Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Имам уште, само слабо некако се симнува филмов, еве цел саат може, едвај до пола, ајде ќе го исчекам ваљда, ако не утре ќе го гледам. Инаку за Даниел, утре го глеам, така да не може да ми го укинат, ќе ги тужам ако ми го направат пред проекција :D
Кај мене се симна за 15 мин. Веројатно дека имаш слабо ratio е споро кај тебе.

Кај мене се симна за 15 мин. Веројатно дека имаш слабо ratio е споро кај тебе.
Го гледав, рестартирав рутер и тргна експресно. Доста солиден филм, камерата е најдобрата ствар во целиот проект, толку одлично доловено тоа “од онаа страна“ да филмот само ради движењето те води без да трепнеш. Приказната не беше нешто нова, со мали дупки, но сепак добро скоцкано. Крајот ми беше :eek::eek::eek::eek:

Го гледав, рестартирав рутер и тргна експресно. Доста солиден филм, камерата е најдобрата ствар во целиот проект, толку одлично доловено тоа “од онаа страна“ да филмот само ради движењето те води без да трепнеш. Приказната не беше нешто нова, со мали дупки, но сепак добро скоцкано. Крајот ми беше :eek::eek::eek::eek:
Па чуму седмица тогаш? Мене ми беше меѓу 8 и 9. Одличен! Еден од најдобрите од трката за Оскар за странски филм годинава, од тие што ги имам гледано.

BTW, кога сме кај Оскарот за странски, пред некое време случајно видов дека на HBO го има виетнамскиот - „Yellow Flowers on Green Grass“, со македонски превод, па ако имаш HBO и сакаш да го гледаш... Не дека беше нешто WOW, ама cute филмче.

Па чуму седмица тогаш? Мене ми беше меѓу 8 и 9. Одличен! Еден од најдобрите од трката за Оскар за странски филм годинава, од тие што ги имам гледано.
Не беше за осум поради тоа што откако го изгледав го немав она грдо/убаво чувство после гледање филм. Едноставно, си гледал добар филм а немал никакво влијание врз твојата моментална состојба. Пример, по Добра жена ми се промени расположението, сакам кога еден филм ќе ме трогне некако или ќе ме направи да се почувствувам поинаку од пред гледањето. Седум поради приказната, се` до последните 20 минути не гледаме некој пресврт или возбуда, за разлика од камерата која што во текот на целиот филм беше предобра но не ми е тоа единствено мерило да му дадам осум. Иако режисерски послаб, Такви су правила пример повеќе ми се допадна, баш поради таа драматичност и грутка во грлото.

Моана, супер Дизни авантуриче, 2-3 песни ми останаа у глава, можда веќе видено али свежо изглеаше, многу убава анимација и општо убав за глеање.. на граница меѓу 7 и 8, али ај 8че ради Моанчето :love:
ко дизни верзија на годподар на прстените, само место прстен, треба да го вратат срцето на Таки Фити :pos:

Само што беа доделени New York Film Critics Sircle наградите:

Best film: La La Land
Best director: Berry Jenkins, Moonlight
Best actor: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Best actress: Isabelle Huppert, Elle
Best supporting actor: Mahershala Ali for Moonlight
Best supporting actress: Michelle Williams, Manchester by the Sea and Certain Women
Best screenplay: Manchester by the Sea, Kenneth Lonergan
Best animated film: Zootopia
Best cinematography: Moonlight, James Laxton
Best first film: (tie) Kelly Fremon Craig’s The Edge of Seventeen and Trey Edwards Shults Krisha
Best foreign film: Toni Erdmann (Germany)
Best non-fiction film (documentary): O.J. Made in America

Инаку, 10-те најдобри филмови според National Board of Review за 2016 се:

еј у пм, Даниел Блејк каква шлаканица удира...

ме распука филмот, многу емоции насобрани во една толку реална драма... Моментот во банката за храна ми беше некако најтежок.

9/10

A баш сакав да ја побарам листава на летер за да си ги имам предвид за гледање тие што не ми се, многу време си ми спасил, grazie mille :X3:
Не сум Миле али повели и другпат :D

Вчера заборавив да го спомнам краткиот на Дизни Inner Workings, пред Моана го пуштаат, одличен... Во инсајд аут имаше борба на човечињата во мозокот, а сеа имаше борба меѓу органите.. и само за тој ќе вредеа парите, Моана испадна бонусот, обавезно во вочлиста[DOUBLEPOST=1480692705][/DOUBLEPOST]
овој in the mood of love на второ место што е со години ми стое во хард дискот, ќе побрзам со гледањето :D:D
побрзај, поезија во движење.. и ја го планирам да му ја проверам 10ката од пред неколку години

Во врска со листата на BBC. Зарем од 100 филмови немаше место за Prestige, Machinist, Infernal Affairs, Donnie Darko, Mystic River, Batman Begins и уште неколку? :)

Врска нема листата, не е ни достојна за дискусија. Не знам што толку се потресувате. :)

Туку вчера на кино што ми се случи...
Седнува пред мене пар, накај 25-30 беа години.
Почнува Аrrival, од озбилен поозбилен филмот.
Абе овој кога зема на обични муабети да се смее ко ситком да гледа.:sramezliv: И тоа кикотење, гласно човече два реда околу него слушаа.:гомце: Абе 20 пати се изнакикоти.
Боже сачувај, во филмот нема една едина шега...
Мислам, како може да се убиеш од смеење на ова:
-Не знам и јас што се случува, колку знаеш ти, знам и јас...
И овој си викам женска има....

Врска нема листата, не е ни достојна за дискусија. Не знам што толку се потресувате. :)

Туку вчера на кино што ми се случи...
Седнува пред мене пар, накај 25-30 беа години.
Почнува Аrrival, од озбилен поозбилен филмот.
Абе овој кога зема на обични муабети да се смее ко ситком да гледа.:sramezliv: И тоа кикотење, гласно човече два реда околу него слушаа.:гомце: Абе 20 пати се изнакикоти.
Боже сачувај, во филмот нема една едина шега...
Мислам, како може да се убиеш од смеење на ова:
-Не знам и јас што се случува, колку знаеш ти, знам и јас...
И овој си викам женска има....
виш хумор брад, не го разбираш. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom