Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
па и не знаеш баш малце, ама ај. Седни му побрзо. :)
Па не требаше воопшто да го прашувате мислам таков е филмот ептен специфичен.

Едно е сигурно дека многу брзо ќе го гледа. За мене е во топ 3 омилени филмови.

У реду е Њотомир не си земај се при срце, на шала се фатив за суперхеројските филмови дека баш ти и тој другиот член со аватар од Дедпул први пишавте дека не вреди д гифт. Пази малце и на емот икончињата што ги користам при текстот, па тогаш види дали ми е озбилен постот или не.

Јас стојам на ставот дека филмот беше квалитетен, како за еден драма-трилер. Ова беше режисерско деби за Еџертон, и човекот си доби позитивни критики од филмските критичари таму. Крајот беше повеќе од солиден, не го предвидов воопшто, очекував некое америчко клише да биде, ама не беше... 1000 пати подобро од она суперхеројското hero save the day булшит (кога веќе се напна да ги споредуваш тие филмови со овој)

Кога веќе спомна и продукциски квалитет... Нормално дека д гифт ќе е посиромашен на тоа поле, во минус е влезен со CGI ефектите, нема пуцање со пиштол во левото маде од десната страна и сигурно бил 100 пати посиромашно рекламиран на пазарот од еве рецимо... Суперхеројските филмови (хехе).
Режисерот повеќе се фокусирал на приказната во делово, и според мене го положи тој испит, како за еден дебитант на тоа поле :)

Полабафко друг пат, не биди ко секташ кога некој ќе ти ги "нападне" суперхеројските филмови.

:kajgana:

Ja se napnav? :D Taman rabota, reagirav bidejki se fati u tesno, defanzivno.. a sakav samo da ti posocam deka ne e nisto strasno.

Ima lekcija u ova, moze nekoi filmovi da ti se dopagaat iako ne se opsto prifateni i posakuvani (recimo superherojski koga se veke u mixot) i ne treba da potkleknes pod pritisoci. Da si go odbranis makar filmot e prosek, bidejki najbitno e cuvstvoto posle filmot. I sekoj ke te pocituvase so stavot. Nie cela godina sme napagani za nasive, ti ednas tuka..

Se desava. Site svigame po nesto retardirano. :D

Se nadevam u novata godina sega ke ni posakas uste poveke suerherojski i nema olku da osuduvas i ke im davas sansa. :p

I nema drug nacin u podforumov osven labafko. <3

The Sixth Sense е филмиште, единствена мана според мене е што ако го имаш изгледано наредниот пат нема ни на пола да ти биде јак. Сепак, првиот пат кога го гледав толку се наежив на крај, што буквално и косата ми се крена. :D

The Sixth Sense е филмиште, единствена мана според мене е што ако го имаш изгледано наредниот пат нема ни на пола да ти биде јак. Сепак, првиот пат кога го гледав толку се наежив на крај, што буквално и косата ми се крена. :D
Вториот пат пазиш на деталите. :D

sweet smell of success одпаузирај го (y)
Никогаш не сум те прашала, зошто толку ти се свиѓа филмов? Мене ми е еден од полошите ноари. Мн е досаден и се врти во круг, тежок е за следење и не е за препорака :D

Никогаш не сум те прашала, зошто толку ти се свиѓа филмов? Мене ми е еден од полошите ноари. Мн е досаден и се врти во круг, тежок е за следење и не е за препорака :D
Зашто е многу црн, а ептен сакам црно.. најмногу ради сценариото, не ми текнува пооштро сценарио од ова, мелем за моите ноарски уши.. музиката ми е врвови.. како е снимен.. глумата.. се ми е врв го обожавам :love:

Да бе,вчера во 3 поручек си постирал.

Поарно е вака покасно да го постираш, а утре трето место пред работа стај го. Да не му даваме толку пажња на број 4, и онака е без медаља.
Вчера бев OFF, денес 8-16, утре сум исто 8-16. Во 6 сабајле да го стаам? :P[DOUBLEPOST=1482947796][/DOUBLEPOST]4. My name is Gump... @Forrest Gump

Run Forrest, run!

Последно уредено:
Последните 5 филмови од 250 сите ги знаат кои се. Мене дури и порака ми стигна "еј псст еве ги последните 5, само не кажувај на никој" :D. А јас сум тој никој, јас не требаше и не сакав да знам. Ама ај ќе го чекам сега само редоследот.

Последните 5 филмови од 250 сите ги знаат кои се. Мене дури и порака ми стигна "еј еве ги последните 5, само не кажувај на никој". А јас сум тој никој, јас не требаше и не сакав да знам. Ама ај ќе го чекам сега само редоследот.
Ама вие секако ги знаевте кои се сите 250 филма. Доволно е само да ги отворите една по една темите со гласањата, во воведниот пост ќе видите кои филмови од претходниот круг влегле на листата. Било кој од вас, по пат на елиминација можеше да стигне до ТОП 5, ако се беше заинтересирал. А верувам дека некој таков се нашол.

Сакав да пишам нешто за 2016та во врска со филмовите ама се сетив дека и овде е како во мојата струка да годината се затвара во март 2017та :)

@Corvus ме кара не сум постирал тука..

Passengers - Мех. Филмов е така досаден што да имаше инди директор ќе го сметаа за ремек дело. Е до толку ништо не се дешава.
Не е срање пошто покажува here and there glimpses од што тоа можеше филмов да биде...али буквално ништо посебно. Ова му доаѓа ко на некреативен човек да му текнало "Еееј ќе направам филм со интересни теми!" и потоа ништо не направил со тоа само некако си дополнил празнини за да испадне филм што ќе има нешто без нешто.

Лоренс не ја хејтав у филмов, солидно глумеше, ама има лајк од мене Крис Прат за неговово глумење во филмов. Во сите блокбастерски филмови негови сегде ми беше ист освен во овој филм (ГотГ, Магнифисент 7, Џурасик Ворлд), овдека малце повеќе ми изгледаше ко да пробал да биде повеќе од Крис Прат. Во претходниве филмови што ги спомнав некако не ми изгледаше ко сам да може да држи филм, али тука мислам дека покажа leading power.

Се на се. Forgettable филм што ќе беше поуспешен на боксофисот да имаше паметни луѓе задолжени за маркетингов на филмов (или барем луѓе што не се ретарди)

П.С. Да не планира уште некој да иде на Пат и Мат во Синеплекс другата недела? :ROFLMAO:

Passengers - Мех.
А бееее земав веќе карта за у недела аааааааааа
Кој те врти бе. Си имам зацртано дека ќе биде добар филмот.
Џенифер Лоренс. Со трејлерот со водата со телото нејзино... а бе топ ќе ми биде филмот, не замарај!
Анон бил на кино Моана да го гледа :ROFLMAO:
Еве го овој каков заклучок извади од Moviespotting.
Ајде да разговараме повеќе околу тоа :D
Мислев дека е некој трибјут на оваа
https://en.wikipedia.org/wiki/Moana_Pozzi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom