Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
Мислам дека нема да си оди од Челзи... Таман ги накрена нив, и сеа после една сезона ќе си оди, нема ниту логика, ниту НЗС.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Конте додека беше тренер на Јуве пискаше за поголеми трансфер средства и сакаше одговорност како менаџерите во Англија да е главен за трансфери (Елиа го бараше го љуфна ова цел живот ќе му го памтам :D) сега го доби сето ова нема шанси да си оди по неполна година = лудило.

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.891
Поени од реакции
2.803
Неможеш да му удоволиш, ко дете мало:pos:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.537
(Елиа го бараше го љуфна ова цел живот ќе му го памтам :D)
Тој трансфер беше желба на Марота, затоа и Конте не го фермаше тој играч, одма потоа не напушти :)

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Какво барање на Елиа бе, играчи како него и Красич во систем на Конте не може теренот да го помирисаат, а камоли да ги бара. Дечкото доби три пати по 10 минути во цела сезона.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.777
Поени од реакции
17.705
Добро, Конте не го бараше Елиа. Знам дека еден од Конте и Недвед го сакаше во тимот ама сигурен сум дека беше првиот ама добро неак е така :)

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.302
Поени од реакции
5.974
Претерувате малце со муабетиве за Конте.За тоа како си отиде од Јуве е друг муаебет,али ете и на мечов со Интер беше во ложа се испогушка со управата и со цела фамилија Ањели,значи во океј односи си е со клубов.

Иначе ете и сам си кажа дека си е професионалец и дека во иднина може ќе седне на клупата на Милан,Интер,Рома...
Мешате баби и жаби,играчка кариера е едно,тренерска е сосема нешто друго.И Марчело Липи како докажан Јувенташ го има тренирано Интер и Карло Анчелоти беше тренер и на Јуве и на Милан.Ај сеа Конте после Јуве нека ја заврши тренерската кариера од лојалност
Он како играч си беше верен на клубот,капитен и све,али тренер е сосема нешто друго.Иако не верувам дека баш летово ќе го напушти Челзи и ќе оди во Интер кој нема ни ЛШ да игра,али сепак ако му дадат некоја плата што не може да ја одбие не ме чуди,или пак во иднина да води некоја друга Италијанска екипа.
А за радувањето негова работа,ќе се радува како што се радува Михајлович(кој е играч на Лацио и Интер),а се радуваше на клупата на Милан или сеа Монтела.Нема да биде ни прв ни последен кој како играч играл во еден,а како тренер води друг ривалски клуб.
Значи, јас не ги гледам работите како професионалец, туку како поддржувач и симпатизер на Јувентус. Лично за мене, Конте е една од причините поради која навивам за Јувентус, и нормално нема ниту малку да ми е мило ако го видам како тренира друг клуб во Италија освен Јувентус, а особено ако тој клуб е Интер. Тоа лично мене ќе ми ја смени цела перцепција што ја имам за него. А кога е професионалноста во прашање тогаш е сосема друга работата, и се сложувам.

Посебно тоа ќе се надоврзи на начинот на кој што го напушти Јувентус, тема која е милион пати разлагана на фанклубов. И еве да речеме дека бил во право во `судирот` со Управата, да го тргниме настрана тоа. Според мене тој од почит спрема навивачите и играчите кои гинеа на терен, требаше малце да го направи неговото заминување по-софт, попрофесионално и етички малку. Но како и да е, она што го направи за Јувентус никој не може да му го избрише, тој е еден од најзаслужните за враќањето на Јуве, и се надевам дека кога тогаш пак ќе седне на тренерската клупа на Јуве.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Значи, јас не ги гледам работите како професионалец, туку како поддржувач и симпатизер на Јувентус. Лично за мене, Конте е една од причините поради која навивам за Јувентус, и нормално нема ниту малку да ми е мило ако го видам како тренира друг клуб во Италија освен Јувентус, а особено ако тој клуб е Интер. Тоа лично мене ќе ми ја смени цела перцепција што ја имам за него. А кога е професионалноста во прашање тогаш е сосема друга работата, и се сложувам.

Посебно тоа ќе се надоврзи на начинот на кој што го напушти Јувентус, тема која е милион пати разлагана на фанклубов. И еве да речеме дека бил во право во `судирот` со Управата, да го тргниме настрана тоа. Според мене тој од почит спрема навивачите и играчите кои гинеа на терен, требаше малце да го направи неговото заминување по-софт, попрофесионално и етички малку. Но како и да е, она што го направи за Јувентус никој не може да му го избрише, тој е еден од најзаслужните за враќањето на Јуве, и се надевам дека кога тогаш пак ќе седне на тренерската клупа на Јуве.
Ти навиваш за клуб... КЛУБ !! Не си симпатизер на тренер на играч или не знам ти што.. Ете поради Конте си го засакал Јуве, сега кога кога он ниту е играч ниту тренер на Јуве можеш слободно да си навиваш за друг клуб..

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Се додека се држи со почит спрема Јувентус, се додека не јаде гомна и се додека е пристоен во изјавите/односот спрема клубот и неговите челници/играчи/тренери не би имал никаков проблем. Ако евентуално стане тренер на Интер и почне да се курчи и да се занесува, тогаш веќе е друга работа.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Според мене со самото тоа што станува тренер веќе се курчи, од толку клуба тој баш во Интер ќе ојт, стварно не ги сваќам луѓево.

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Какво барање на Елиа бе, играчи како него и Красич во систем на Конте не може теренот да го помирисаат, а камоли да ги бара. Дечкото доби три пати по 10 минути во цела сезона.
Ич не знам дали го барал тој Елиа или не,не заборавај само дека далеку беше 352 како стартна основа на почетокот негов во Јуве.
Крилата требаше да бидат ударна игра у некоја 424 или 433.
Ама баш ради фактот шо едино Пепе можеше да изигра ко шо треба како крило,затоа и се одстапи од таа идеја.
И секако тројката позади и тројката во средина.

А инаку се сеќавам уше кога ја даде Конте изјавата дека е профи и дека би прифатил работа ви било кој клуб.И тогаш не помина баш добро тааквата изјава кај навивачите.
Сега за сега реално не гледам шанса да го напушти Челзи,бар не во овој момент

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.234
Поени од реакции
18.391
Ич не знам дали го барал тој Елиа или не,не заборавај само дека далеку беше 352 како стартна основа на почетокот негов во Јуве.
Крилата требаше да бидат ударна игра у некоја 424 или 433.
Ама баш ради фактот шо едино Пепе можеше да изигра ко шо треба како крило,затоа и се одстапи од таа идеја.
И секако тројката позади и тројката во средина.

А инаку се сеќавам уше кога ја даде Конте изјавата дека е профи и дека би прифатил работа ви било кој клуб.И тогаш не помина баш добро тааквата изјава кај навивачите.
Сега за сега реално не гледам шанса да го напушти Челзи,бар не во овој момент
Добро знам каква беше идејата кога дојде Конте, само што и крилата кај него беа со сосема други карактеристики од оние на Красич и Елиа(кои и онака беа никакви фудбалери). Конте кога дојде почна со 4-2-4, ама крила му беа Џакерини и Пепе :D иако сите ги чекавме другите двајца.

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
И Трапатони и Липи своевремено биле тренери на интер. И мислам дека нема член на форумов кој има негативно мислење за нив. Проблем ќе биди што ова ќе биди после 2006та и бонус интересно ќе биди да се види односот на Конте (нормално ако е сето ова точно)

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
Може ке иде у интер за да ги заебе како сега овој што им е

Kajgana Shop

На врв Bottom