Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
ggqhCrO.png

Добар глумец и веќе 100 пати видена приказна, ништо посебно. Очекував многу, не добив ама баш ништо по што би го запомнил и издвоил. Можеби да се најдеше во група со други 9 филмови, кои ги гледав последно, ќе добиеше повисока оцена. Вака само 3-ка :)

Добар глумец и веќе 100 пати видена приказна, ништо посебно. Очекував многу, не добив ама баш ништо по што би го запомнил и издвоил. Можеби да се најдеше во група со други 9 филмови, кои ги гледав последно, ќе добиеше повисока оцена. Вака само 3-ка :)

taa 3ka za @Corvus e 6 pa i povisoko.

Еl Bar е кул филм, кул ликови, кул хумор, кул приказна, кул мистерија кул хорор елементи и кул шпанкa <3

Ги бива шпанциве за филмови нек си ибат матер :D Има препорака од мене филмот
(нели има и бољи шпански филмови али ако сакате црна комедија трилер нема да се заебете (y) )

Еl Bar е кул филм, кул ликови, кул хумор, кул приказна, кул мистерија кул хорор елементи и кул шпанкa <3

Ги бива шпанциве за филмови нек си ибат матер :D Има препорака од мене филмот
(нели има и бољи шпански филмови али ако сакате црна комедија трилер нема да се заебете (y) )
На СФФ го гледаше или излезе торент?

Лошо минува кај критиката, а гледам и фановите го рангираат доста слабо. Искрено не ми е баш јасно зошто. Му се погодија овие улоги на Метју и додека го гледав филмот неговиот лик ме потсетуваше на оној од Dallas Buyers Club.

Gold е одличен :pivo2:

На СФФ го гледаше или излезе торент?
СФФ
Лошо минува кај критиката, а гледам и фановите го рангираат доста слабо. Искрено не ми е баш јасно зошто. Му се погодија овие улоги на Метју и додека го гледав филмот неговиот лик ме потсетуваше на оној од Dallas Buyers Club.

Gold е одличен :pivo2:
Се сложувам освен тоа дека е одличен :D Солиден е. Вториот дел од филмот е одличен, првиот дел од филмот ми беше мех. Се на се..солиден али криво ми е што не ни почна добро филмот како што заврши.

A Separation >>> The Salesman

А не беше слаба филмска година. Според мене, Toni Erdmann, Land of Mine и A Man Called Ove ќе беа позаслужени победници.

Get Out да си го гледате, добар добар добар добар ептен. Цел филм ќе ве држи во неизвесност, нема да ви доаѓа на памет ништо што може да се деси понатаму, чуден забеган филм, се на место скоцкано средено. Си чекав си дочекав и тоа што очекував си добив. Препорака.

Ксавиер Долан - :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Детево е ЅВЕР! Само 28 години, а според мене, дефинитивно еден од најдобрите режисери во светот моментално. Сакав да си молчам и да ви го предложам филмов во клубот, но 5-6 души од вас веќе го гледале, а и не можев да издржам.

Juste la fin du monde / It's Only the End of the World - мало ремек дело! Многу ми личеше на Mommy, повторно со истиот стил, со речиси 100% крупни кадри што носи многу емоција, со извонредна глума од, овојпат, одличниот кастинг: Венсан Касел, Марион Котијар, Гаспар Улиел... , со истата феноменална употреба на поп песни од кои повеќето ги знаеме, на места каде добиваат нова димензија и во сцени по кои веројатно ќе се навраќаме на нив во иднина...

Во Кан лани, на премиерата, бил исвиркан од новинарите (не знам на што дроги биле), а подоцна го освои Гран-при-то од жирито (втората награда по важност, по Златната палма). Филмов беше и канадски кандидат за Оскар за 2016, влезе во најтесната конкуренција од 9 филма, но за жал не се закити со номинација за Оскар, исто како претходниот на Долан, Mommy. За мене, ова е еден од најдобрите странски филмови за 2016, и далеку подобар од петте номинирани, па и од освојувачот на Оскарот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom