Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Манџо еј хахахахахаха како му ја плесна на Каљехон хахахахахахахах
Арно му напрај цела утакмица глуми мангуп само 3-4 пати го удри Дибала ептен намерно.

Леле судииве на наша страна 2 пенала ни дадоја папапаапапаппппаппа, ќе го заокружам денов у календар

Report: Conte agrees Inter deal

Antonio Conte has reportedly agreed to join Inter at the end of the season, leaving his current position with Chelsea.

According to Tuttosport, Nerazzurri owners the Suning group have offered the Coach a huge four-year deal worth €15m per season.

The former Italy boss is said to have given the OK to join the club after the offer was raised from €11m.

Legal representatives from Suning are now said to be in negotiations with Chelsea owner Roman Abramovich in order to agree a release from his current contract.

Conte has taken Chelsea 10 points clear of Tottenham at the top of the Premier League this term, whilst Inter currently sit sixth in Serie A, six points away from the 3rd Champions League spot.

Stefano Pioli is currently in charge of the Nerazzurri, having improved results since Frank De Boer was fired from the position in November.
Не верувам дека ова е вистина, но ако е вистина, ова ќе биде класична приказна од типот „од херој до тотален клошар’’. Не толку поради тоа што ќе биде тренер на Интер, туку поради начинот на кој замина од Јуве и се враќа во Италија и тоа во Интер.

Наводно ќе играле со младинци наполитанкиве во реваншот :pos:.Нека играат боље таман ќе одмори некои од играчиве Алегри,ќе играат Пјаца,Ринкон,Ругани и остали :icon_mrgr:.
Која комедија од клуб се и порано имаа вакви испади при порази каде правеше циркузи кловнон Де Лаурентис и се фаќаше за одлуки на судиите.Само што овие два пенала се и океј во споредба со некои од претходните мечеви,во сеќавање ми е оној од 2007 каде Наполи победи со 3-1 со непостоечки пенали али тогаш се беше чисто и си ќутеше ѓубрето,правеше фешти низ Неапол ко да освоиле скудето.
Така да ако им е нека плачат до утре,само покажуваат какво селско клубче се.

Еве и ја изјавата на Паратичи
“We will leave others to comment on the events,” Paratici told JTV. “It was a good game and that’s it. We are talking about nothing.

“We too have had decisions go against us. In Munich we exited the Champions League with controversial decisions, we took it and we started again. You move forward, there is no other way of doing it.”

Да беше Наполи во тој двомеч лани со Баерн,циркузи ќе правеше ѓубрено Де Ларентис во УЕФА :icon_lol:

Конте имаше изјава нешто како "Јас сум професионалец што има врска ако во иднина ги тренирам Интер или Милан".
Се то да, ама не си келнер да ти ебам тиквата, ако ојш од еден во друг хотел ќе го болит таквото на шефот немој аман...

Ама ако си заминиш од клубот кој те направил и играч и тренер во неговиот најголем ривал, дали ќе скокаш и ќе се радуваш на головите како сега?
Ни Мурињо не е толкаво копиле.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Претерувате малце со муабетиве за Конте.За тоа како си отиде од Јуве е друг муаебет,али ете и на мечов со Интер беше во ложа се испогушка со управата и со цела фамилија Ањели,значи во океј односи си е со клубов.

Иначе ете и сам си кажа дека си е професионалец и дека во иднина може ќе седне на клупата на Милан,Интер,Рома...
Мешате баби и жаби,играчка кариера е едно,тренерска е сосема нешто друго.И Марчело Липи како докажан Јувенташ го има тренирано Интер и Карло Анчелоти беше тренер и на Јуве и на Милан.Ај сеа Конте после Јуве нека ја заврши тренерската кариера од лојалност
Он како играч си беше верен на клубот,капитен и све,али тренер е сосема нешто друго.Иако не верувам дека баш летово ќе го напушти Челзи и ќе оди во Интер кој нема ни ЛШ да игра,али сепак ако му дадат некоја плата што не може да ја одбие не ме чуди,или пак во иднина да води некоја друга Италијанска екипа.
А за радувањето негова работа,ќе се радува како што се радува Михајлович(кој е играч на Лацио и Интер),а се радуваше на клупата на Милан или сеа Монтела.Нема да биде ни прв ни последен кој како играч играл во еден,а како тренер води друг ривалски клуб.

Не дај боже да оди во Интер, не за друго ќе ги опорави токмаците. А и не ми се верува толку брзо да го напушти Челзи.

Интер - ресторанот од сто евра
p.s. И јас мислам нема да оди ама ако оди ќе го мразам дури постој во фудбалскиот свет

Нема зошто да го напушти сега Челзи. Имаше успешна прва сезона, има топ екипа и трансфер буџет ко на фудбал менаџер, типот може уште сега да почне да прави тим за ЛШ. Интер би бил супер предизвик за него, нема да ми смета да го видам таму ама мислам дека ЛШ со Челзи му е шанса што нема да сака да ја пропушти..

Изгледа само мене ќе ми смета да го гледам кај смрденине.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom