R
red.devil
Гостин
Не ги правдам англиските екипи, но Евертон е за правдање бидејќи работи рентабилно. Има приливи на пари, разбирам дека ќе троши. Башка вложува во млади таленти - како Дортмунд. А има и солидна академија со која секоја сезона вади по некој добар играч.Ја одамна викам парите на Англискиот фудбал му носат штета. Меѓусебе си продаваат подпросечни играчи за абсурдни цени а континентот си цицат пари од тука кои попаметно се вложуваат. Абе со тие пари какви младински центри ќе се направеа со стручни штабови и све ама греота никако да излезат таленти како во Шпанија, Германија и Шпанија.
Мене друго ме мачи, посебно кај големиве клубови и овие што живеат година за годин. Што ако секнат приливите на пари. Зошто ова ми изгледа баш како bubble - како што прсна економијата на Исланд пред деценија. Барем така ми личи.
Иначе, ај англиските имаат приливи и трошат пари но што да кажеме за клубовиве кои што со години работаат во минуси... Кој ризик е тоа само упм. Денес ги има, утре може да завршат ко Парма или Портсмут.[DOUBLEPOST=1499111766][/DOUBLEPOST]
Што прават, не треба економист да си да видиш како се менува заработката на кошаркарите со трансфер во 'популарен' клуб. Имаш Форбс листи, напрај споредба.Што прават во нба со спонзорите?![]()