НБА сезона 2016-2017

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.767
Поени од реакции
11.759
Голден Стејт - Портланд 4-1
Сан Антонио - Мемфис 4-1
Хјустон - Оклахома 4-2
Клиперс - Јута 3-4

Бостон - Чикаго 4-2
Кливленд - Индијана 4-1
Торонто - Милвоки 4-2
Вашингтон - Атланта 4-2

Член од
7 јули 2010
Мислења
1.695
Поени од реакции
828
Голден Стејт-Портланд 4-0
Сан Антонио-Мемфис 4-2
Хјустон-ОКЦ 4-2
Клиперс-Јута 2-4

Бостон-Чикаго 4-1
Кливленд-Индиана 4-0
Торонто-Милвоки 4-0
Вашингтон-Атланта 4-2
:cool:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.327
Поени од реакции
11.734
Голден Стејт-Портланд 4-1
Сан Антонио-Мемфис 4-1
Хјустон-ОКЦ 4-2
Клиперс-Јута 4-3

Бостон-Чикаго 4-2
Кливленд-Индиана 4-1
Торонто-Милвоки 4-3
Вашингтон-Атланта 4-2

Член од
5 април 2013
Мислења
3.385
Поени од реакции
6.968
Кратки плејоф прогноѕи-коментари и од мене:

Запад:
Голден Стејт и Сан Антонио се сигурни од фаворитите, Хјустон и ЛА Клиперс ќе имаат поголема мака. Од аутсајдерите Јута и ОКЦ имаат шанси за изненадување, Порталнд и Мемфис не.

Голден Стејт-Портланд 4-0
Сан Антонио-Мемфис 4-0
Хјустон-ОКЦ 4-3
Клиперс-Јута 4-2

Исток:
Кливленд и Торонто според мене се најстабилни од фаворитите, Бостон и Вашингтон се поверојатни за разочарување. Од аутсајдерите Индијана е "најопасна", останатите не би требало да се којзнае колкава закана.

Бостон-Чикаго 3-4
Кливленд-Индиана 4-2
Торонто-Милвоки 4-0
Вашингтон-Атланта 4-2

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Сезонава Сан Антонио и Мемфис се 2-2 во меѓусебни, ми е страв да не се повтори 2011. :unsure:

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Член од
23 август 2010
Мислења
39.659
Поени од реакции
115.254
Само чоек шо не гледа и не разбира кошарка можи да речи дека Гобер не е дефанзивец на годината, џабе се сите статистики на светот кога се работи за дефанзива, треба да се гледаат утакмиците.
Јас само постирав линк, нигде не реков кој треба и кој не треба. :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не ги преценувате малку Чикаго бе? Ја мислев дека се најголеми кандидати за добивање метла. Едино Портланд и Милвоки можда поголеми шанси за тоа од нив. :D

Член од
7 јуни 2012
Мислења
267
Поени од реакции
500
A Statistical Look at Draymond Green's Dominant Defense
by Brian Witt
==========================================================================

Од самиот наслов на "анализава" одма е јасно дека ја пишувал некој со IQ 192.5(ако не и повеќе,зошто да не) И си викам, дај да проверам кој е овој гуру, мора да го дознаам, ако ништо друго да се пробам у истражувачкото новинарство :vozbud:! Само Миленко ли ќе буцка со топувчиња!

Два клика на google ќе ме чини, на linkedin да фрлам едно око, сигурно се работи за многу искусна и стара коска!

https://www.linkedin.com/in/wittbrian

И стварно , па тоа да ти бил Орце ЖУТИ - маркетинг куротресина :cujte:и експерт по дигитална пропаганда (дрвење по твитер -митер), од под мостот на San Francisco Bay !!

Некои од најбитните достигнувања од неговата навистина богата биографија :

1) Vital member - абе поVital АМИН! (да не си ти клучот ќе го ставеа до сега)

2) Played integral role in increasing Golden State’s social media following by 988% (Twitter), 1157% (Facebook), and 25,581% (Instagram) over three-year period; 144.83% increase in total followers since August 2014.

ИЛИ у превод = претставник на институтот Павел Шатев од Сан Франциско, растур праи по социјалните мрежи со пропагандата за Војнициве :oeoeoe:!!!

3) Originator of the “Splash Brothers” moniker, and co-creator of the #DubNation concept and marketing campaign. o_O :eek:

АЈДЕ БЕЕЕЕ ,ПА ШТО НЕ КАЖЕШ ОДМА БЕ КУМЕ!! САМО ваков севселенски ГЕНИЈАЛЕЦ и никој друг може да биде творец на вакви сложени "концепти" и идеи. И се потврди дека сепак мојата интуиција не ме лажела за батето!:anco:

Детево, пред татето да го му инсталира гзето у организацијата на Golden, работело како асистент/помошник за менување муниција во хефталицата :zver:и одговорен за други репроматеријали, или стручно као што тој рекол (for multi-million dollar new initiatives)

Многу повеќе детали за животот на Брајан, на линкот подолу (обавезно да се види!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=wRx2da1L0Ls

==========================================================================

И вакви дечишта, со 27-28 години, со факултет ИСТОРИЈА (да го прашаш кој е Абрахам Линколн не знае :bravobe:) ви го креираат мислењето за кошарка на кајганава??!!!

Текстот му е типичен шаблон =advance stat турлитава,во стилот на мнозинството новопечени и самопрогласени аналитичари кој жарат и палат по Бличери -Мичери , SBNation.... и со кои интернетов е преплавен (win share,квази рејтинзи и други статистики од контекст извадени....)..... а не знаат собирање до 2 !

G

garthok

Гостин
Најдобро сам кога си градиш мислење од гледање натпревари, статистики, клипови... новинарството е без врска професија, се доловуваат ствари од лична перспектива, поготово сега со интернетот. Треба многу да се внимава. Пример некој изгледал филм, пишал критика негативна дека е срање филмот али срање е од негова перспектива, може мене коска да ми е.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
И вакви дечишта, со 27-28 години, со факултет ИСТОРИЈА (да го прашаш кој е Абрахам Линколн не знае :bravobe:) ви го креираат мислењето за кошарка на кајганава??!!!
Епа то ти се типци ко Стефан-коби и нино манчестер.. Без свое мислење ќе копират од нба 'ескпертите'.. а ти случајно нешто СВОЕ да кажиш на кур ќе ти се качат..

Зато и државата ни пропадна од вакви

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Бостон - Чикаго 4-1
Кливленд - Индијана 4-1
Торонто - Милвоки 4-3
Вашингтон - Атланта 4- 3

Голден Стејт - Портланд 4 - 0
Сан Антонио - Мемфис 4 -3
Хјустон - Оклахома 4- 2
ЛА. Клиперс - Јута 4- 2

Би сакал Милвоки да оди понатаму и за нив ќе навивам во серијата со Торонто, но сепак сметам дека Торонто ќе оди понатаму. И сметам дека ќе трае серијата во 7 натпревари од причина што Торонто се мачи во плеј оф.

Очекувам Мемфис да пружи силен отпор на Сан Антонио со нивната игра во одбрана.

Супер испадна за Хјустон што ќе играат со Оклахома, а со Мемфис ќе беше потешко.[DOUBLEPOST=1492158236][/DOUBLEPOST]
O navivachu na Dallas (y) Sho vikash za Dallas sledna sezona.. ke imaat roster za top 8 ekipi ? Kakvi se shansite za dobar pik godinava?
Далас нема да има право да бира меѓу првите пикови на драфт.
Тоа право ќе го имаат Бруклин, Феникс....

И само ако на среќа изберат играч кој би се покажал во иднина како големо изненадување, а за тоа се мали шансите.

И тешко дека Далас следна сезона ќе се избори за место во плеј оф.

Денвер има млад тим со потенцијал.
Минесота исто има млад тим со потенцијал, Тибодо ќе ја подобри Минесота следна сезона.
Тука е Њу Орлеанс кој може ќе има подобра сезона со Казинс и Дејвис, плус некој играч ако доведат.

Не очекувам од Далас плеј оф следна сезона.
Следната 2017/ 2018 можеби ќе биде последна сезона за Дирк Новицки. А после тоа би следувал тотален ребилдинг процес за Далас.

Ајде бе немој.. Кантер е доктор за Андерсон.. Можеби најдобриот офанзивен биг мен во НБА.. Да ја имаше дефанзивата на Адамс ќе беше топ 10 играч во НБА.. Андерсон ти е тројкаш и ништо повеќе.. Бел Ченинг Фрае
Тоа е, слаб е во одбрана Кантер.
Да имал одбрана ќе бил подобар.
Но и еден Јокич да има подобра игра во одбрана ќе биде уште подобар играч.
Но ете Јокич фаќа многу повеќе скокови од Кантер, подобро се гради во блокови за соиграчи.
Кантер е во сето тоа послаб од Јокич, за кој повторувам треба да поработи на игра во дуели.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.659
Поени од реакции
115.254
Не знам зошто толку изрипавте, само линк постирав онака чисто да се прочита, ниту реков дека треба да земе за дефанзивец на годината ниту изругав некого. Без разлика колку и да е пристрасен текстот вреди да се прочита и ништо не штети. Овој па земал ми кажува дека сум креирал мислење врз база на други, а кога ќе дојде еднаш годишно со рефератите негови си постира клипови од странски сајтови каде го има објаснето истото што он фактички ни го преведува на нас “неписмените“.

Ме боли кур мене кој ќе земе за дефанзивец на годината, ете нека му ја дадат на Гобер и не верувам дека рогови ќе му пораснат. Мене лично ми е неверојатен импактот што го има Дрејмонд Грин врз играта на ГСВ, он им е главниот мотор. Ниту Кари, ниту Клеј, ниту Дурант, само Грин, он е главната карика што ги поврзува останатите во ГСВ. Баш и Коби имаше една изјава лани кога ги фати мала криза ГСВ, дека мора Грин да настапи во соблекувалната и да ги смири работите зашо он е искрата во тимот и од него тргаат сите работи.

П.с. https://www.facebook.com/nikezoomkobepage/videos/1484206464931568/ Една година и еден ден од последниот натпревар на Коби, у пичку матер кога пројдоа... :place: #mambaout

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.486
Поени од реакции
5.581
Не знам зошто толку изрипавте, само линк постирав онака чисто да се прочита, ниту реков дека треба да земе за дефанзивец на годината ниту изругав некого. Без разлика колку и да е пристрасен текстот вреди да се прочита и ништо не штети. Овој па земал ми кажува дека сум креирал мислење врз база на други, а кога ќе дојде еднаш годишно со рефератите негови си постира клипови од странски сајтови каде го има објаснето истото што он фактички ни го преведува на нас “неписмените“.

Ме боли кур мене кој ќе земе за дефанзивец на годината, ете нека му ја дадат на Гобер и не верувам дека рогови ќе му пораснат. Мене лично ми е неверојатен импактот што го има Дрејмонд Грин врз играта на ГСВ, он им е главниот мотор. Ниту Кари, ниту Клеј, ниту Дурант, само Грин, он е главната карика што ги поврзува останатите во ГСВ. Баш и Коби имаше една изјава лани кога ги фати мала криза ГСВ, дека мора Грин да настапи во соблекувалната и да ги смири работите зашо он е искрата во тимот и од него тргаат сите работи.

П.с. https://www.facebook.com/nikezoomkobepage/videos/1484206464931568/ Една година и еден ден од последниот натпревар на Коби, у пичку матер кога пројдоа... :place: #mambaout
Никој не те нападна тебе, линкот беше напишан премногу во корист на Грин а реалноста не е таква, се познаваше дека е пропаганда. Исто ко да земи некој да лобира за Гобер дека имал најмногу дабл-дабл со повеќе од 2 блока и такви измислени категории. А другарот кој ја пишел статијата стварно одлична пропаганда прај, ако ги санкционираа сите валкани работи на Грин до 3/4 треба да е исклучен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom