UEFA Champions League 2016/17

Абе шампион сезонава е...

• Вкупно гласачи
    69
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.973
Marco Verratti: “Nismo izgubili zbog suca, već zbog nas i stid me je zbog toga”

Tomas Tuchel (trener Borrusije Dortmund): "Pobjeda Barçe protiv PSG-a? Svi su poludjeli u svlačionici. Gledali smo sam kraj meča. Kada sam napuštao teren znao sam da je 4-1, ali kada sam ušao u svlačionicu već je bilo 5-1. Volim Barcelonu, bez uvrede prema PSG-u. Svi smo stojali i gledali u TV. Moglo se osjetiti da će još jedan gol doći. Lopta je došla u šesnaesterac i bio je to gol. Vidjeli smo da nije bilo ofsajda. Mi smo mislili da smo bili fantastični protiv Benfice, ali ovi momci iz Barcelone..."

И ред други, Џерард, Овен, Фердинанд... Само за експертите овде судијата им е крив :pos:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.595
За УЕФА само СЈО :D

Незнам како ви е ќеф да се радувате на ваква победа. Ја гледав утакмицата во кафиќ полн со неутрални гледачи и ова со пеналите беше комедии, се изнасмеавме.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Изгледав неколку анализи од студија поставени на јутуб од натпреварот. Сите се согласни дека пеналот над Нејмар е чист,
дека пеналот над Суарез има доволно елементи да биде досуден без никакви дилеми. Верати или кој и да беше стартуваше од позади, не ја следеше топката, имаше контакт и со раката по врат, макар минимален, и многу побитниот кој исто така го кажаа, и овде некој член го спомна, контакт со коленото. Суарез изреагира малку претеатрално но пеналот ги имаше сите елементи за да биде свирен.
За играњето со рака, имаше играње со рака на играчи од ПСЖ 2 пати во нивниот шеснаесетник, имаше држење на Нејмар, имаше и фаул врз Меси во периодот 57-60 мин. при обид за додавање кон Иниеста, кое беше на граница на 16 метри. Така да кога се ќе се собере и одземе, сосема заслужено, кој што сака може да збори, се е тоа од завист и ништо повеќе.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.004
Поени од реакции
116.773
Воопшто не ги симпатизирам Барселона, ама срамота е да се каже дека на сметка на судиите прошле понатаму. ЧЕТИРИ голови предност имаа ПСЖ, ни помалце ни повеќе, ЧЕТИРИ! И ајде тоа ок, имаа и ГОЛ НА ГОСТИ, значи треба да примат шест за да испаднат, т.е. во вчерашната ситуација уште три за триесетина минути. Срам, срам и само срам е ова што им се деси, никако судиите не се криви и никакво оправдување немаат за ова. Не е крив судијата што Кавани утна еден на еден ситуација при 3-1 резултат, не е крив судијата што Ди Марија имаше исто така еден на еден ситуација и сакаше егзибиции да изведува, не е крив судијата што Орие беше почесен гледач при последниот гол на Барселона...

Емери експертиза на дело, лузеристика каква ретко се гледа, и стварно не ми е јасно што мислеа ПСЖ со него, а го отпуштија Блан, 100 пати подобар тренер од скапаниов. Реално ПСЖ можеше да ја докрајчи Барса, ол ин во напад беа отидени каталонците, оправдано секако, и на контри требаше да ги убијат како што тоа го направи Баерн пред некоја година, или како што му направи Реал на Баерн. Ама братот Емери одлучи да се брани среде Камп Ноу и да задржава време при 1-0 за Барса. :ROFLMAO::ROFLMAO:
Не ти е ова Интер на Мурињо дете мое ;)

А за Барса стварно немам зборови, каков шампионски менталитет... :cuc::cuc: Да одбиеш да изгубиш кога си практично во невозможна ситуација, е јебига тоа го можат само најдобрите. Мора да го пофалам Нејмар, конечно изигра една страшна утакмица, можеби во најбитниот момент од сезоната.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.822
Поени од реакции
1.595
...... али кој ве ебе сите кога има болест шо се вика Barsa Fan Logic :D

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
имаат 4 гола предност ако сакаат со малдинци ке искочат и ке се бранат , тоа не значи дека судиата треба поклон пенали да им суди на барса .

Z

zmej gorjanin

Гостин
Marco Verratti: “Nismo izgubili zbog suca, već zbog nas i stid me je zbog toga”

Tomas Tuchel (trener Borrusije Dortmund): "Pobjeda Barçe protiv PSG-a? Svi su poludjeli u svlačionici. Gledali smo sam kraj meča. Kada sam napuštao teren znao sam da je 4-1, ali kada sam ušao u svlačionicu već je bilo 5-1. Volim Barcelonu, bez uvrede prema PSG-u. Svi smo stojali i gledali u TV. Moglo se osjetiti da će još jedan gol doći. Lopta je došla u šesnaesterac i bio je to gol. Vidjeli smo da nije bilo ofsajda. Mi smo mislili da smo bili fantastični protiv Benfice, ali ovi momci iz Barcelone..."

И ред други, Џерард, Овен, Фердинанд... Само за експертите овде судијата им е крив :pos:

А што да каже друго, како иначе ќе влезе у најдобриот клуб у светот? :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.677
Поени од реакции
59.639
Изгубијa пoрaди сaмите себе, испaднaa пoрaди судиите

Ниту ПСЖ беa тoлку лoши, ниту пaк Бaрселoнa oдигрa тoлку мaестрaлнo зa тaкoв резултaт.
Спoред мене судиите имaa гoлем удел вo резултaтoт.

Пoсле 20 гoдини пaузa мислaм декa ПСЖ примa 6 гoлa.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.084
Поени од реакции
6.571
Иначе, ваљда само јас мислам дека се чисти пеналите. Глеам вториот е подискутабилен ама, Маркињос не гледа каде е топката, гледа во Суарез и крева рака (има контакт), плус, да не заборавиме дека е позади него. Да, театрално падна и се тетеравеше Суарез ама мене ми е чист пенал. Се суделе далеку подискутабилни пенали од овие вечерва и Барса дефинитивно си заслужи пролаз.
Тешки глупости, такви контакти има по 100 на утакмица, ако после секој контакт играчот се тегави и паѓа како покосен фудбалот ќе се претвори во заебанција (не дека и сега не оди во тој правец) и активна игра ќе биде некои 6 минути од 90.

Најитересни се муабети од типот "и покрај пеналите" :). Не ви текнува дека "покрај пеналите" ќе испаднеа Барселона?
Гледав extended highlights и ме фати туѓ срам, требаше да има црвен за Нејмар, неколку дајва и намерен удар. Друго заборавате дека е двомеч и ако ПСЖ не заслужил поради лоша игра во реваншот, Барселона заслужила поради лоша игра во првиот меч?

Циганерија во сиот свој сјај.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тешки глупости, такви контакти има по 100 на утакмица, ако после секој контакт играчот се тегави и паѓа како покосен фудбалот ќе се претвори во заебанција (не дека и сега не оди во тој правец) и активна игра ќе биде некои 6 минути од 90.
Па што ако има по 100 на утакмица, некои се судат, некои не, тоа не значи дека тоа вчера врз Суарез не беше пенал.
Три работи поради кои е пенал:
- Маркињос го удри Суарез по врат
- Суарез беше пред Маркињос
- Маркињос не ја глеаше топката воопшто, туку Суарез и глеаше како да го спречи него а не топката да дојде до него

Според што не е пенал? Затоа што Суарез не застана него падна театрално? Сите знаеме дека ударот не беше за да легачи на трева, тоа не го менува фактот дека Маркињос направи старт или „старт“ за пенал.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па што ако има по 100 на утакмица, некои се судат, некои не, тоа не значи дека тоа вчера врз Суарез не беше пенал.
- Маркињос не ја глеаше топката воопшто, туку Суарез и глеаше како да го спречи него а не топката да дојде до него

Според што не е пенал? Затоа што Суарез не застана него падна театрално? Сите знаеме дека ударот не беше за да легачи на трева, тоа не го менува фактот дека Маркињос направи старт или „старт“ за пенал.
За ПСЖ пенал немаше ли?

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.084
Поени од реакции
6.571

Немаше никаков удар, имаше ситен допир, дали можеш да направиш разлика? Не падна прво се фати за глава па за врат па за задник или како и да беше и се спружи на терен, срамота е да се прави муабет за пенал. Нити беше попречен ниту ништо, беше слободен за шут.
Е сега ако и од сротивната страна Кавани и другите правеа така на секој допир ќе требаше да суди 40 пенали ама кој би сакал да гледа такво нешто, како да ти кажам, превара е, цигански, бедно, ефтино.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Немаше никаков удар, имаше ситен допир, дали можеш да направиш разлика? Не падна прво се фати за глава па за врат па за задник или како и да беше и се спружи на терен, срамота е да се прави муабет за пенал. Нити беше попречен ниту ништо, беше слободен за шут.
Е сега ако и од сротивната страна Кавани и другите правеа така на секој допир ќе требаше да суди 40 пенали ама кој би сакал да гледа такво нешто, како да ти кажам, превара е, цигански, бедно, ефтино.
Барса помина, не знам што не ти е јасно. Верувам дека со вашите експертизи ќе ја премислите УЕФА чудесно да ја елиминира. Јас сум фан на Барса и свесен сум дека беа престроги одлуките на судијата, и двата пенали комотно можеа да не бидат дадени, исто имаше и пенал за ПСЖ во 10та минута, но тоа е фудбалот, само што некои сакаат да јадат бурек дека на Барса најмногу и се попушта и ја штитат судиите, а Пеналдо и неговите пенали не влегуваат во никаква статистика и сигурно уште многу слични случаи, не вреди да се влегува подлабоко во дискусијата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom