Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Fala za info ama da ima nesto em da stois na stolce so rakata ispruzena em da ne ti se trese raka :D
Gi snimav poslednite 4min pa videovo iskoci dosta golemo a spor e uploadot...uste edno 20tina min mu treba da se prikaci[DOUBLEPOST=1482843777][/DOUBLEPOST]Minimalec od 179W :)
Meracov primetiv instantno ne gi apdejtira podatocite i mu treba vreme da presmeta, 8min pokasno napraviv fotka 1,3den bese potrosuvackata so 0,2Kw potroseni i toa e mislam tocniot rezultat, na skapa tarifa e podeseno 660, pa ona 0,1Kw/h so 0,6denari pokasno e apdejtirano kako sto treba.
IMG_20161227_131848.jpg

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Fala za info ama da ima nesto em da stois na stolce so rakata ispruzena em da ne ti se trese raka :D
Gi snimav poslednite 4min pa videovo iskoci dosta golemo a spor e uploadot...uste edno 20tina min mu treba da se prikaci

ma toa e od vozbudenost :)
mozebi za detska bi zel vakva zatoa sto ima 7 brzini, bidejci changeto so 3 brzini i vo prva e prejako, vo sprotivno ce morav da odam so 2.5ka a stvarno se blisku parite pomedju 2.5 i 3.5kw

и....? шо да ставам т.е. што ми е најпаметно за да греам комплетно и убаво спрат од 80 квадрата? еве и на струја да е расположен сум да плакам сметка во грејна сезона до кај 15 000 - 20 000 денари. ама сакам се да ми е топло убаво секаде. значи пилети, парна, грејни тела шо ти ги знам компресори и сл. пошто искрено ја прочитав темава и до сега ако се мислев што да биде сега сум 100 пати по збунет. :) иначе моментално имам инвертор и клима обична и не постигнуваат темп. ко што треба, станот е нов, има топ изолација, се по највисоки стандарди пошто е правен ко за моја душа, значи не е купен од градежна фирма па да се ставани најефтини материјали и сл.

@Strelec е таа клима е за мене, ако е 12-ка јас ќе ја натерам да работи и на 150 вати, не како change-то на 350, иако е 9-ка прејака е за моите 20м2.
инаку Наташа на МРТ1 најави пред малку минусни Т ама кај мене нешто ја утнуваат стално работата, не знам како е во Скопје ама тука е предновогодишна пролет :D
DSC00907.JPG

• Ми се допаѓа
Reactions: GT1
Ццц се раззумреа...

Мислам триото Доналд Сатерленд, Морган Фримен, Мајкл Кејн ќе гази по земјава уште деценија, здрави ми делуваат момците. ;)

Ццц се раззумреа...

Мислам триото Доналд Сатерленд, Морган Фримен, Мајкл Кејн ќе гази по земјава уште деценија, здрави ми делуваат момците. ;)
Доста! Ќе ги урочиш...

Им стискаме палци на Ентони Хопкинс, Ед Харис, Дагласовците, и останати филмски легенди, машки да ги издржат овие 4 дена што преостануваат од годинава, што.. зема голем данок од филмската индустрија.

Во ретроспектива, смртта на Алан Рикман ме погоди најмногу, а еве денешнава на Кери Фишер е веднаш зад него.

RIP Princess Leia, and may the Force be with you!

Ed Harris бе :D

Clint-Eastwood-e1458392173688.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom