Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хахахахахахахахахаххахахахах, крај, се откажувам од коментари!На Алонсо и на Инди му откажа формулчето
![]()
секако, дури и видески идиотот знае па се праи наудрен ...
Штета за кими пак ќе кажам, сеа ако глумиме лудило па да тераме на муабети спор и слично, на патека каде нема претекнувања, не сме од вчера, тука прво место на квалификации под дифолт е и победа, освен ако не се дешаваат некои непредвидливи ( механички ) проблеми .... или тимски наредби.
Доволно е искусен кими, и добар, за да победи во ваква ситуација, али ок, све за предузече.![]()
На Алонсо и на Инди му откажа формулчето
Дополнување
Fernando Alonso retires from Indy 500 with engine failure
Еве и видео
Ја гледав трката и не ми се веруваше. А многу беше јак, се бореше за победа...
Кими не можеше да биде брз кога излезе од боксот затоа што се најде во гужва и мораше да претекнува заостанати болиди и тука изгуби време, додека Фетел имаше чиста патека и извоза најдобри кругови.Ситуацијава со Кими е малце комплицирана и не знам дали можеме да тврдиме со сигурност дека Ферари го наместија. Мерцедес го направија истото со Ботас и РБ со Макс. Не му успеа на никој оваа стратегија. Во минатото оваа стратегија успевала. Но, и покрај лошата стратегија Фетел беше доста побрз. Кога Кими влезе во пит Фетел нареди многу брзи кругови и кога искочи од пит се одлепи многу од Кими. Да имаше Кими побрзи кругови би требало да го задржи првото место.
Знаеш што е смешно? Да го повикаа Фетел прв во пит стоп највероатно пак ќе искочеше прв со таа брзина што ја имаше. Е тогаш па ќе беше очигледно дека Ферари наместиле што не му дале приоритет на Кими да влезе прв во бокс. Е сега, можеби Кими лажирал брзина? Не знам, но ако лажирал не треба да биде разочаран кога свесно го направил тоа.
Ја гледав трката и не ми се веруваше. А многу беше јак, се бореше за победа...
Да, гужвата му одзема време. Но, можеше да биде и побрз имаше поспори сектори од што треба. И Мерцедес исто така се заебаа со Ботас. Кога Ботас влезе во пит логично беше и Кими да влезе пошто почна да губи време на тие гуми. И РБ истото го направија со Макс и не им успеа. Тоа што го направија Ферари со Кими беше логична стратија.Кими не можеше да биде брз кога излезе од боксот затоа што се најде во гужва и мораше да претекнува заостанати болиди и тука изгуби време, додека Фетел имаше чиста патека и извоза најдобри кругови.
Е сеа доколку Фетел влезеше прв и потоа се најдеше во гужвата која се најде Кими, не би рекол дека би излегол прв. Работата е што Ферари на Кими го ставија во метеж, а Фетел на чиста патека после пит боксовите. Тоа е работата. А дека после пит боксовите додека не ги загреа пневматиците сите беа поспори на супер меки.
da, deka ne e mozno so namera da e pospor .... najbrziot u kvalifikaciite. Monako e staza kade nema preteknuvanja, strategijata se dogovara pred da pocne trkata, ne mora ni timsko radio za da se dogovorat nekoi raboti osven ako nema nekoi nepredvidlivi problemi, a tuka nemase, eve gledam i hamilton za istoto obvinuva, sto e klasicna kontradiktornost i smesno zasto doaga od vozac na mercedes ali toa e drug muabet.Ветел едноставно возеше побрзо. Не знам што не е јасно. Кими пред да влезе во пит возеше 1 17 Ветел 1 15. Не е мала разлика колку.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk