Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве и за офсајдот слика од Скај!

C6l1WGZWkAA5klO.jpg

Приметуваш колку е крива линијава жолта? Направи паралела со оваа од шеснаесетник...

Можеше да го свири, можеше и да не го свири, никој немаше да му замери ако ја остави да заврши утакмицата 1-1. Тешка одлука е, ама со полн петерец фудбалери на Јуве поисправно му беше да свирне. Мада и да ја оставеше, ќе имаше ситуација и јуве еднаш да каже дека се оштетени, вака им остануваат некои недадени корнери, аути и слично на утакмици што и така на крај ги добиле.

Него оноа говно мало Дибала што ќењало дека Милан кукале 6 години контантно против Јувентус, како не му е срам да збори така за единствените што никад ништо не кажале, не ми е јасно.

*освен со мунтари тоа, ама тоа беше криминал и беше одамна

Како и да е, право дерби,“вистинса италијанска класика’’ што би рекол Бранко од Нова Тв, Милан и Јуве не разочаруваат никад. Се си имаше, голови, убави потези, неизвеснот , тензија и нормално малку криминал. Жал ми е што Милан не се малку појаки или не беа покомплетни со Сусо и Бонавентура кои се добри 50% од екипата, па да беа поконкуренти, или бар да не беа принудени да играат како Месина

Приметуваш колку е крива линијава жолта? Направи паралела со оваа од шеснаесетник...
Од кај знајш, можи линијата од шеснаесетник е криво обележана

Треба да ги „укинат“ овие пенали на напуцана топка или на некој случајно да му се одбие од друг играч точно во негова рака (Виљареал-Реал). Пенал за играње со рака, само кога е апла намерно како Суарез на СП.

Do pred nekolku nedeli samo inter se zalase no sega pocna da se zgolemuvat zalbite i od strana na drugite ekipi sto ukazuva na toa deka tuka nekoj ja dupi igrata.

Inace nemoze na prodolzenija od 90+4 da sudis penal na 90+6 min ili narodno kazano dodeka ne dadat gol ke igrame makar bilo 100+ minuti.

И сите ќе почнат да се поставуваат така што ќе зафаќаат најголем простор при бранење од нафрлања...

Него оноа говно мало Дибала што ќењало дека Милан кукале 6 години контантно против Јувентус, како не му е срам да збори така за единствените што никад ништо не кажале, не ми е јасно.

*освен со мунтари тоа, ама тоа беше криминал и беше одамна

Општо збореше, не специјално за Милан...

Ама тие што му враќате на коментарите сте тро пооштетени.:D

Па и треба да биде крива, доле е поблиску и затоа е пораширена линијата, горе фактички е далеку и нормално е да биде стеснета....

Убаво што коментирате за тоа дали имало пенал, дали играчот на Милан бил преблиску до топката, и што се договориле судиите... али не ми се јасни оние што викаат "hehe vidi gi dobija penal vo 95' 96 или 97 minuta". Што не кажете дека во 93 минута Соса доби црвен картон, по секоја логика судијата требаше да го продолжи натпреварот за најмногу уште една минута. Али ОК е, ви ја разбирам фрустрацијата, терајте си го филмот, ние сме веќе на 11+ бода од второпласираниот...:kezec:

П.С. Секоја чест за Донарума, ако продолжи вака достојно ќе го замени Буфон во репрезентацијата....и во Јувентус
:kafence::icon_mrgr:

Секако дека у јуве ќе го замени. Ама на Менаџер само. :kafence:

Иначе колку пати дали за измени дали за Црвен никад не продолжувале плус време судиите иако тоа се случило во судиско надополнување. Башка Соса брзо искочи од терен додуша Кедира буквално го буткаше надвор нешто за што требаше и жолт да добие. Ама тоа е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom