Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Не сме свесни ние навивачите на Барса какви радосни моменти ни има донесено оваа екипа.Ова денеска што се деси не може да се објасни со зборови како делуваше врз мене а претпоставувам многу слично и на сите вас.
Испишавме историја,поминавме негатива од 4-0,примивме гол дома и пак пројдовме со голот на Роберто буквално во посленда секунда.
Играчите покажаа карактер,веруваа во невозможното и со голема храброст,малку среќа и минимална судиска помош :icon_mrgr: пројдовме понатаму.
Е сега збор два за нашите херои:
Сите до еден буквално изгинаа на терен ама мора да се издвојат неколку од нив.Нејмар според мене беше мен оф де меч.Во улога на лев бек ја покираше цела лева страна,изнуди пенал и даде маестрален гол од слободен кој беше пресуден да ги мотивира останатите играчи да го направат тоа што го направија денес,секоја чест:cuc:
Тер Штеген кој многу малку пофалби доби,не смее да заборавиме дека спаси чист зицер на 3-1 и не остави во игра.
И на крај херојот наш С роберто,за него сувишне су речи,генијално дете и иден капитен на Барса.Да му цути курот и да живее до 101 и назад.
После ова тешко дека некој ќе ни застане на патот до титулата.
Честитки!

Значи последниве години откако првата во гости ја губи, дома реваншот е хаос...Интер изгубија, Челзи изгубија, Милан и ПСЖ ги поминаа.
Како и да свртиш, сите беа епик утакмици.
BTW: Прва екипа во историјата со 10 години по ред влез во 1/4 финале на ЛШ.
Како што реков ке има добра забава јака утакмица сеа ако победи барса тоа е плус сеа замисли ја фештата у барселона што се дешава, и да изгуби барем ЛШ си гледал хахах

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ќе го бркате Енрике?

Сам си напушта. Не е конзистентна екипава, овие 2 натпревари само го потвдруваат тоа. Доколку сега се кренат и освојат се што може да се освои можеби ќе се премисли, а секако ни навивачите не би имале ништо против.

Туку оваа утакмица , утакмицата со Челзи 2009 , 2-6 против реал на бернабе , 5-0 на кампот , 4-0 ремунтада со Милан .. сите овие ебени утакмици ги гледав сам. Па да ме ебеш , таман ќе решам да гледам утакмица со фанови на Барса нема ни од блиску да биде толку моќна.
За наредната сезона си ветувам уште сега дека одам на минимум 2 утакмици на кампот, една во лига и една во ЛШ. Меси ќе начука 30 во јули , срамно е за секој фан на Барса да го нема изгледано барем еднаш во живо.

Сам си напушта. Не е конзистентна екипава, овие 2 натпревари само го потвдруваат тоа. Доколку сега се кренат и освојат се што може да се освои можеби ќе се премисли, а секако ни навивачите не би имале ништо против.
После ова, управата е хајпната до небо, ќе му дадат договор и сите желби ќе му ги исполнат. Ја мислам дека ќе остане.

Енормен бустна моралот има натпреваров за натамошниот дел од сезоната. Ова е историја! Баталете пенали, уефалона.. ПСЖ се самите криви што прокоцкаа водство од 4-0. Ова беше војна. Среќа нека не прати и понатаму, препородени и со нови мотиви! ЧЕСТИТКИ КУЛЕСИ

BTW по снимкава и пеналот врз Суарез беше пенал. Сите гледаме горе поради контактот со рака ама Суарез падна поради коленото на Маркињос...16та секунда перфектно чисто се гледа

https://u.nya.is/zuityl.mp4

Чист пенал!
Оставете ги тие што цвикат по судиите, нив дупето ги пече...

Слободниот на Нејмар беше клучен , на другите ги имаше фатено апатија , но тој со голот ги разбуди , исто и публиката . :cuc:

Роберто, да ми купиш кревет :D ко падна 6тиот гол, се качив на кревет и скокав како магаре и го поебав :pos:
Каква лудница :vozbud::vozbud::vozbud:
Имав осеќај, уште пред 3 недели дека можиме да ги поминиме и покрај 4:0 поразот во Париз. Сите ме зафркаваја со недели, ама си ќутев и имав надеж и верував во ЧУДО. Ко ќе му речев има реванш тогаш ќе збораме, овие ми велеја уште се надеваш бе ? Па се надевам нормално оти се најјаки во светот :D
Си ја уплатив и Барселона оди понатаму, си имав надеж, си зедов пари :D
Се си мислев дека нема да примиме гол, туку дека ќе ги добиеме 4:0 па на продолжение да ги дотолчиме или пак уште во 90мин да ги завршиме со 5:0.
Тој рански гол на Суарез уште поголема самодоверба ми даде, ама ме скина голот на Кавани за 3:1 горчина ми кладе во плунката, со мисли дека му падна надежта и мотивацијата за да продолжат до 6 гола. Ама така не мислеја момците во дресот на Барселона ! (y)
На 5:1 и 5 минути судиско продолжение, реков се е можно, какви лудаци, за 7 минути 3 гола му дадоја :cuc::cuc: Му ја срушија Ајфеловата кула :pos:

Нека цицаат сите ХЕЈТЕРИ СЕГА ! Сите шо ги отпишаја пред време ! :pusigo:
Судиите беа ДНО, голема 0, кај го најдоја овај незнам....
Првиот пенал на Нејмар беше ЧИСТ како солза, има намера Муние, се движи легнат со телото кон Нејмар и го удира, нема дилеми, пенал е, а за вториот на Суарез мислам беше поклон, ама кој ги еба, нека цицаат душманите, гледајте на Пеналдо само шо му свират во Премиера, скока како во базен, овие се фатиле за Нејмар дека бил глумец, па и таков ти треба во тимот, некој шо знај да одглуми кога е потребо, секој не е кадарен да напрај такво нешто...
Инаку јас побрзо Арда би го ставил од клупата на местото на Нејмар, оти освен првиот пенал, изигра воглавно лошо, ама после тоа како да ме демантира, мајсторски слободен удар :cuc:(y) После тоа сигурен изведен пенал и на крај аситенција за Роберто како на тацна :ROFLMAO:
На крај Нејмар испадна и ЈУНАК НА НАТПРЕВАРОТ ! :gjavol:

Каков прост и нереален народ има шо прати спорт, сите знат да изедат лајна уефалона, пеналона или триста глупости шо немаат благе везе, а никој не гледа реално на работите каде:
1. Вториот слободен на Меси, кога го погоди живиот ѕид, прво го погоди во рака Маркињос, а после Маркињос топката оди на раката на Муние, каде овај ја носеше и топката на рака 1-2 секунди, тука НЕ СЕ СУДИ НИШТО, незнам дали во тој момент беше живиот ѕид внатре или надвор, ако беше внатре тогаш беше пенал ако е надвор во најмала рака тоа беше нов слободен удар од уште поблиска ситуација....
2. Тој Муние да му ебам фацата како мајстор за кнауф, требаше да јади ЦРВЕН КАРТОН речиси уште првото, имаше игра со рака во слободиот шо кажав, после тоа уште 3 фаули над играчи над Барса каде се бунеја сите да добие картон, а тој умрениот НИТУ ЖОЛТ НЕ ДОБИ !
3. На КРАЈ, КОЈ ГИ ЕБА, СИ ИМАА МЕЧ ТОПКИ, КОНТРАТА НА КАВАНИ И НА ДИ МАРИЈА, кој изиграваше паметен сакаше лоб, ЕПА НЕКА ВИ КИСНИ :kuracc:
Најпреценетиот тим во светот се пластичните ! Сега му остана само дудлањеееее :pusigo:
Со верба во Бог, Каталониста до гроб !

Едноставно неверојатно!!! Нека ни е честито на сите фанови!!! Три саати подоцна уште сум во еуфорија, еден и пол е, треба да се стане утре и да се работи, а ми се чини имам енергија ич да не спијам вечерва. Секоја чест момци :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

BTW по снимкава и пеналот врз Суарез беше пенал. Сите гледаме горе поради контактот со рака ама Суарез падна поради коленото на Маркињос...16та секунда перфектно чисто се гледа

https://u.nya.is/zuityl.mp4

Чист пенал!
Нека цвикаат хејтерите по судиите...тешко им е, ги пече дупето...

Ауууу уште не ми се верува што се деси и што направивме, уште сум во шок.. за да го доживееш ова треба да си навивач на Барселона, вака се немам радувано од утакмицата со Челзи во 2009 и голот на Иниеста, но се уште таа утакмица ми е на прво место па после тоа оваа.. нека продолжат слободно сите хејтери со тролањето како пред 3 недели, но едно да знаат БАРСЕЛОНА вечерва испиша нова историја и ќе продолжува и понатаму да испишува историја. :bravobe::bravobe::bravobe:
И да до сега сум го пцуел Роберто многу пати а верувам и повеќето од вас, но од сега нема да кажам ништо лошо за него бидејќи е злато вреден играч,и се гледа дека игра од срце за Барса и на секој меч го дава максимумот од себе.

Абе Роберто го пцуевме уште од времето кога се бореше за првотимски статус , одкога ми е ставен на профилна момакот има само пар утакмици лоши. Злато вредно момче.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom