Општи дискусии за ТВ серии

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Абе мене не ми е толку лоша. Јас ја читав книгата пред едно пола година и не ми личи дека многу забегале од дејствието.
IMO, Вотан е погоден глумецот, исто и Чернобог, па и лепраконот. А главниов лик стварно е некако блед, транспарентен, али и у книгата е таков. Сепак, се сложувам дека тој глумец не е погоден.
Инаку, не ми делува дека е thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread.
Книгата не знам ни дали е колку пола AGOT , a треба да пополни 8-10 епизоди.
Ми се чини дека има некој, ја би го нарекол, технички проблем. Нешто околу тоа што го спомена - како се вклопени, монтирани, поврзани настаните од книгата во серијата, ама ништо страшно. Штом ја гледам ОК е. :)

Ф

Флеш

Гостин
13 reasonѕ why ..... 5/5 ..... Ја изгледав во рок од 2 дена .... Ме навлече со приказната,нетрпение,13 часа поминав гледајќи добра серија .... Сакам 2 сезона,се надевам дека ќе има во план. ПРЕПОРАКА :)

Член од
7 април 2015
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.712
13 reasonѕ why ..... 5/5 ..... Ја изгледав во рок од 2 дена .... Ме навлече со приказната,нетрпение,13 часа поминав гледајќи добра серија .... Сакам 2 сезона,се надевам дека ќе има во план. ПРЕПОРАКА :)
Ќе има, ќе има. Само не знам колку е потребна втора сезона. Првата беше добра како целина, не видов потреба од втора, но сепак хајпот беше прејак за да нема втора. Сега откако ја завршија книгата ќе тераат соло. http://www.serijala.com/drama/13-reasons-why-obnovljen-za-drugu-sezonu/

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.936
Поени од реакции
23.073
Ќе има, ќе има. Само не знам колку е потребна втора сезона. Првата беше добра како целина, не видов потреба од втора, но сепак хајпот беше прејак за да нема втора. Сега откако ја завршија книгата ќе тераат соло. http://www.serijala.com/drama/13-reasons-why-obnovljen-za-drugu-sezonu/
Според мене нема потреба од втора сезона,освен да раскажува за жиотот на главните улоги после случката.Штета,според пишаното нема да ја видиме Хана..

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас пак и дадов шанса на Stranger Things, не е баш мој жанр серијата ама делува квалитетно.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Sega od dosada gledav desetina minuti Prison Break. Da ne se navredat fanovite, ako gi ima, ama po iritantna muzika i povestacka gluma ne sum videl odamna.

Член од
18 мај 2017
Мислења
14
Поени од реакции
5
Предлог некој романтичен филм?Со слатки сцени,двајца заљубени?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Знае ли некој на која програма има премиера American Gods и кој ден во колку саат е? Гледам Prison Break има на една од тие фокс.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Знае ли некој на која програма има премиера American Gods и кој ден во колку саат е? Гледам Prison Break има на една од тие фокс.
Starz е програмата а епизодите се во недела 21ч. по америчко а по македонско ваљда понеделник 03ч. сабајле

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Абе мене не ми е толку лоша. Јас ја читав книгата пред едно пола година и не ми личи дека многу забегале од дејствието.
IMO, Вотан е погоден глумецот, исто и Чернобог, па и лепраконот. А главниов лик стварно е некако блед, транспарентен, али и у книгата е таков. Сепак, се сложувам дека тој глумец не е погоден.
Инаку, не ми делува дека е thin, sort of stretched, like butter scraped over too much bread.
Книгата не знам ни дали е колку пола AGOT , a треба да пополни 8-10 епизоди.
Ми се чини дека има некој, ја би го нарекол, технички проблем. Нешто околу тоа што го спомена - како се вклопени, монтирани, поврзани настаните од книгата во серијата, ама ништо страшно. Штом ја гледам ОК е. :)
Како што пишав претходно, тешко да им погодиш на сите :) Се нешто бараме и очекуваме, што јасно, е нереално, ама сепак, пак бараме и очекуваме нештата да бидат според нашиот ќеф. Ете, Вотан мене не ми е баш најпогоден. Имам поинаква претстава за него (што од книгата, што од митологијата). Поприфатлив би бил некој како Доналд Сатерленд, на пример, или што знам, Чарлс Денс да речеме. Што и е на баба мило... :icon_lol:

Ананси...

А што се однесува до путерот и лебот на Билбо, како ти се чини тоа што е најавена уште една сезона од 10 епизоди, во случај кога има едвај доволно путер за 8? Другата книга на Гејмен поврзана со Американските богови, која би влегла во игра во 2 сезона е значително послаба од првата, потешка е за екранизација, пократка е и далеку помалку интересна.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.303
Глејте The Young Pope. Френк Андервуд во Ватикан... И серијата ќе делуваше премногу sci-fi и нереална ако не беше фактот дека Трамп е претседател на САД.

Kajgana Shop

На врв Bottom