I jas li ti smetam?Za tebe edna Tesla ili Neo da ti se pogodi za navek![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
I jas li ti smetam?Za tebe edna Tesla ili Neo da ti se pogodi za navek![]()
И огледалото [emoji2]I jas li ti smetam?
So sto da mi smetas ? so forite? ne mi smetas ni mene ni na drugive...zemi klima be bratce kakva ti dusa saka....ke gi merime u najladnoto kako sto si silen na jazik bidi silen i na termometar i da izmeris u najladnoto.....ja poracav edna kinez, ti zemi koja sakasI jas li ti smetam?
Jas ne ni barav sovet od tebe, ne znam sto si laskasSo sto da mi smetas ? so forite? ne mi smetas ni mene ni na drugive...zemi klima be bratce kakva ti dusa saka....ke gi merime u najladnoto kako sto si silen na jazik bidi silen i na termometar i da izmeris u najladnoto.....ja poracav edna kinez, ti zemi koja sakas
Svateno be KURTO....sea si murto pardon, uste ke me tepas ?Jas ne ni barav sovet od tebe, ne znam sto si laskas
Stana predmet na zaebancija na forumov kolku sto procitav do sega, ne te svakaat lugevo seriozno. Sam si se prasuvas,sam si odgovaras, sam si se ubeduvas.....interesna dijagnoza.
Se javuva Mujo na Haso, mu vika< pazi druze nekoja budala vozi vo obratna nasoka na avtopat. Haso mu vika< ne e eden "be bratce", mnogu gi ima
Koj svati svati

Ne sum ni pocnalSvateno be KURTO....sea si murto pardon, uste ke me tepas ?![]()

Au kako ke mi e kef da ti se posrekji so klimataNe sum ni pocnal![]()

Za tvoite velicentstveni 25000 mislis se poravaa toa ? Daj prisoberi uste nesto sitna boranija ne popravam.Pa da te viknam tebe da mi ja popravis? I jas edvaj cekam da mi se posreki taka

Би ти препорачал неколку 3.5kW како што напоменав мала разлика со 2.5kW модели во пари а голема во моќност.max 35k

Super. Ako imas i ceni za modelive bi ti bil blagodarenБи ти препорачал неколку 3.5kW како што напоменав мала разлика со 2.5kW модели во пари а голема во моќност.
Ако ги исклучиме GREE од игра бидејќи напомена дека не ги сакаш некако ова е мој предлог, по цена од најниска па нагоре:
VIVAX ACP-12CH35AERI
HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA
VIVAX ACP-12CT35AERI <<< според мене најдобар избор ако имаш простор да ја монтираш
MITSUBISHI MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA
Toshiba RAS-10BKV-Е <<< малце над буџет ама TOSHIBA е
Не пишав ниту една DAIKIN бидејќи воопшто не влегува во буџет ниту основниот модел а тој е искрено според мене само на име а реално многу други поефтини климатизери се и подобри, може да ја вметнев и CARRIER iPlus 42QHC012DSA / 38QHC012DSA ама ке испаднеше преголема листа, low end марки како HYUNDAI, TESLA, AUX и слично ги изфрлив со оглед на буџетот кој го имаш, FUJITSU e прескап...
VIVAX ACP-12CH35AERI ~ 27kSuper. Ako imas i ceni za modelive bi ti bil blagodaren
Dolzam pivo. PozdravVIVAX ACP-12CH35AERI ~ 27k
HAIER Tundra AS12TA2HRA/1U12BE8ERA ~ 27-28k
VIVAX ACP-12CT35AERI ~ 36k
MITSUBISHI MSZ-DM35VA/MUZ-DM35VA ~36k
Toshiba MIRAI RAS-10BKV-E/RAS-10BAV-E ~ 38k ( оваа треба да е помеѓу 2.5kW и 3.5kW односно на ладење е 2.8kW а на греење 3.2kW )
Еве и за CARRIER-от ~ 35k