Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум Миле али повели и другпат :D

Вчера заборавив да го спомнам краткиот на Дизни Inner Workings, пред Моана го пуштаат, одличен... Во инсајд аут имаше борба на човечињата во мозокот, а сеа имаше борба меѓу органите.. и само за тој ќе вредеа парите, Моана испадна бонусот, обавезно во вочлиста[DOUBLEPOST=1480692705][/DOUBLEPOST]
побрзај, поезија во движење.. и ја го планирам да му ја проверам 10ката од пред неколку години
Inner Workings влезе во кратката листа од 10 кратки анимирани кои ја продолжија трката кон Оскарот. Од нив уште и Piper и Borrowed Time може да се ѕирнат по нетов. Убави, двата. Препорака!

да, баш него треба да го прашаш

Јас длабоко се извинувам поради тоа што не ја следам темата редовно, а воедно и нивната преписка околу квалитетот на филмот.
Прости ми.

@whatto

Имај и ти убава вечер. :)

@Џонтра Волта

Сериозно 6-ка на Full Metal Jacket? (n)

Последно уредено:
Сериозно 6-ка на Full Metal Jacket? (n)
Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.
Еден од најдосадните филмови што сум ги гледал заедно со Apocalypse Now и Spotlight. Една третина од филмот ми беше интересна само, тој дел кај што урлаше тој генералот и толку, после рак фатив.

Исто и Apocalypse Now, овој па цел беше досаден, не знам на што целеше филмов искрено, полипи фатив.

И уште нема некој да објасни што е тоа толку ремек-дело у овие два филма. Или пошто се на Стенли Кјубрик односно Форд Копола под дифолт мора да бидат мега јаки и ремек дела.

Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.
Еден од најдосадните филмови што сум ги гледал заедно со Apocalypse Now и Spotlight. Една третина од филмот ми беше интересна само, тој дел кај што урлаше тој генералот и толку, после рак фатив.

Исто и Apocalypse Now, овој па цел беше досаден, не знам на што целеше филмов искрено, полипи фатив.

И уште нема некој да објасни што е тоа толку ремек-дело у овие два филма. Или пошто се на Стенли Кјубрик односно Форд Копола под дифолт мора да бидат мега јаки и ремек дела.

Можеби имаш впечаток дека филмот е досаден, бидејќи е неконвенционален, нема конвенционален завршеток, ниту ги следи стандардните филмски норми.

Следен пат пошироко, а сега: филмот е генијален бидејќи Кјубрик хируршки точно ги има детектирано аномалиите на американското општество и американската политика во целост, манифестирајќи гадење од директниот нивен производ, војната. Преку иронијата како изразно средство, тој ја покажува, на крајот од денот, нивната тотална апсурдност и бесмисленост.

Последно уредено:
Arrival одличен.
Препорака да тркнете до кино да го погледнете.
Ме внесе филмот уште од самиот почеток, нема дрн-мрн 15-20 минути како во повеќето други филмови.
Брзо почнува да се дешава нешто, почнуваш да размислуваш што е, како е, да дешифрираш и слично.
Ејми Адамс е одлична како и секогаш.
Саундтракот е фантастичен. Единствена работа која не ми се допадна е тоа што почувствував дека „негативците“ во филмот беа исфорсирани.

Arrival одличен.
Препорака да тркнете до кино да го погледнете.
Ме внесе филмот уште од самиот почеток, нема дрн-мрн 15-20 минути како во повеќето други филмови.
Брзо почнува да се дешава нешто, почнуваш да размислуваш што е, како е, да дешифрираш и слично.
Ејми Адамс е одлична како и секогаш.
Саундтракот е фантастичен. Единствена работа која не ми се допадна е тоа што почувствував дека „негативците“ во филмот беа исфорсирани.
Си го тргнал девојчето од аватар? o_O Или девојчето се маскирало за денот на вештерките? :pos:
Screenshot_14.jpg

Sully ми е сличен со Joy од лани, избрале рандом прича и напраиле филм. Не дека беше лош или досаден ама ништо посебно, онака, можел дедо Клинт и на друго да ги потроши парите. Добро го скоцкал филмот, немаше `едносмерна улица` тек, ок за тепање време и толку, Том Хенкс си е класика, но сепак за брзо ќе отиде у заборав Сали, далеку од Оскар или нешто слично. Може да му исфорсираат номинација пошто е класичен американски филм со нивен херој бла бла.

Никогаш нигде не би патувал со Том Хенкс. :D

исто и ја, после фудбал :D
И? Се како што кажав нели. На почеток е топ, јас дури го гледав го предложив, ама на крај се премислив. Имало шанса да биде нешто од филмов, ама како иде понатаму срање станува. 80 мин трае а ме замараше ко 4 саати. 6 од мене зошто е нешто различно, а не повеќе од 6 зошто ме напна да осетам дека е таков.[DOUBLEPOST=1480850540][/DOUBLEPOST]
@Џонтра Волта, зошто 5-ка на Black Swan? :(
Глуми џонтра, ги гледа убавите филмови за намерно да ги искасапи, така важен се осеќа :P

Последно уредено:
И? Се како што кажав нели. На почеток е топ, јас дури го гледав го предложив, ама на крај се премислив. Имало шанса да биде нешто од филмов, ама како иде понатаму срање станува. 80 мин трае а ме замараше ко 4 саати. 6 од мене зошто е нешто различно, а не повеќе од 6 зошто ме напна да осетам дека е таков.
Па не баш :D. Мене обратно, првата половина ми беше мех, али после почна да ми станува подобар и подобар, и убаво ме внесе. Норман Бејтс би бил горд на оваа. И убаво направен филмов, имаше и некои неуспешни моменти кај шо пробуел режисеров да се истакне, имаше на моменти и замарање, али генерално ја постигнуе атмосферата шо се бара.. 7,5че
посебно третиот дел ми беше прејак, коа отиде у фул психо мод.. плус, никогаш не качувај автостопери :D

Па не баш :D. Мене обратно, првата половина ми беше мех, али после почна да ми станува подобар и подобар, и убаво ме внесе. Норман Бејтс би бил горд на оваа. И убаво направен филмов, имаше и некои неуспешни моменти кај шо пробуел режисеров да се истакне, имаше на моменти и замарање, али генерално ја постигнуе атмосферата шо се бара.. 7,5че
посебно третиот дел ми беше прејак, коа отиде у фул психо мод.. плус, никогаш не качувај автостопери :D
Мене најјак ми беше тој што ја уби мајката. Каков лик еј.. И моментите со таткото. А глупи ми се такви сецкања и колења на филм. Глупости. Цело село го складира во фрижидерот.
И женскава смотано глумеше некако. И, имаше некои работи апла нелогични. Ама ај.
Тој режисерот го замислував каков е спрема филмот и кога го видов после, иста фаца.
Да го видам ќе му речам ок е дечко различен си. Еве ти 6 :D

Немој бе Норман со овие глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom