Australian Open 2017

Кој ќе го освои Australian Open 2017?

• Andy Murray

Гласови: 10 17,2%
  • Novak Djokovic

Гласови: 18 31,0%
  • Milos Raonic

Гласови: 4 6,9%
  • Stanislas Wawrinka

Гласови: 4 6,9%
  • Kei Nishikori

Гласови: 1 1,7%
  • Dominic Thiem

Гласови: 2 3,4%
  • Rafael Nadal

Гласови: 13 22,4%
  • Roger Federer

Гласови: 11 19,0%
  • некој друг (наведете во мислење)

Гласови: 3 5,2%

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Мислам дека со оваа победа, битката за најдобар тенисер на сите времиња е завршена. Можеби некогаш во некое друго време. Надал е најблиску до надминување на рекордот во слемови ама гледам како би го направил тоа. А новак на негови 30 години ќе му требаат уште 8 слема да искочи пред Роџер што мислам дека е немогуче така да тоа е тоа. Треба да сме среќни што сме гледале тенис во ерата на најдобриот тенисер на сите времиња.

7 :D

Заслужено нема што. НАдал ни бледа сенка од првите неколк кола, мада очекувано, маратон против Димитров, ден помалце за одмор, јебига...
Честитки до сите навивачи на Федерер.

Sram i taga me oblea. Kukja bev spremen na nadal da opnam, poubeden u zivot za nesto ne sum bil, ova ne mi se verue deka se desi i si go zasluzuem remetot za gresnata procena da si ebam mater, go malerosav za site pari za negoviot najtezok poraz u kariera. Za federer nema potreba da se trosat zborovi, ovaa titula ko 10 mu vredi, na 35 pobedi tri meca po 5 seta od koi eden protiv ubedlivo najteskiot protivnik za nego, nestvarno sto bi rekol srbinov na eurosport.

Ps
Rafa propusti unikatna shansa da stane prv u open era sto minimum 2 pati gi osvoil site slemovi. Mater mu eba porazov

Sram i taga me oblea. Kukja bev spremen na nadal da opnam, poubeden u zivot za nesto ne sum bil, ova ne mi se verue deka se desi i si go zasluzuem remetot za gresnata procena da si ebam mater, go malerosav za site pari za negoviot najtezok poraz u kariera. Za federer nema potreba da se trosat zborovi, ovaa titula ko 10 mu vredi, na 35 pobedi tri meca po 5 seta od koi eden protiv ubedlivo najteskiot protivnik za nego, nestvarno sto bi rekol srbinov na eurosport.

Ps
Rafa propusti unikatna shansa da stane prv u open era sto minimum 2 pati gi osvoil site slemovi. Mater mu eba porazov

Me interesira tvoe mislenje za toa dali kje mozhe da osvoi 7 grandslam-a Nole narednive godini.

Fan sum na Djokovic inace.

85% прв сервис Нaдaл вo 5ти сет a три пaти гo брејкнaa....

23 винери нa Федерер вo пети сет
Иaкo секoгaш сум зa Нaдaл кoгa игрaaт меѓусебнo сепaк Федерер oдличен вo клучните мoменти и зaслуженo

Може да го стигне Ѓоковиќ , ако се пензионира Вавринка . :D

Me interesira tvoe mislenje za toa dali kje mozhe da osvoi 7 grandslam-a Nole narednive godini.

Fan sum na Djokovic inace.
Posle startov i ao shansite nekad da go stigne se svedeni na minimum. Osven ako se desi uste edno cudo tenisko i osvoi sve do kraj sto sekako deka nema. Za rg neznam a i us ama wimbledon nikad godinava, posle ova federer e prv favorit za taa titula i ima golemi shansi da ja osvoi zasto osven novak drug konkurent nema pa sea vidi ...

Posle startov i ao shansite nekad da go stigne se svedeni na minimum. Osven ako se desi uste edno cudo tenisko i osvoi sve do kraj sto sekako deka nema. Za rg neznam a i us ama wimbledon nikad godinava, posle ova federer e prv favorit za taa titula i ima golemi shansi da ja osvoi zasto osven novak drug konkurent nema pa sea vidi ...

Spored ova napishanovo znachi mozhe da se kazhe deka kje ostane ..

GOAT

16386856_1373438212718644_3032495553754289569_n.jpg

Федерер рече 'I'll see you next year. If not ...'. Ова 'If not' мене ми звучи како да размислува за пензија после 18кава.

Овај натпревар можеби беше најважниот во нивните кариери за Надал и Федерер бидејќи по долго време се вратија од бездната и тоа еден против друг во финале на Гренд слем како најголеми ривали....мислам дека ова за Федерер е најголема победа посебно дека е на прагот да се пензионира и се работи против неговиот кошмар Надал ...а за Надал што да се напиши,алал нека му е на чоекот,после толку тешки повреди изморен и истрошен повторно почна да наликува на нормален тенисер што можи да победи било кој..се надевам дека на РГ ќе гледаме едно епско финале помеѓу Џокович-Рафа и двата да се погодат во добра форма(освен ако не се здиви Вавринка и да ги наплеска сите)

Федерер наполни 18ка, нека му е честита. Надал нека си поплаче дома, ја имаше шансата. Пак ќе речам на мртва игра доби шанса и ја прокоцка. Не добиваш повеќе од ова, тоа спортот јбг. @Џонтра Волта се надевам не уплати пари на поклонот коефициент :D
Нормално дека уплатив, тоа се дешава коа ги слушам големите тенски експерти Стек и Урко, првиот незналица класична а вториот препишува од него. Коњ да ме ебе.
Има шанси бе, само ќе треба да покачиш од 2 на 3 слема годишно. GOAT mode ON. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom