Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво

Имам прашање за оние што веке имаат инсталирано печки на пелети .Сакам да инсталирам во стан од 75м2 , но да биде поврзано на парното (сопствено , моментално на струја ) .Прашањата ми се каков модел да гледам -барам ? , колку сте задоволни од затоплувањето ? и колкава потрошувачка има на пелети (одприлика )? .Јас по она што го гледав мислам дека овој модел е нај соодветен
alba.png
ALBA 18KW .Или доколку постои фирма што прави некаков проект може да добијам препорака . Намената е за во стан (најгоре , има опција за издувните гасови ) во нова зграда ,изолација, прозорци врати се со одличен квалитет
Благодарам

Здраво

Имам прашање за оние што веке имаат инсталирано печки на пелети .Сакам да инсталирам во стан од 75м2 , но да биде поврзано на парното (сопствено , моментално на струја ) .Прашањата ми се каков модел да гледам -барам ? , колку сте задоволни од затоплувањето ? и колкава потрошувачка има на пелети (одприлика )? .Јас по она што го гледав мислам дека овој модел е нај соодветен
alba.png
ALBA 18KW .Или доколку постои фирма што прави некаков проект може да добијам препорака . Намената е за во стан (најгоре , има опција за издувните гасови ) во нова зграда ,изолација, прозорци врати се со одличен квалитет
Благодарам
Брат си ја згрешил темата, овде совет можеш да добиеш е исклучиво за клима и тоа од фирмата грее да ти убутаат некоја и тоа од поскапите.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Никој на темава месец дена збор не напиша за клима,за било која?
А што толку против Грее се ложете не можам да сватам? Не ви се свиѓа Ок,дај предложи друго!
Еве ти сега од поевтините предложи некоја Митца,Фуџи можеби Јорк...

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Во стан печка на пелети?

Пелети се исплатат само во деловни објекти кои имаат скапа струја. Во спротивно не.

Загревањето треба да го вршиш со топлинска пумпа исклучиво. А изборот дали ќе е врзана на парно или на фенкојлери или ќе е едноставна клима останува на тебе. Обрати се во фирмите за климатизација. Темава е за најекономично греење па затоа и ваков одговор. За да не се зезнеш како многу други.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Повеќе од 6 не може да има, али мене овој Мајлс ми е многу антипатичен, па затоа. Да беше друга фаца, може ќе догураше до 7.

The eyes of my mother, истрипан до јаја. :eek:
Првенче на режисерот. (y) Подобар од Аутопсијата на Џејн Доу според мене.

А да, и актерката Kika Magalhaes, кој перформанс човече. :popce:

Одличен Капетан Фантастико ко што го имаа пишано на Телма. :D

Ajde sovet za zagrevanje na 2 spalni vkupna povrsina 30-32 m2 dali 2 x 2.5kw ili eventualno multisplit najmnogu poradi nekitenje na fasada do kukishta a i citam poekonomicno e so multisplit otkolku so 2 poedinecni no i poskapo reshenie

За парапетни има можност?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom