Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Еееј мајка и била на Кери Фишер оваа...:(

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Krigen од Tobias Lindholm (The Hunt, A Hijacking) испадна добра воена драма.
Moжело повеќе да се разработи приказната али сепак добро прикажување на ситуацијата во која се војниците, нивните фамилии и справувањето со одлуките кои ги носат.
3.5/5 кајгана експертиза.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
@Corvus ме кара не сум постирал тука..

Passengers - Мех. Филмов е така досаден што да имаше инди директор ќе го сметаа за ремек дело. Е до толку ништо не се дешава.
Не е срање пошто покажува here and there glimpses од што тоа можеше филмов да биде...али буквално ништо посебно. Ова му доаѓа ко на некреативен човек да му текнало "Еееј ќе направам филм со интересни теми!" и потоа ништо не направил со тоа само некако си дополнил празнини за да испадне филм што ќе има нешто без нешто.

Лоренс не ја хејтав у филмов, солидно глумеше, ама има лајк од мене Крис Прат за неговово глумење во филмов. Во сите блокбастерски филмови негови сегде ми беше ист освен во овој филм (ГотГ, Магнифисент 7, Џурасик Ворлд), овдека малце повеќе ми изгледаше ко да пробал да биде повеќе од Крис Прат. Во претходниве филмови што ги спомнав некако не ми изгледаше ко сам да може да држи филм, али тука мислам дека покажа leading power.

Се на се. Forgettable филм што ќе беше поуспешен на боксофисот да имаше паметни луѓе задолжени за маркетингов на филмов (или барем луѓе што не се ретарди)

П.С. Да не планира уште некој да иде на Пат и Мат во Синеплекс другата недела? :ROFLMAO:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.736
Passengers - Мех.
А бееее земав веќе карта за у недела аааааааааа
Кој те врти бе. Си имам зацртано дека ќе биде добар филмот.
Џенифер Лоренс. Со трејлерот со водата со телото нејзино... а бе топ ќе ми биде филмот, не замарај!
Анон бил на кино Моана да го гледа :ROFLMAO:
Еве го овој каков заклучок извади од Moviespotting.
Ајде да разговараме повеќе околу тоа :D
Мислев дека е некој трибјут на оваа
https://en.wikipedia.org/wiki/Moana_Pozzi

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444

Сменето ви е икончето кај саатот на VLC како на сликата? Ептен ме збуни, мислев некој програм сомнителен ми работи во позадина :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Па сосема ок филм е Моана, нема проблем и без внуче да се гледа...
А бееее земав веќе карта за у недела аааааааааа
Кој те врти бе. Си имам зацртано дека ќе биде добар филмот.
Џенифер Лоренс. Со трејлерот со водата со телото нејзино... а бе топ ќе ми биде филмот, не замарај!

Еве го овој каков заклучок извади од Moviespotting.
Ајде да разговараме повеќе околу тоа :D
Мислев дека е некој трибјут на оваа
https://en.wikipedia.org/wiki/Moana_Pozzi
Буквално таа сцена што ја спомна со Лоренс облечена во тоа што е облечена како скока во вода е без поента. Чисто да се види дека ете Лоренс чила во бродот. И има и уште еднаш или два пати истата сцена од 5 секунди. Тоа е тоа. :D

Али да, секси си е Лоренс во филмов :D[DOUBLEPOST=1483055444][/DOUBLEPOST]Уствари таа сцена е буквално фан-сервис и ништо друго :D Не дека би се бунел некој нели :D

G

grande-juve

Гостин
Анон бил на кино Моана да го гледа :ROFLMAO:
Не сфаќам што е "проблемот" :D.. јас бев и на Моана и на Зутопија и на Синг во кино, и ако има нешто различно, тоа е што се поубаво друштво дечињата него ли средношколците и студентите
П.С. Да не планира уште некој да иде на Пат и Мат во Синеплекс другата недела? :ROFLMAO:
Ја денес го изглеав, приватна проекција.. јас пат и мат. Не прочитав ништо за филмов и едино за тоа се разочарав малку, што беше само збирка на нови кратки, а ја очекуев долгометражна приказна.. важно на ниво си беа, цареви :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ептен според очекувањата беше The Girl On the Train. Очекував малку повеќе од главниот лик заради книгата ама некако целиот филм ми беше во стилот на Очајни Домакинки. Може една оцена повеќе е ама од мене 7ца.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.168
Поени од реакции
10.136
Седнав да го гледам The Magnificent Seven иако не сум по вестерни. Некако Тарантино со The Hateful Eight му даде шарм на жанров. Барем за мене. Очекував повеќе, трејлерот беше поарен, очекував барем приближно да биде како Hateful Eight на Тарантино, ама ништо од тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom