ТА Евролига 2017/18

• Креатор на темата Креатор на темата Cornicello
  • Време на започнување Време на започнување
- Nikada nisam rekao ništa loše o Crvenoj zvezdi, uvek kada dođem ovde sam se ponašao u skladu sa renomeom. Nisam zaslužio da mi skandiraju "Željko, Turčine, napuši se... Ja sam veći Srbin od svih njih zajedno. Niko iz Crvene zvezde nije odreagovao, mislio sam da ovde imam prijatelje. Ovo je bilo horsko pevanje. Lako je ovde da se bude Srbin, gde su svi zajedno. Budite Srbi tamo gde sam ja bio Srbin. Da se to desilo u mojoj dvorani, ja bih prvi ustao i krenuo da ih sprečim. Nisam video nijednog člana Crvene zvezde da je ustao i rekao ''nemojte'' - razočaran i ljut bio je Obradović.

Дончич за малце трипл дабл, 10 поени, 11 скока, 8 асистенции за 25 минути игра..растура малиов ! :))

Со оглед на тоа што не пратам до толку европска кошарка се шокирав кога видов дека Бенет отишол во Фенер..браво за Фенер....ама уште повеќе се шокирав што не дал ниеден поен :ROFLMAO: (добро знам ќе му треба време али смешно ми падна :D )

аууу ова не го очекував, ова што го игра Звезда не го играл ни еден тим на овие простори многууу одамна, ќе го споредам со Партизан 2009-10 ама ни тие не играа вака, како поединечно не ама како екипа една од најдобри .
Тогаш Партизан го имаше Бо Мекејлеб кој играше одлично, Кецман, Врањеш ама мислам дека не беа толку добро организирани у одбрана, не ббеа толку брзи и да покривваат и презимаат и да играат вака добро у гости. Kецман ги реши тогаш у Тел Авив со 29 поени или ќе блеснеше Бо со поени и асистенции ама тука човече која тимска хемија значи не можеш од еден играч или два да очекуваш опасност него мораш од сите, Лазиќ каква одрана не сум видел некој толку дисциплирано да игра редовно па плус у последно време и нападот и шутот му се подобрени. Јовиќ каков преглед а гледам и шутот за 3 му е поправен ...
Не знам ја ако се прашувам мене ми Звезда делува покажува многу подобра игра колку пати само ги уби противниците у поим, Партизан играше машки таа година со инфаркт завршници на пример онаа у Аба у финале исто така у Евролига , Звезда се поигрува , убедливо. Што и да се деси и да не дојде до Топ 8 овие последни утакмици се за учебник .
Оваа година Евролига е апсолутно погодена , секој секого тепа, појака не ми изгледала одамна

Значи каква професорска одбрана игра Звезда годинава тоа е чудо. Тука некаде се со Олимпијакос со просек на примени поени по меч ама јас вакво нешто немам видено во моето долгогодишно гледање на мечеви од Евролига. Ова е доказ дека екипа која е лимитирана во напад, се може да надокнади со добра одбрана.
Мислам дека Звезда до крај ќе изгуби само на гостувањата во Мадрид и Москва и ќе заврши трета:)

Мислам дека лошо ќе биде само да укрстат со Фенер или Олимпијакос мислам дека не им легаат тие две екипи, од овие две мислам ќе ни дојде шампионот оваа година

Мислам дека лошо ќе биде само да укрстат со Фенер или Олимпијакос мислам дека не им легаат тие две екипи, од овие две мислам ќе ни дојде шампионот оваа година
Јас се надевам на Баскониа или Пао за четвртфинале. Од друга страна мислам дека само со Фенер, ЦСКА или Реал не би можеле да се носат во 3 добиени, со сите други шансите би биле 50-50.

Како што лани очекував од Локомотива многу и Лаборал така оваа година од Олимпијакос а помалку од ЦСКА и Реал

BOGI B92

Jebote,sta reci..Zaista,neverovatno.Covek da ostane bez reci,otvori usta i samo balavi na ovako nesto.Partija za udzbenike,jos jedna u nizu..Skola kosarke Dejana Radonjica,cas ko zna koji..Prestali smo da brojimo.

Prosto je neverovatno sta sa ovom ekipom Dejan radi.U prilog tome govori podatak od veceras da smo izjednacili broj pobeda Partizana za citavih 7 sezona.Ej,sedam sezona!I to u njihovoj 'zlatnoj eri'..Toliko o tome.Nema vise onoga da se pobedjuje samo kuci,prolazi sa 3 pobede protiv Prokoma,Limoza i slicnih 'velikana'..Treba,svaki put ovo treba pomenuti.Redom padaju Makabi,Real,CSKA,Fener,pa opet taj isti Makabi,pa Laboral..Sve sami giganti Evropske kosarke,a ih mi bijemo po usima,bilo kuci ili na strani.I sa kakvom razlikom,kakvom dominacijom u igri.Zaista,sto rece gazda Kapone,od Splita na ovim prostorima nezapamceno..Jeste drugo vreme,i tesko je porediti sve to i svako vreme ima 'svoje nesto',a nase 'nesto' ce biti upisano zlatnim slovima u istoriji srpske kosarke.I zato,svim srcem navijam da ili ove,ili sledece zaokruzimo ovaj zlatni period naseg kluba i kosarke sa nekim istorijskim uspehom.Zna se na sta se misli,naravno.E to bi bila prava kruna rada i onoga sto se naziva sistem.Naravno,i zivotno delo i doktorat Dejana Radonjica,svih ljudi oko njega,uprave naravno i tih momaka.

Jace je od mene bilo,sada malo o utakmici..Podatak vise se i ne secam,da ova ekipa ima 7-8 ex NBA igraca,i to igraca koji imaju zavidnu NBA minutazu govori dovoljno u prilog kakva su ekipa.Na sve to,jedan vrlo perspektivan trener Sito Alonso koji je se ove sezone uz Radonjica i Triknijerija vodi kao jedan od trenera koji je najvise pokazao,dolazimo do ekipe koja sa pravom brani proslogodisnji uspeh.I ti takvu ekipu dobijes na taj nacin da jesvedes na citavih 69 poena na domacem terenu.Na tom istom domacem terenu na kojem je do te utakmice imala 8-1,a sa sve proslom sezonom 21-2 cini mi se..Nestvarno.Ovi momci su ucinili da jedna sa pravom cu reci NBA ekipa lici na skup poluamatera..Akcije koje se zavrsavaju u 24. sekundi napada nemogucim sutevima koji neretko bivaju izblokirani,totalno odseceni u tranziciji,a u odbrani osramoceni..Nije bilo pada,mi smo se pitali za sve,i kada su se priblizavali,rutinski smo dizali razlike.Jednostavno,ova ekipa se ponasa kao ekipa koja je vrlo dobro svesna svojih kvaliteta,mane prikriva u toj meri da se ljudima cini da ne postoje,i kadra je da radi velike stvari.

Гази, ломи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom