Serie A 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата Stefan-kobe
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали според истите аналитичари одбраната можи да држи ракометарска зона околу голот?
Смешно ти е прашањто со тоа што раката му беше у нормална положба кога човек трча, ај барем да му беше крената или надвор од телото, она врска немаше со намерна игра со рака, поготово сто му ја заби во рака од 2 метра.

Оној пенал на Интер никад нема да им биде суден па макар и да ја решава цела сезона...

Sto e najtragicno klucnite pobedi im se so somnotelni penali, sudiski odluki, nedosudeni penali i pak ne razbiraat zasto site timovi reagiraat. Mora nesto da se smeni od naredna sezona ama tesko vo korumpirana Italija, gi zalam gazdite na drugite klubovi vo debel minus ke odat na smetka na Fiat, Ferrero i ostanatite od kriminalnata organizacija.
Ги мешаш кошарката и фудбалот изгледа, во однос на пеналот.

А за другово, искрено, не можам да ти помогнам.[DOUBLEPOST=1489189814][/DOUBLEPOST]
Смешно ти е прашањто со тоа што раката му беше у нормална положба кога човек трча, ај барем да му беше крената или надвор од телото, она врска немаше со намерна игра со рака, поготово сто му ја заби во рака од 2 метра.
Aко ова е пенал Тогаш СЕКОЈА игра со рака може да е пенал.

Последно уредено:
Ги мешаш кошарката и фудбалот изгледа, во однос на пеналот.

А за другово, искрено, не можам да ти помогнам.[DOUBLEPOST=1489189814][/DOUBLEPOST]Aко ова е пенал Тогаш СЕКОЈА игра со рака може да е пенал.
Милијарда ситуации каде што не е свирен пенал на два метри оддалеченост без никаква намера, овој се фатил за кошарка и тоа во 95 минута а продолжени сеамо 94, абе криминал невиден.

Интер го оштетија, Наполи у купот го оштетија сега Милан му ебаа мајката (за последниве ич не ми е криво ама гледам само реално на работите).

Mnogu sudii toa ne bi go sudele pogotovo vo 95... Inaku spored mene e penal, no nikako vo 95

Оној пенал на Интер никад нема да им биде суден па макар и да ја решава цела сезона...

Каков лик си ти еј... :icon_lol:

Навивачиве од Милан коректни испаднаа си признаа дека не заслужија бод, дека било пенал и све тоа, Дарко никако не се дава!

Пенал било, ама не у 95! :pos::pos::pos: Тоа е тоа...

Дарко не замарај бе, што кур се буниш, ни одговара нас овој пораз на Милан, таман утре коа ќе не оптерети Гасперини да останеме пред Милан во борбата за 6то место. hhhhhhhhhh :(

Каков лик си ти еј... :icon_lol:

Навивачиве од Милан коректни испаднаа си признаа дека не заслужија бод, дека било пенал и све тоа, Дарко никако не се дава!

Пенал било, ама не у 95! :pos::pos::pos: Тоа е тоа...
Aбе да не заслужиш бод е една работа многу тимови не заслужиле бод па дури и победиле пошто едниот шут во гол им бил успешен а другиот тим имал 5 стативи, но едно е да не заслужиш а друго е да ти свирне сомнителен пенал во 95 минута на 94 продолжено.[DOUBLEPOST=1489192157][/DOUBLEPOST]
Дарко не замарај бе, што кур се буниш, ни одговара нас овој пораз на Милан, таман утре коа ќе не оптерети Гасперини да останеме пред Милан во борбата за 6то место. hhhhhhhhhh :(
Aбе јас сум само реален ;)

Aбе да не заслужиш бод е една работа многу тимови не заслужиле бод па дури и победиле пошто едниот шут во гол им бил успешен а другиот тим имал 5 стативи, но едно е да не заслужиш а друго е да ти свирне сомнителен пенал во 95 минута на 94 продолжено.[DOUBLEPOST=1489192157][/DOUBLEPOST]
4 поста пишуваш. Во едниот викаш дека било пенал, во другиот викаш дека не било пенал, во третиот викаш дека бил сомнителен а во четвртиот викаш дека си бил реален.(y) Само напред.

Aбе да не заслужиш бод е една работа многу тимови не заслужиле бод па дури и победиле пошто едниот шут во гол им бил успешен а другиот тим имал 5 стативи, но едно е да не заслужиш а друго е да ти свирне сомнителен пенал во 95 минута на 94 продолжено.
Дечко, додаде минута време ради црвениот на Соса, има право да додаде минута ако има прекин во продужетците. Што не е тука јасно?

И за промена вака, што не ги коментираш чистиот пенал за Јуве при контактот над Дибала у прво што не беше досуден, како и малиот офсајд при голот на Бака? Или прејак е комплексот наречен Јуве?

4 поста пишуваш. Во едниот викаш дека било пенал, во другиот викаш дека не било пенал, во третиот викаш дека бил сомнителен а во четвртиот викаш дека си бил реален.(y) Само напред.
Jaс реков многу судии би го суделе а многу исто не би го суделе, но никако во 95 после 4 минути продолжение, срамота е тоа да се суди и во Италија само на еден клуб му се суди. Јувентус последниве 5-6 кола со купот нема победа БЕЗ да се крене галама и без судиска помош, ете се виде на претходниот натпревар колку се силите а и денес требаше со само еден бод да останате, но судиите стапија на сцена. И пази зборам РЕАЛНО пошто на Интер му одговараше пораз на Миљан...

Нема врска главниот за пеналот, не за џабе сите му се ставија на помошникот, многу веројатно е тој да го сигнализирал контактот.

Како успеал да види од овде сериозно ме занима кога веќе не е по сугестија на помошникот....
А од каде ми е на ликов информацијата дека не го свирнал по сугестија на судијата зад голот? :icon_lol:

Според мене лично зафркната одлука беше. Вакви игри со раце може да се свират, а може и да не се свираат како пенал. Ова е буквално судиско убедување. А тие што се бунат за наводното истечено време, не знам како после толку години гледање фудбал не ви е јасно дека овде нема таков термин како истечено време, туку судијата одлучува кога ќе свири крај. Минутите што тој ги дава како продолжение се минимум, може ако тој мисли дека имало услови уште толку да се изигра.

Инаку очекував повеќе драма овде, ме разочаравте :icon_mrgr: Во секој случај од чисто фудбалски аспект ако ја анализираме утакмициата, Јувентус беше многу подобар противник, единствено Донарума :cuc: на голот ги спаси Милан до толку доцна да издржат.

Уште една последна работа. До оние што тврдат дека Јувентус сезонава добива константно помош победува со судии, нека ми ја објаснат одлуката на судијата Дамато минатата недела да свирне фаул во напад од Дани Алвеш во ситуацијата од видеото од 1:00 до 1:30 што ја има.

Видеото е со лош квалитет, ама се гледа дека Алвеш добива лакт во лицето додека неговите раце се долу, а судијата необјасниво свири фаул во напад од него, наместо пенал :toe:

17191342_592534540953511_3307676327722796789_n.jpg

Sudijski analitičari Sky Sporta tvrde da penala nije postojao jer je udaljenost između lopte i igrača Milana bila manja od dva metra i nemoguće je da igrač skloni ruku u tom trenutku zbog toga se ne sude ovakvi penali istakli su analitičari!
Да бе ако е поблиску од 2 метра можи втор голман да игра.
Паметни и добри одбрамбени играчи во вакви ситуации рацете ги поставуваат зад грб за да не би попиле пенал за разлика од дечкиве во случајов.

Господинче "реален" колку пати избегнуваш да го искоментираш пеналот над Дибала, во првото полувреме, кој не беше досуден.
Е толку од твојата реалност.

Нема врска главниот за пеналот, не за џабе сите му се ставија на помошникот, многу веројатно е тој да го сигнализирал контактот.

Glavniot svirna penal, pa pomosnikot valjda rekol deka ne e, posto koga site trgnaa nakaj pomosnikot Romanjoli koj stigna prv do nego gu vrakjase drugite i klimase so glavata demek u stil dobro e pomosnikot vika deka ne e penal. Ali glavniot ne ja smeni odlukata

Убаво што коментирате за тоа дали имало пенал, дали играчот на Милан бил преблиску до топката, и што се договориле судиите... али не ми се јасни оние што викаат "hehe vidi gi dobija penal vo 95' 96 или 97 minuta". Што не кажете дека во 93 минута Соса доби црвен картон, по секоја логика судијата требаше да го продолжи натпреварот за најмногу уште една минута. Али ОК е, ви ја разбирам фрустрацијата, терајте си го филмот, ние сме веќе на 11+ бода од второпласираниот...:kezec:

П.С. Секоја чест за Донарума, ако продолжи вака достојно ќе го замени Буфон во репрезентацијата....и во Јувентус
:kafence::icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom