Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.203
Поени од реакции
10.232
Не знам за другите, ама мене Верка Сердучка ми беше топ. :icon_mrgr:
Едини настап од Евровизија што го паметам. И дури по десет години се сеќавам на музиката и текстот. :D

А Јанче дека испеала нешто и направила нешто на сцена, воопшто не се слагам, беше ко мртва на сцена, ни мрдна, ни па нешто испеа. Може песната на Јутјуб е дотерана, али џабе ко како да ја немаше на сцена.

Франција и Португалија едино вредат да победат, евентуално Белгија, се друго е крш и ќе биде политика тешка, ако победи.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.595
И за жирито имам коментар: само еден податок за тоа колку е стручно жирито е дека во нашето годинава беше членка Антонија Гиговска, која има 16 години. Крај.

Значи дефинитивно: на Евровизија не се проблем местенките, туку тие што гласаат, што не знаат за што гласаат: both in жири и публика преку телевотинг.
Искрено, не заслуживме високи поени од жири.
Нестручноста може само позитивно да ни влијае, пошто реално слаб беше настапот. Се бркаше со матрицата. На моменти погласна, на моменти потивка од back вокалите.
Знам дека сакаа да се слуша филтерот, но сепак требаше потивки бек вокали. Нејзиниот глас примарно треба да се слуша.
За ваков настан не треба да се дозволат ни ситни грешки.

А убава песна имавме. За разлика од претходните што веќе и ги заборавивме, мислам дека оваа ќе продолжи да се слуша.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.250
Поени од реакции
37.937
Искрено, не заслуживме високи поени од жири.
Нестручноста може само позитивно да ни влијае, пошто реално слаб беше настапот. Се бркаше со матрицата. На моменти погласна, на моменти потивка од back вокалите.
Знам дека сакаа да се слуша филтерот, но сепак требаше потивки бек вокали. Нејзиниот глас примарно треба да се слуша.
За ваков настан не треба да се дозволат ни ситни грешки.

А убава песна имавме. За разлика од претходните што веќе и ги заборавивме, мислам дека оваа ќе продолжи да се слуша.
Дали сериозно мислиш дека ментално просечни и подпросечни идиоти низ Европа кои го слават кичот и кои трошат пари за да гласаат за срања им е важно или дека разликуваат дали придружните вокали биле гласни, тивки или еднакви со неа? Настрана од тоа дали се согласувам или не со твоето мислење. Ете, остави ја Јана на страна, објасни ми тогаш зошто Финска не се пласираше во финале.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
Ич не сум за запросување јавно пред многу луѓе и плус пред камера. Веќе е клише таа работа но ако веќе сакале да го напраат тоа требало одма после пеењето Александар да истрча на сцена и да го извади прстенот е тек тогаш ќе имаше некој поен повеќе. Исто така како што пишав и предходно јако ќе беше она да речеше НЕ ! и на цела публика да и се чуе извик од разочарување па да настане ШОК сите да пишуваат за тоа и се што било друго на фестивалот да се фрли во сенка.

Али ај да не бидам негативен нека им е со среќа понатака во животот, ова на Јана ќе и остане во сеќавање па ќе си праат секоја година на 10 ти мај годишнина од запросувањето со гледање Евровизија.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.660
Поени од реакции
59.595
Дали сериозно мислиш дека ментално просечни и подпросечни идиоти низ Европа кои го слават кичот и кои трошат пари за да гласаат за срања им е важно или дека разликуваат дали придружните вокали биле гласни, тивки или еднакви со неа? Настрана од тоа дали се согласувам или не со твоето мислење. Ете, остави ја Јана на страна, објасни ми тогаш зошто Финска не се пласираше во финале.
Не.
Веројатно поради гласачиве. Малку поразлично од вкусот кој доминира кај просечниве слушатели, не толку впечатливо и мислам дека нема добиено многу телефонски гласови.

Но поентата на постот ми беше не треба да го обвинуваме жирито за тоа што не се квалификувавме. Пошто и да сакаме стручно и објективно оценување, објективно не бевме во топ10 вчера.

И гласањево жири+телефонски гласови не ми се допаѓа. Или нека ја остават публиката да си изгласа тоа што сака да слуша или ако сакаат стручно оценување нека соберат професионалци од различни области од музиката со различни вкусови и нека се оценува најдобрата песна со најдобра изведба.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.250
Поени од реакции
37.937
Не.
Веројатно поради гласачиве. Малку поразлично од вкусот кој доминира кај просечниве слушатели, не толку впечатливо и мислам дека нема добиено многу телефонски гласови.

Но поентата на постот ми беше не треба да го обвинуваме жирито за тоа што не се квалификувавме. Пошто и да сакаме стручно и објективно оценување, објективно не бевме во топ10 вчера.

И гласањево жири+телефонски гласови не ми се допаѓа. Или нека ја остават публиката да си изгласа тоа што сака да слуша или ако сакаат стручно оценување нека соберат професионалци од различни области од музиката со различни вкусови и нека се оценува најдобрата песна со најдобра изведба.
Кои беа подобри од нас? Романија? Хрватска? Норвешка?

Мое мислење е дека не смее да има никакво жири, само публика. Стручно жири, my ass. Кај нас: Антонија Гиговска и Марко Марк. Една стручност, што да ти зборам! Плус, знаеме какви беа резултатите на времето кога имаше само жири: се победуваше само зашто земјата била во економска или политичка криза, Македонија си разменуваше 12-ки со Романија, договорено, исто како и цела останата Европа, и сл. Кај публиката: да се направи сосема бесплатно гласањето, за да може сите да гласаат, а не само дебилни богати хомосексуални снобови. Нека смислат нешто во стил: од еден компјутер, или од еден телефон еднаш, и that's it. Вака ептен не ја бива.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
Сите на англиски, а двајцата најголеми фаворити за победа си пеат на мајчин јазик.

Ова е дефинитивно најлошата Евровизија, ever! Имаше песни што отскокнуваа: Финска со одличниот вокал и Латвија која беше поразлична од се годинава не влегоа некни, а успеаја Грција чија пејачка ужасно фалшираше и педерчето Абориџин од Австралија што се тресеше од трема. Сега ние имавме комплетен пакет, според мене. Се си беше на место, и пак џабе. Само уште еден доказ дека Евровизија е парада на кичот и невкусот, колку и да звучи клише ова, и дека е редно време или да почнеме да ја третираме како таква и да праќаме глупости ко Верка Сердучка и Дастин Мисирката, или да се откажеме. Така барем ќе си ја гледам без да се нервирам.

Останува уште да не победи Италија и годинава, и ова да се претвори во комплетен дебакл.

Инаку, има многу квалитетни парчиња секоја година на ESC, само штета што хомосексуалното лоби низ Европа не знае да препознае квалитет, па секогаш истите завршуваат до второ место максимум. Ете, на пример од минатите години: Calm After the Storm на The Common Linnets од Холандија и Good Bye to Yesterday од Естонија, како и Unsubstantial Blues од Унгарија, и италијанските: L'Essencialle и Madness of Love и ден денес си ги слушам на Спотифај, во мојата плејлиста ми се ставени, и и ден денес ми се убави. Ама ни една од нив не победи. Тоа е. Шта речи. До година: Сања Ристеска со нешто као "Ме заболе одоздола па нагоре" или откажување на учеството, и се ќе е ОК.
Шо се нервираш бе ти? Шо, шо, шо, топла вода ќе спомињаме сеа? :D
Од коа знаеме за себе, знаеме дека ESC е буквално парада на кичот и невкусот. Убавината што произлегува од дешавкава е како што самиот спомна, неколку евровизиски хитчиња шо сам ќе си ги стаиш у вечита плејлиста.
Кур го заболе Дастин мисирката за настап или пак Дејна интерНЕЈшенел стапот ако воопшто го има.
Има години кога има поголем опус на квалитет, но у глобала, никад најдобрата песна не победила. Или е статива, или е чист аут.
Јас си го поштуев хрватот годинава, јер типот си има ако ништо друго, надпросечни гласовни способности. Нашава.... Онака. Shooting blanks. А со јавното запросување, чиста јавна бламажа. Оние пољацине Ich troje имаа далеку подобар PR.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Леле коментариве ова не чинело тоа не чинело, сме требале да пратиме јак вокал, сме требале ова не сме требале она, а сума сумарум Евровизијава е тешко срање и нема врска со музика во поголемиот дел.
Оваа година бар имавме солидна трендовска песна и реално подобра од многу што влегоа во финале. Како вокал може не е Калипои или Каролина али па и е сосема солидна. Е сеа песнава беше таква каква што беше и немаше тука многу можност за потенцирање на гласовните способности.
Сме праќале и јаки вокали и пак ништо. Оваа година бар по коментари од кориснци од низ Европа првапт онака личеше дека имаме сигурен влез во финале. Али еве можда и тоа што истиов композитор имал 3 песни во истово полуфинале, Македонската, Српската и Бугарската си напраи удел ја жирито само една да помине. Како и да е мислам дека ставрно нема поента да се учествува на оваа глупост, само се фрлаат пари за џабе.

S

Samurai_Sk

Гостин
Знаеш како викат само човек со ниска самодоверба за себе прави глупости да биде центар на внимание, а проблемот е што нашите преставници во Евровизија прават цела нација да изгледаме така :facepalm:

Член од
21 февруари 2014
Мислења
77
Поени од реакции
20
најголем успех на јана бурчевска и е цели 38 страни за неа на кајгана
Добро сега ја плукате само што не влезе во финалето Иначе нејзината песна има скоро 3М views на youtube која што е една од најуспешните годинава и на spotify има над 350.000 streams.. а од Македонија само Тоше Проески има толку streams на spotify :) и уште малку ќе има повеќе и од песната на Тоше.. да бидеме реални одамна Македонија немаше ваков хит на Евровизија

Член од
6 април 2015
Мислења
429
Поени од реакции
154
Јана беше прекрасна :)
Евровизија за мене е срање во боја , политика и таму е вмешана .Ако ви текнува на ланската Евровизија , кога на дечкото од Русија му беше одземена победата , и победи Украинката што пееше за Татарите :facepalm: Дно дна !
Инаку со лес да и е бременоста на Јана :)

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.592
Дека Јана фалшираше - фалшираше, и тоа многу. Ама факт е дека во ваква тиња конкуренција нашата песна изгледаше дури и солидно. Во првата вечер се издвојуваа Португалија и Белгија (иако пејачката изгледаше преплашено и не отпеа баш најдобро). Во втората вечер мислам дека немаше ниедна асална песна. Затоа сум изненаден што не влеговме во финале.

И јас мислам дека конечно МТВ треба да донесе одлука веќе да не учествуваме, или барем да направиме пауза од 2-3 години. И онака џабе се трошат пари, а и веќе горе-доле пробавме со се’. Една Босна, која постојано праќала одлични песни, и која беше и трета во 2006 реши да не учествува, зошто не и ние.

Инаку пак ќе кажам, Евровизија секоја година се’ повеќе губи на квалитет. Оваа година е катастрофа. До пред 10 години ќе ми останеа во сеќавање по десетина песни од секој Евросонг, ќе откриев по некој интересен бенд или изведувач. Лани имаше едвај 3-4 добри песни, годинава ништо. Во едни вакви услови нека победби Португалецот, барем има некој ретро шмек песната.

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.054
Поени од реакции
8.365
Бурческа задоволна од настапот
http://play.mrt.com.mk/play/7906

Во краткава изјава кажува дека е среќна, горда на себе, на евровизискиот тим, среќна е за живото, општо превозбудена за животот. Ретко и се случува да остане без зборови и после ваква вечер друга опција не постои.[DOUBLEPOST=1494613104][/DOUBLEPOST]
Една Босна, која постојано праќала одлични песни, и која беше и трета во 2006 реши да не учествува, зошто не и ние.
Лани учествуваше Босна, годинава не учествува. И ние сме имале пауза 97, 99, 2001, 2003

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Јана беше прекрасна :)
Евровизија за мене е срање во боја , политика и таму е вмешана .Ако ви текнува на ланската Евровизија , кога на дечкото од Русија му беше одземена победата , и победи Украинката што пееше за Татарите :facepalm: Дно дна !
Инаку со лес да и е бременоста на Јана :)
Како му беше одземена победата?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom