НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.155
Поени од реакции
13.342
Малку оф топик од актуелниов плејоф, ама баш пред некој ден го гледав клипчево, ептен втф момент воопшто во кошарката и спортот. Може некој се сеќава од тука или во живо прател тоа време, јас лично не и ептен ми беше јако вчудоневидување. Накратко Голден Стејт мораа на клупа да стават повредени играчи, а во еден момент и на терен мораше да игра повреден играч, бидејќи целиот тим го мачеле повреди, погледајте баш клипчево (или потсетете се), ептен јако

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Како да изгубиш натпревар во седумдесетина секунди by Торонто...

ДеРоузн е озбилен ball hog, нема никаква интелегенција ѓуптинов, зеде шут преку 2 играча, неверојано колку лошо се ослободува од топката кога ќе примети дека Кавс идат на double team на него. Во периодот кога беше на клупа он многу подобро играа...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.639
Поени од реакции
115.166
Занемарете го насловот на видеото, целта ми е да се види каков играч е Грин, односно за што се е способен и колку Вориорси зависат од него. Класичен мотор на екипата, цела одбрана ја држи, а исто така и атмосферата во тимот зависи од него. Знам дека е многу хејтан од некои членови ама преинтелигентен играч е, многу разбира кошарка. :)

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Каква утакмица :cuc:, Томас мајсториште. Можно ли е Вашингтон да биде полесен од Чикаго.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.639
Поени од реакции
115.166
Јута разбиени на првата утакмица. Гледам сеа на хајлајтсите ги уништиле со катови и константни промени на ритмот, едноставно најдобри се во тој сегмент заедно со Кливленд. Вест одлично им се погоди, има шут, има прегледност на играта, како измислен е за нивниот систем на игра.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Јута разбиени на првата утакмица. Гледам сеа на хајлајтсите ги уништиле со катови и константни промени на ритмот, едноставно најдобри се во тој сегмент заедно со Кливленд. Вест одлично им се погоди, има шут, има прегледност на играта, како измислен е за нивниот систем на игра.
Многу грешки имаше Јута во напад кои резултираа со лесни поени во транзиција, со поставена одбрана не беа лоши но ги сомелија на почетокот. ГСВ како да играше потоа колку што му треба, три пати Јута дојде на 5-7 поени разлика и веднаш ГСВ правеше серија од 10-0.

Силата на Јута против Клиперс беше долгата клупа и се наоѓаше по некој мисмеч во секоја постава на Клиперс но против ГСВ ова не е можно. Тренерот така ги ротира играчите што двајца од големата четворка секогаш се на паркетот што е премногу за било кој противник.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Уште Бредли Бил да имаше некој близнак не ќе беше лошо.. Му ја еба цела серија на Вашингтон.. Вол искина 2 партии и пак губат 2-0

За Дерозан пак нема шо да се коментира.. Печен за во Лејкерси е (y)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Parker out do kraj na sezona, a taman pocna dobro da igra vo posledno vreme. Steta :/
Mislam Houston deka ke ja zeme serijava, ne radi povredava na Parker nego deka mnogu zavisat od Lenard, losa utakmica ako ima pisi propo. Houston od druga strana se mnogu dobro skockani i ne zavisat tolku od Harden kolku so Spurs zavisi od Lenard.

Utah ke im zeme 1-2 utakmici na GSW, valjda. Go gledav celo vtoro poluvreme i iako dosta izgubija dobro se drzea, samo premnogu otvoreni sutevi utnaa. Imase u 3ta cetvrtina situacija na dvapati koga se doblizi Utah na 5-6 poeni i se isposraa koga trebase da gi stignat, Hayward, Ingles i uste nekoj utnaa 3-4 cisti suta vo dva napada. Po ova normalno sleduva brza serija na GSW i gi utepaa za nepolna minuta. Namesto da bide +3, se vratija na +20 i aj cao.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom