Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Моја грешка тогаш, суштината е дека сите имаме некаква психичка стега, еве мене нека ми поклони фондот 150 000 евра оти сакам да имам поубав живот, тоа мене секојдневно психички ме измачува и не се осеќам убаво во моменталната ситуација, ако некој се осеќа подобро да биде друг пол, јас ќе се осеќам убаво да имам пари, да лежам на плажа и некоја колумбијка да ме лади со голем лист дур си пиуцкам коктелче.
Ако си депресивен и склон кон самоубиство поради оваа причина, не гледам зашто фондот тебе би те двоел или не би ти ја исполнил таа желба ко на трансексуалците. Треба само еднаква сума да се одвои за сите со вакви проблеми, сепак да нема делење со надоместокот.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако си депресивен и склон кон самоубиство поради оваа причина, не гледам зашто фондот тебе би те двоел или не би ти ја исполнил таа желба ко на трансексуалците. Треба само еднаква сума да се одвои за сите со вакви проблеми, сепак да нема делење со надоместокот.
Ако фондот изрази желба да ми плати спремен сум да глумам исто како хомичите дека би се самоубил ;)

S

staycalm

Гостин
Ако фондот изрази желба да ми плати спремен сум да глумам исто како хомичите дека би се самоубил ;)
Малоумен. Колку самоубиства од страна на лгбти луѓето има заради bullying и неприфатливост (најпрво од најблиските) знаеш ли ти бе? Истражувај малце пред да јадеш гомна, гнидо хомофобична.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Малоумен. Колку самоубиства од страна на лгбти луѓето има заради bullying знаеш ли ти бе? Истражувај малце пред да јадеш гомна, гнидо хомофобична.
И треба да плачам поради тоа? Се работи за луѓе со психички проблеми, на алишта се придава, на мозок не.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Малоумен. Колку самоубиства од страна на лгбти луѓето има заради bullying знаеш ли ти бе? Истражувај малце пред да јадеш гомна, гнидо хомофобична.
Има многу самоубиства и обиди во самоубиства меѓу гејојте.
Во холандија пример процент на педери кои се самоубиваат е 4 до 5 пати поголем од кај нормалната популација.
Холандија има 2 века легалоизирано педерство.
Холандија ги има сите закони за заштита на гејојте.
Холандија прва ги легализира и нивните бракови.
Во холандија педери се избираат и како градоначалници и министри и гувернери.
И пак се убиваат со иста стапка како и во останатиот свет. Многу повеќе од колку останатата популација.
Можи кај нив не е до булингот, можи се убиваат од жал шо јапонците ги ловат китовите, или ради ситуацијата со северна кореја или ради проблеми со дрогата во колумбија....
Многу се бе емотивни, секоја ситница може да ги фрли во депресија и самоубиство.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
2002 се јави, си ги бара реченицава и сликава назад.
2017 cums and takes a dump:

Need some toilet paper?

Хомосексуалност е начин на живот? Ете уште нешто за кое немаш поима а се правиш дека знаеш.
На некој начин е во право, ако размислиш за контекстот подлабоко. Имаш хомосексуалци кои одбиваат да се прифатат како такви особи и тераат вештачки хетеро-живот. Одбрале начин на живот/лајфстајл. Има и хомосексуалци кои се отворено геј пред пријатели, фамилија, познаници итн. Одлучиле/избрале да се прифатат себе си такви какви се. И тоа е избор, а практиката го прави тој избор, начин на живот/лајфстајл.

Од кога набилдано тело со стероиди е страшно тело и е приказ на опасен батка?
Од кога излегоа режими и стратегии да се добие такво тело без стероиди, и каде може да се тренира максимумот во калемење на сила и цврстина на мускулите, не само на форма. Како за почеток. Како додаток салата ги имаш разно-разните боречки вештини, или најобични стрит-фајт вештини.

Меѓу ростерот бивши имам моторџија кој ракува со оружје, бивши војник, и сегашниот кој има Израелско државјанство и знае Крав Мага. Времињата општо се несигурни, уште помалце за хомосексуалците. Кога законот нема да те заштити, мораш самиот.

За секој што ја уништува природноста на човекот и Земјата треба терапија под итно!!
Да почнеме со твојата прво.

A bas pred eden period citav za edna sto go promenila polot u maski zatoa sto se custvuvala kako maz a voedno ja privlekuvale zenski a otkako ja napravila operacijata pocnale maski da ja privlekuvaat.
Ona koga ti e pisano da bides gay po sekoja cena. :pos:
Bas kje go pobaram linkot...
Затоа што за да го задржат полот со карактеристиките кои ги сакаат, лицата мора да примаат хормонални инјекции во редовен интервал, доживотно. Ако се работи за жена која веќе е со поинакво однесување и манири од тоа што е типично за нејзин род, плус центарот од мозокот за полов идентитет, заедно со инјекциите тестостерон е можниот одговор за случајов. Кога додаваш тестостерон во организмот, се случува да се има контра-ефект или па нето друго да исплива на површина, ама не треба да не чуди, се работи за процеси во молекуларни димензии.

Трето, пад на наталитетот? Ти свесен си дека се дешава overpopulation?
Пренаселеноста е мит. Баш плодноста кај западните цивилизации е драстично опадната, а кај другите или е нормална или расте. Може не го гледаш тоа како проблем, ама јас го гледам.

Homoskeptik? Se somneva u homeskualnosta? U koj del se somneva, dali postoi homoseksualnost?
Можеби. А можеби и само е критичар на геј лобито и ЛГБТ организациите. Можеби нема предрасуди према индивидуи.

Главниот проблем е што никогаш не прифаќате да се пристапи кон вистинско решавање на проблемот доколку е проблем, од старт настапувате со тоа дека немате проблем, од старт се ставаат на маса човековите права и како ви се повредени, веднаш се јавуваат вашите здруженија кои немаат ама баш никаков научен доказ туку се е базирано на некои си прикаски втемелени на овие работи што ти ги набројав погоре и на крај за мир во куќа мора да се замолчи политички ситуацијата, се даваат права, се отвораат сите врати и тоа е тоа..
Што ќе придонесе тоа ако се прифати дека е проблем? Да не ќе се подобрат односите кон ЛГБТ лицата?

Не може да каже некој дека има проблем, затоа што тогаш значи дека стануваш соучесник во дискриминацијата. Ова ми звучи како Бугариве, се е добро и сјајно, и ќе продолжи да биде, ама проклетата ваша македонштина, трн у око бре! Имате проблем таму, ако го решите можеме да бидеме пријатели од почит.

Проблем е кога општеството треба да реагира а не реагира, иако под Устав сите сме веќе еднакви. Но на хартија само.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Dobro seriozno me zanima kakov licen problem treba da imate za da vi smetaat lgbt? U koj del od nivnototo postoenje vi smetaat na vas presveta arievsko bela strejt raso so sina krv?

Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
Dobro seriozno me zanima kakov licen problem treba da imate za da vi smetaat lgbt? U koj del od nivnototo postoenje vi smetaat na vas presveta arievsko bela strejt raso so sina krv?
Море мрш од Земјава и право во Марс или најдете некоја планета само за вас, тука нема место за такви како вас! Јас реков, хомосексуалноста е тивка и спонтана геноцидна постапка. Со самиот факт дека луѓево решиле да и прават СТОП на наталитетот, СТОП на постоењето на син, ќерка, брат, сестра, мајка, татко, ОВИЕ ЛУЃЕ треба да се третираат како најризични луѓе во планетава. Тивки УБИЈЦИ на ИДНИНАТА.[DOUBLEPOST=1496713145][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1496688215][/DOUBLEPOST]
:vozbud::pos:
Па немаш одговори на ниедно мое прашање и ноооормално вака ке одговараш :aplauz::bravobe:
Со цинизам ли? Абе вие сте :гомце::гомце::гомце: и тоа ке останете! 0 памет!

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
2017

Од кога излегоа режими и стратегии да се добие такво тело без стероиди, и каде може да се тренира максимумот во калемење на сила и цврстина на мускулите, не само на форма. Како за почеток. Како додаток салата ги имаш разно-разните боречки вештини, или најобични стрит-фајт вештини.

Меѓу ростерот бивши имам моторџија кој ракува со оружје, бивши војник, и сегашниот кој има Израелско државјанство и знае Крав Мага. Времињата општо се несигурни, уште помалце за хомосексуалците. Кога законот нема да те заштити, мораш самиот.
Ми мешаш брзини пак, мојот коментар се однесуваше околу тоа дека мускулесто тело не е знак за „опасен“ човек, 7 години сум по теретани и имам тренирано ММА и Кик бокс и сретнав луѓе кои изгледаат како прачки во рацете, а се способни да ти го скршат вратот уште пред ти да трепнеш со очите, а сретнав и како овие двајцата погоре што се боцнале и потекле и едвај се движат.

Другар ти беше хомо пред да стане војник, или таму стана хомо?
Ако едниот станал војник само да знае да се тепа или пак другиов учел Крав Мага само да се заштити од хетеро што не сакаат хомичи, тогаш кажи му дека направиле втор промашај во животот, првиот што станале хомо, вториот што изгубиле џабе време, ако некој ти намисли да ти направи лошо ќе ти го направи па колку сакаш биди спремен физички, умре времето на Брусли и кршење на кичми, денес имаш тони оружје по улици кај будали кои немаат 2 грама мозок.

2017

Затоа што за да го задржат полот со карактеристиките кои ги сакаат, лицата мора да примаат хормонални инјекции во редовен интервал, доживотно. Ако се работи за жена која веќе е со поинакво однесување и манири од тоа што е типично за нејзин род, плус центарот од мозокот за полов идентитет, заедно со инјекциите тестостерон е можниот одговор за случајов. Кога додаваш тестостерон во организмот, се случува да се има контра-ефект или па нето друго да исплива на површина, ама не треба да не чуди, се работи за процеси во молекуларни димензии.
Нормално дека мора да прима цел живот хормонска терапија, тоа треба да ти укаже дека едноставно не треба да го правиш тоа што го правиш, природното лачење на хормоните ќе си продолжи и понатаму, освен ако не пореметиш нешто гратис со терапијата, ај од магаре да направиме теоретски физичар?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ми мешаш брзини пак, мојот коментар се однесуваше околу тоа дека мускулесто тело не е знак за „опасен“ човек, 7 години сум по теретани и имам тренирано ММА и Кик бокс и сретнав луѓе кои изгледаат како прачки во рацете, а се способни да ти го скршат вратот уште пред ти да трепнеш со очите, а сретнав и како овие двајцата погоре што се боцнале и потекле и едвај се движат.
Лошо си ме разбрал, не мешам брзини, се согласувам со тебе и пишаното во овој дел. Познавам некои кои се слабо градени како мене а имаат неверојатна енергија, стамина и сила, и редовно го одржуваат истото, како што знам и билдери кои веќе се уморуваат од носење потешки кеси од продавница до дома (што и јас го правам, колку да доловам слика). Да не збориме па за нешто позахтевно. Така да комплетно сфаќам што сакаш да ми кажеш. Поентата ми беше дека двете работи можат да се комбинираат денес. Има начини, има услови, има стратегии. И дека геј и би мажи често ги комбинираат. Едната работа ради заштита и сигурност, другата ради одредена естетска вредност на дејтинг пазарот.

Другар ти беше хомо пред да стане војник, или таму стана хомо?
Ако едниот станал војник само да знае да се тепа или пак другиов учел Крав Мага само да се заштити од хетеро што не сакаат хомичи, тогаш кажи му дека направиле втор промашај во животот, првиот што станале хомо, вториот што изгубиле џабе време, ако некој ти намисли да ти направи лошо ќе ти го направи па колку сакаш биди спремен физички, умре времето на Брусли и кршење на кичми, денес имаш тони оружје по улици кај будали кои немаат 2 грама мозок.
Тоа можеш да го кажеш ако си живеел како хомосексуалец, што знаеме дека не си. Тоа што не гледаш по медиуми не значи дека претепувања не се случуваат. И јас така мислев затоа што мене никој не ме чепкал (до сега барем), но не можам да игнорирам тоа на други што им се случувало. Не станува збор за користење на оружје или причинување на смрт (веројатно нема до толку глупи фаци да си го заебат остатокот од животот што ќе усмртат некој педер и ќе скапаат во затвор после?), туку физичко малтретирање, претепување и сл. Колку да не се осеќа некој безбеден овде и да си замине. Што за жал е горе-доле ефективна стратегија затоа што многумина после такво искуство си заминуваат.

Да, дечкото беше геј и пред да влезе во војска, и не, не станал војник ради тоа, туку затоа што сакал да служи. Има заминато подоцна од други причини во кои нема да невлгувам овде. Немаат врска со хомофобија и сл. Другиот има изучувано Крав Мага затоа што тоа му налага државата (има служено во Израелските Одбрамбени Сили). За да станеш израелски државјанин мораш да служиш одредено време војска таму. Крав Мага баш е корисна против насилен влез во возило, и напад со нож и пиштол, покрај другото.

Тоа за хормонската терапија и трансродовоста ти го одговорив овде, за да не пребегаме премногу оф-топик.

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Море мрш од Земјава и право во Марс или најдете некоја планета само за вас, тука нема место за такви како вас! Јас реков, хомосексуалноста е тивка и спонтана геноцидна постапка. Со самиот факт дека луѓево решиле да и прават СТОП на наталитетот, СТОП на постоењето на син, ќерка, брат, сестра, мајка, татко, ОВИЕ ЛУЃЕ треба да се третираат како најризични луѓе во планетава. Тивки УБИЈЦИ на ИДНИНАТА.[DOUBLEPOST=1496713145][/DOUBLEPOST]

Па немаш одговори на ниедно мое прашање и ноооормално вака ке одговараш :aplauz::bravobe:
Со цинизам ли? Абе вие сте :гомце::гомце::гомце: и тоа ке останете! 0 памет!
Razbiram si gi nasol svoite pet minuti da istreses frustracii na forum posto realno u zivo nikoj ne te ebe ni dva posto :kuracc:

a9mkd

Љетиф
Член од
14 јуни 2015
Мислења
543
Поени од реакции
281
Еве ви го/ја Фифи, муцето ќе си прај операција на гага уште троа, да живее Европа, дури кај нас народот умира оти нема пари за операција, дури народот рмба за ебани 9000ки, Европјаниве ебаваат пари на глупости и се чудат како да ги скурцаат парите :mad:
http://plusinfo.mk/vest/116899/fifi-janevska-znaev-deka-sum-zensko-ushte-na-5-godini
Зошто за туѓи лични пари береш гајле?[DOUBLEPOST=1496755270][/DOUBLEPOST]Страв од педери?
Страв ако видиш двајца машки како се лапаат пред тебе? :facepalm:
Боже.

Член од
4 јуни 2017
Мислења
47
Поени од реакции
10
Razbiram si gi nasol svoite pet minuti da istreses frustracii na forum posto realno u zivo nikoj ne te ebe ni dva posto :kuracc:
Не бе пријател, не е така.
Јас сум сосема ОК ама алергичен сум овие гнаси и ме вадат од памет нивните "логични" одговори.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Зошто за туѓи лични пари береш гајле?[DOUBLEPOST=1496755270][/DOUBLEPOST]Страв од педери?
Страв ако видиш двајца машки како се лапаат пред тебе? :facepalm:
Боже.
Оти туѓи? Сега е во Шведска, за некоја година ќе дојде и тука, фондот се полни од сите осигуреници, не само од Фифи, зошто дел од тоа што сум го давал таму да заврши за некој со психички проблем да си тера кеиф на таквото?
Повеќе би рекол грозно, отколку страшно.[DOUBLEPOST=1496770596][/DOUBLEPOST]
Лошо си ме разбрал, не мешам брзини, се согласувам со тебе и пишаното во овој дел. Познавам некои кои се слабо градени како мене а имаат неверојатна енергија, стамина и сила, и редовно го одржуваат истото, како што знам и билдери кои веќе се уморуваат од носење потешки кеси од продавница до дома (што и јас го правам, колку да доловам слика). Да не збориме па за нешто позахтевно. Така да комплетно сфаќам што сакаш да ми кажеш. Поентата ми беше дека двете работи можат да се комбинираат денес. Има начини, има услови, има стратегии. И дека геј и би мажи често ги комбинираат. Едната работа ради заштита и сигурност, другата ради одредена естетска вредност на дејтинг пазарот.

Тоа можеш да го кажеш ако си живеел како хомосексуалец, што знаеме дека не си. Тоа што не гледаш по медиуми не значи дека претепувања не се случуваат. И јас така мислев затоа што мене никој не ме чепкал (до сега барем), но не можам да игнорирам тоа на други што им се случувало. Не станува збор за користење на оружје или причинување на смрт (веројатно нема до толку глупи фаци да си го заебат остатокот од животот што ќе усмртат некој педер и ќе скапаат во затвор после?), туку физичко малтретирање, претепување и сл. Колку да не се осеќа некој безбеден овде и да си замине. Што за жал е горе-доле ефективна стратегија затоа што многумина после такво искуство си заминуваат.

Да, дечкото беше геј и пред да влезе во војска, и не, не станал војник ради тоа, туку затоа што сакал да служи. Има заминато подоцна од други причини во кои нема да невлгувам овде. Немаат врска со хомофобија и сл. Другиот има изучувано Крав Мага затоа што тоа му налага државата (има служено во Израелските Одбрамбени Сили). За да станеш израелски државјанин мораш да служиш одредено време војска таму. Крав Мага баш е корисна против насилен влез во возило, и напад со нож и пиштол, покрај другото.

Тоа за хормонската терапија и трансродовоста ти го одговорив овде, за да не пребегаме премногу оф-топик.
Абе претепувања се случуваат и кај хетеро, еве имаш по весници, на вести чести тепачки поради банални причини, поради алкохол, наркотици, а често и без причина, лично јас имам бегано пред 4 години од група на будали во 3 саатот ноќе. Не значи дека сите хетеро се токму во главата, силеџии имаш на секој чекор, посебно во навивачките групи, добар процент ти се со животински манири.
Што мислиш тинејџер што се изјаснува како хомо и повлечен тинејџер со слаба самодоверба, поминуваат различно во школо или третманот од страна на силеџиите е ист и кон едниот и кон другиот?
Почитувам боречки вештини, самите тие се начин на живот, со нив се стекнува самодоверба и духовна смиреност, но да учиш боречка вештина поради што некоја будала те малтретира мислам дека не е решение, подобро оди пожали се во соодветни институции или пак преземи ги работите во свои раце и очисти го од лицето на земјата во момент кога нема да има очевидци и докази дека тоа си ти.
Јас лично не оправдувам хомосексуалност и тие останатите варијации, но не сметам дека решението е во тепање на истите, дијалогот и разгледување на проблемот го носи решението, доколку проблемот е поради некакви психички пореметувања добро е да се даде помош и да се помогне за проблемот да биде надминат, доколку тоа е во човековата природа и тие индивидуи се родени како такви, нека си тераат својот пат и не би се замарал, НО, за да дојдеме до решение потребно е да се најде изворот на „проблемот“, а со моменталниот однос на вашите организации дека не постои проблем и дека секој што мисли поразлично од нив им ги загрозува човековите права, нема да има решение.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom