O
ob1
Гостин
Нивни нормално, муабеот ми е дека не дојдоа Надал и Федерер до финале преку најдобрите тенисер. Да се сретнеа во директен дуел и двајцата ќе беа збришени секундарно.А чив проблем е тој? зошто не дошле у финале?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нивни нормално, муабеот ми е дека не дојдоа Надал и Федерер до финале преку најдобрите тенисер. Да се сретнеа во директен дуел и двајцата ќе беа збришени секундарно.А чив проблем е тој? зошто не дошле у финале?
Па и Надал да ги немаше повредите кој знае дали толку ќе доминираа овие испаднативе [emoji16][emoji16]Иако сум за Надал, да бидеме реални кур мој што ќе играа финале на Гренд Слем Федерер и Надал (ваљда ќе игра овој ако не ебе работата утре против Димитров) ако не испаднеа толку рано Џокович и Мареј.
Нивни нормално, муабеот ми е дека не дојдоа Надал и Федерер до финале преку најдобрите тенисер. Да се сретнеа во директен дуел и двајцата ќе беа збришени секундарно.
Не го носи апла муабетот на "што би било, кога би било" зборам конкретно за туниров, ќе изгубеа и двајцата реални да бидеме.Па и Надал да ги немаше повредите кој знае дали толку ќе доминираа овие испаднативе [emoji16][emoji16]
Може ќе имаше голема шанса, ама at the end of the day пак ќе изгубеше, и сам си свесен за тоа. Не секад подлогата игра улога во еден дуел.Не верувам, на побрза подлога како оваа година, Федерер ќе имаше голема шанса вс Ноле, па и Мареј.
Друже, ако некој во кариерата имал среќа со жребови и слични ствари тоа е Новак. Човекот играше неколку слем финалиња против Мареј кој "не знаеше" да освои слем до 2012. Против Вавринка кој додека доминираа ФеДал, беше тотален анонимус ОКОЛУ ТОП 10, не можеше да припари до полуфинале на слем не до титула да дојде. Да не збрам за Чилич на УСО. И тој и Федерер го освоија толку долго очекуваниот Роланд Гарос, притоа не победувајќи го нивниот директен ривал. Играше Ус Опен 2016 стигајќи до финале со 3 меча одиграни на цел турнир, и тие 3 против играчи вон топ 10. Свака му част за 2011 кога успеа да се наметне и покрај присуството на Федал, но од 2012 натаму резултатите му се главно ради нивно отсуство, што поради старост што поради повреди.Нивни нормално, муабеот ми е дека не дојдоа Надал и Федерер до финале преку најдобрите тенисер. Да се сретнеа во директен дуел и двајцата ќе беа збришени секундарно.
јас да бев новинарот што му правеше интервју после мечот само едно би го прашал Федерер, на 2-1 во петтиот сет, кога имаше 30-00 на сервис на Вавринка, и кога Вавринка сервираше "ас" на втор сервис, зошто не побара челенџ, изгледаше како да е долга топка, и коментаторите на еуроспорт не можеа да поверуваат дека Федерер не побара челенџ, ај да е во некој небитен момент, небитен гем, во ред, ама во таа ситуација не можам да сфатам, да е од почит спрема Вавринка не верувам, претходно побара челенџ на топка на Вавринка која беше 70% внатре во поле, не постои логика во таа ситуација кога може да имаш 3 врзани брејк топки ти да не побараш проверка на топка која може да е аут, па ако сака цела нека е внатре
последниот челенџ кој го побара Федерер беше на топче кое беше 70% внатре, коментаторите на еуропспорт слатко се изнасмеаја кога видоа Федерер бара челенџ на таа топка, во неклучен момент@Charlie_1
1000000000000000000000% беше внатре сервата.
И тоа убаво она поголем дел од топчето да е во внатрешниот дел
Па чиста беше таа топка, плус имаат тенисерите помош и од своите ложи и им кажуваат дали да бараат челенџ доколку не се сигурни.
Него за другар прашувам, Федерер беше тој што не бараше МТО?
Секоја чест Стан, успеа да направиш се што треба за да пројде идолот, каков мршник.![]()
Дечкo, 2011 и 2015 се две oд четирите нaјдoбри сезoни вo Oпен ерaтa зaеднo сo 2006 нa Федерер и тaa нa Лејвер кoгa ги oсвoи сите 4 слемa.Друже, ако некој во кариерата имал среќа со жребови и слични ствари тоа е Новак. Човекот играше неколку слем финалиња против Мареј кој "не знаеше" да освои слем до 2012. Против Вавринка кој додека доминираа ФеДал, беше тотален анонимус ОКОЛУ ТОП 10, не можеше да припари до полуфинале на слем не до титула да дојде. Да не збрам за Чилич на УСО. И тој и Федерер го освоија толку долго очекуваниот Роланд Гарос, притоа не победувајќи го нивниот директен ривал. Играше Ус Опен 2016 стигајќи до финале со 3 меча одиграни на цел турнир, и тие 3 против играчи вон топ 10. Свака му част за 2011 кога успеа да се наметне и покрај присуството на Федал, но од 2012 натаму резултатите му се главно ради нивно отсуство, што поради старост што поради повреди.
За Рафа ли да почнувам муабет? Па понесреќен тенисер од него не постои. Секоја година има 2,3 месеци пауза, секоја година пропуштен слем...15ката ќе беше освоена одамна ама доживеа повреда на АО 2014 имаше финале против Стен, кој до тој момент во 10 меѓусебни му немаше 1(ЕДЕН) сет земено. Кај ќе му беа границите?
И сеа му/им се поклопил малку жребов, и тоа не ради повреди не ради старост, туку ради заслужени порази и ќе го/ги кудиме. Испаднаа Ноле и Мареј ама барем Раонич, Стен, Нишикори, Монфилс (трет, четврт, петти и шести) го папаа. Не дојдоа финале преку предавања. Двајцава ги надживеаа веќе неколку генерации од Сафиновци, Давиденковци, Налбандијан, Родик, Бердих, Новак, Мареј, преку Нишикори, Гришо, Раонич и да не набројувам. Едноставно е најголемиот и вториот најголем на сите времиња. Кога ќе ги надмине некој ќе збориме.