у свет, топ 1 дефанзивец на Јуве.
Па е малку чудно, колку брзо се заврши се. Можда има вистина у тоа муабетите дека сака да остане во Италија, а сака да си оди. Тоа им го намалува просторот за преговарање. Реално, ако Јуве планирал да кешира на Бонучи, ова лето беше идеална прилика да го направи тоа, после 30 годиони цената природно паѓа, зошто ризикот врзан за играчот се зголемува со секоја следна година. Мене ми изгледа дека полека се спремаат за реконструкција на одбраната и дека имаат план како да го направат тоа.
Не сум навикнат да ги гледам Јуве да прават глупости со трансфери, па затоа наоѓаам некоја логика. Ама па не сум и навикнат да ги гледам Милан да трошат 200 милиони да трансфери. Така да кој да знае.:)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Еј да, @Џони Вајсмилер Милан без Биља имаат 200 милиони потрошено. (y) Зборувај ми за тоа како не е можно да се потрошат толку пари.

п.с не ми спомнувај дека Милан 5 години ништо не трошеле па сеа имаат, леП немаа да јадат до лани.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.368
Поени од реакции
7.138
читам ќефоИ миланезите што собраа играч набркан од шампионски тим :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

добро бркаше работа во Јуве али тука беа стално питбулите Барѕаљи и Киелини , како и Лихт - Алвес, Сандро итн, далеку е Милан од правење на компетитивен тим и тоа светлосни години

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.252
Поени од реакции
8.168
Фанови на Јувентус на инстаграмот на Бонучи со навредливи коментари на слика од поголемиот син Лоренцо и му посакуваат и тој да ја има истата болест како Матео. :facepalm:
Срам за човештвото се таквите кои се ситат на болест на нечие дете:facepalm:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.900
читам ќефоИ миланезите што собраа играч набркан од шампионски тим :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

добро бркаше работа во Јуве али тука беа стално питбулите Барѕаљи и Киелини , како и Лихт - Алвес, Сандро итн, далеку е Милан од правење на компетитивен тим и тоа светлосни години
ОК[DOUBLEPOST=1500062614][/DOUBLEPOST]Juventus confirm Milan will pay €42m for Bonucci, to be paid in three installments :kuracc:

Screenshot_2017-07-14-22-08-10-181_com.android.chrome.png

Последно уредено:
P

PewDiePie

Гостин

далеку е Милан од правење на компетитивен тим и тоа светлосни години
Те знаат од дома дека си избегал од душевната болница во Демир Хисар или да се јавиме да им кажеме да те земат ?

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.517
Поени од реакции
8.232
Не ми е јасно како Бонучи испадна најдобар играч на Јуве, откако си замина.

Можеби како Погба лани.

Иначе биди малце реален, Милан не се засили со Нејмар, Марсело, Канте и Диего Коста.

Конти, Кесие, Мусачо и тој шпицот неможат да ве доведат ни на ниво на Рома.
А каде е Наполи или пак Јуве.

Чил малце. ;)
дечко па како за целосен ремонт на прв тим и за враќање на милан на стари патеки тие играчи се повеќе од доволни.
Реално не може да се доведат сите тие од тебе погоре набројани .
Плус, Бонучи и цифрата за која е земен се шлаг на тортата.
Буквално ниеден од овие играчи кои дојдоа не е преплатен (освен можеби родригез, иако солидни бекови моментално во светов се бројат на прсти за таа цифра)... секако според тоа како играле последнава сезона. Сите цени си се таман.

А вас резервата од Баерн ќе ви донесе ЛШ... уживај си и ти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom