Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Top e pesnava be, i spotot, i pesnata, ali nadvor od onoj shlajm narecen evrovizija, sto poveke vakvi pesni bez pritoa da moraat da bidat napraveni za vakvo shou. a i spotovi isto ...
ne e biten plasmanot tamu, bar ovaa jana se trgna od onoj shablon do sea sto se terase, so nekoja povrakanica od pesna, so nikakvi spotovi, bukvalno neizlezeni od stegite na nasata mizerna muzicka scena, sto sega ne e slucaj so devojkava ...

Ok e ova, valjda da se mrdne od ova dno nashava scena ako ne, seriozno so toshe umre i muzikava kaj nas, ja taka se osekam, Nula sme, nit koncerti se praat nit nisto, sve tezgarosi stanaa, ne mozat kafic da napolnat a ne pa cela arena, i ovoj kajmakovski isto ok e ... ko za nekoj sto na 3 meseci vadi pesna.

M

Moon Child

Гостин
Мене ми се свиѓа песната. Браво, модерна и светска песна :aplauz:
И се радувам за Хрватска бидејќи сум фан на Хоудек.[DOUBLEPOST=1489188380][/DOUBLEPOST]
Вие сте забораиле какви се гомна од песни сме праќале на евровизија.

Оваа за тие песни не е како Мадона, е Мадона.
Ќути, никогаш нема да заборавам на резилот ни какалин ни камаја, во кошмарите ме прогонува.[DOUBLEPOST=1489188656][/DOUBLEPOST]
Ok e ova, valjda da se mrdne od ova dno nashava scena ako ne, seriozno so toshe umre i muzikava kaj nas, ja taka se osekam, Nula sme, nit koncerti se praat nit nisto, sve tezgarosi stanaa, ne mozat kafic da napolnat a ne pa cela arena, i ovoj kajmakovski isto ok e ... ko za nekoj sto na 3 meseci vadi pesna.
Болдот, во право си 100%.
Не да сме дно во музиката, катастрофа. Досега се што сум среќавала луѓе од бившата држава кога ќе им кажам од каде сум, одма ме прашуваат дали знам убаво да пејам, едно чудо луѓе ме прашале, а ја гракам ко гавран, ама нема везе, некогаш сме оставиле дојам како музикална нација, и се чудев зошто така не доживуваат, изгледа немаат поим колку за никаде ни е музиката во последно.
А стои дека во минатото имавме еден куп квалитетни пејачи/пејачки, вероватно тогаш и сме оставиле таков впечаток.

Последно уредено од модератор:
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.366
И пак некако пресериозно го сфаќаме ова, уште не знам кога овие од МТВ ќе бидат во zero fucks given расположение да пратат нешто весело....јас да сум им давам одврзани раце на Суперхикс, нека отидат нека пеат "Jуровижн сакс, уи гив ноу факс" сигурно Европа повеќе ќе ја памти песнава од оваа на Бурче.
.
Не сакаат Суперхикс да идат на Евровизија и самите имаат кажано на интервјуа.

Мене ми се допаѓа што фрлиле пари МРТ да се направи спотот подобар.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.878
Поени од реакции
10.406
Солидна е и песната и спотот, никакви замерки. Од време на време ме тера ѓаволот да слушам што е актуелно на Спотифај и не гледам ниту еден аспект во којшто песнава е полоша од тоа модерно срање, секоја ебена песна звучи исто, мрморат нигери и курви без никаква мелодија во позадина. Песнава има мелодија, добар beat, звучи евровизиски а истовремено има и потенцијал да биде радио хит. Е сега тоа не значи финале пошто знаеме како оди Евровизија, но сигурно нема да не срами песнава и да не влезе во финале. Одлично (y)

Член од
5 мај 2014
Мислења
87
Поени од реакции
30
Мислам дека ќе имаме најдобар пласман на Евровизија со оваа песна, ајде да не ја преценувам Јана, но сакам, барем во топ 10 да биде

п.с. за наредна година на Евровизија, може да ги пратат и Биба Додева со песнава за СЈО од Златна Бубамара, нема да згрешат :D :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Не сакаат Суперхикс да идат на Евровизија и самите имаат кажано на интервјуа.

Мене ми се допаѓа што фрлиле пари МРТ да се направи спотот подобар.
Тате има многу пари, сигурно МРТ не го спонзорирал спотот. А и слушнав дека ќе стои кореографот на Loreen од 2012 позади неа, па уште поверојатно е дека сами си ги покриваат повеќето трошоци.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.251
Поени од реакции
37.937
Белгија е еден од фаворитите годинава. Ова е нивната песна:

и интересно, вечерва баш неа ја споредуваат најчесто со нашата. Имаше еден куп коментари каде Dance Alone ја сметаат за подобра од City Lights.

Член од
3 мај 2012
Мислења
534
Поени од реакции
1.662
Браво за песната, ми направи мерак ! (y)

Не сум субјективен и кога ќе речам дека сигурно по вредност е најмалку во топ 5.

:oeoeoe:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.507
Поени од реакции
8.097
Јана помина кај мене на работа пред некој ден и им кажа на колешките дека ќе пее на втората полуфинална вечер и во финалето. Колешките ја гледаа бледо, како втф... ама после појавата на спотот ги читам на вибер само со пофални зборови за Јана.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.863
Поени од реакции
10.231
Топ песната како ќе пројде со пласман к. р ама летово ќе се врти по радио то сигурно. Спотот светски (y)

Sent from my E560 using Tapatalk

P

PewDiePie

Гостин
Високо буџетна реклама :icon_lol:

Ама ај ко за промена не е лошо иако ова во светот се пее некои 4-5 години уназад,и веќе видено е ова као срцепарајуќе и умрел мажот(или ја оставил незнам) ова она,има Јана визуелни квалитети симпатична е,и кога не е скрмена држи добра нога,добра генеза имаме ние како нација не знам зошто повеќе не го туркаме тоа на вакви наптреварувања кај што не ретко изгледот на изведувачот решава,следна година нека го пратат Виктор Апостоловски и он е симпатичен дечко :icon_lol: Бар нека не знаат како убави луѓе ако во се друго сме срање.

П.С. Само едно ме интересира,дали ќе ја претставува Фиромска,Двојазична мачедоњишт или која земја ? Лично мислење ме интерсира од Јана :свиркам::sneaky:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
За разлика од сите други песни што сме ги имале низ годинивие, оваа од прво слушање ми се допаѓа. Неочекував ваков стил и сум пријатно изненаден! Одлично. (y)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.058
Поени од реакции
8.366
Тате има многу пари, сигурно МРТ не го спонзорирал спотот. А и слушнав дека ќе стои кореографот на Loreen од 2012 позади неа, па уште поверојатно е дека сами си ги покриваат повеќето трошоци.
Епа ако имал татко и пари што правела до сега со нејзината музичка кариера кариера ?

Вчера во емисијата Стисни плеј ја покажаа кореографот, ја покажаа дизајнерката Антонија Ристовска, Дадар исто ќе оди со нив во тимот, Ани и Дими поточно Ани и правела фотосесија.

Еве фотографии од фотосесијата со моделите од дизајнерката
http://ilike.mk/scena/moda/subcategory/garden-antonija-ristovska/
и една официјална фотосесија
http://www.radiomk.com/dzirnete-zad-scenata-na-evroviziskata-fotosesija-na-jana/

Спотот која разлика има со предходни години како се направени за нашиве учесници, не мислам на квалитет туку пост продукциски како е обработен.

Си бара самава песна доста ефекти на сцена доста кореографија. Ме интересира дали на тоа ќе поработаат МРТ и ќе фрлат некој денар плус за тоа.

Србија ќе има слично нешто како Македонија.

Црна Гора го имаат оној од Икс фактор адриа првата сезона Славко Калезиќ

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom