Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Може да го стигне Ѓоковиќ , ако се пензионира Вавринка . :D
Novak e pak u faza na kariera koga rekordot na federer voopsto ne treba da go interesira, a mozda i bolje e taka zaso so toj pritisok ko so gleas ocajno se nosi, a i realno sea shansite za toa drasticno se smalija, skoro i da gi nema. Od druga strana rafa kaj ke ispisheshe istorija so vtor slem na ao pa i so 15 plus rg sekoja godina mozese da dogura do 17. Strashno tezok poraz e ova za rafa, ne se sporefuva so nisto ova.

ФЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДДД

:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::love::oleee::oleee::oleee::oleee:

https://youtu.be/0QYdcHQXwdM?t=6s

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Имам другарка во Мелбурн е моментално на гости. Го гледала финалето на стадион и таква разочарана пошто ич неќе тенис ја натерале нејзините да оди да гледа со нив. Ја куќата ќе си ја дадев да гледам финале Федерер Надал, можеби последен пат во живот играат. Каков историски момент за тенисот, за спортот. Оваа на телефон дреме цело време, досадно и е на Rod Laver арена. :facepalm: :uzi:

Најтежок пораз е ова за Надал во кариерата без никакви дилеми.

Што ти е со постовиве денеска бе? Како може ова да му е најтежок пораз? По кој услов? :facepalm:

Нормално дека уплатив, тоа се дешава коа ги слушам големите тенски експерти Стек и Урко, првиот незналица класична а вториот препишува од него. Коњ да ме ебе.

Па и ми вадат тука статистики газење врз Федерер на ваква онаква подлога , ревијален ќе бил мечот , финалето било со Димитров. Го направија Роџер како брат баџенак на Предраг Русевски. :pos::pos::pos:
Среќа ставив само иљадарка а и Барса ме утна па не ми е жал , и мило ми е шо легендата си зема недостижна 18ка. :)

Што ти е со постовиве денеска бе? Како може ова да му е најтежок пораз? По кој услов? :facepalm:
Како по кој услов бе? Можност за комплетирање на сите Слемови бар по 2 пати, 15 ГС, нов Слем преку вечниот пациент Федерер... Како да не е тежок поразот после две катастрофални години, не можеше прва недела на Слем да помине. Башка да не ти напоменувам дека имаше брејк предност у петтиот сет.

Мечот уопште не требаше ни до петти сет да стигне, не знам кај гледавте шанса за Надал у овој меч. Премногу грешки и чисти топки прати во аут Федерер и со тоа го одложуваше крајот.
Ама добро на крај океј се заврши.

Се споредува со Истомин и Квери и не замарај изгуби се од интернетов.
Nula se tie porazi u sporedba so ova. I za federer vazi istoto, od milion pobedi u kariera ovaa e mont everest, edna i edinstvena. Igra prethodno 2 meca po 5 seta, doaga nadal, ubedlivo najlosata opcija koja brka rekord so ao plus -2 u slemovi so fed, i ovoj u 5 seta go kine iako lapase brejk u 5ti prv. Ova bar za mene bese slem so ubedlivo najgolemo znacenje u istorijata na open erata pa so ova dovolno kazav so mislam za pobedava na fed. Ni spilberg ne bi sostavil vakvo filmsko scenario kade fed bi lapal titula.

Ps
Ali mario, bar u pravo bevme za nadal, osven shljaka drug slem caooo hhhh.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom