- Член од
- 29 јануари 2015
- Мислења
- 7.278
- Поени од реакции
- 20.260
Ти коа моеше Full Metal Jacket да го даруваш така богато шо да очекува па еден Hell or High Water.....
Што му фали на првиов бе?
Ти коа моеше Full Metal Jacket да го даруваш така богато шо да очекува па еден Hell or High Water.....
да, баш него треба да го прашашШто му фали на првиов бе?
виш хумор брад, не го разбираш.Врска нема листата, не е ни достојна за дискусија. Не знам што толку се потресувате.
Туку вчера на кино што ми се случи...
Седнува пред мене пар, накај 25-30 беа години.
Почнува Аrrival, од озбилен поозбилен филмот.
Абе овој кога зема на обични муабети да се смее ко ситком да гледа. И тоа кикотење, гласно човече два реда околу него слушаа. Абе 20 пати се изнакикоти.
Боже сачувај, во филмот нема една едина шега...
Мислам, како може да се убиеш од смеење на ова:
-Не знам и јас што се случува, колку знаеш ти, знам и јас...
И овој си викам женска има....
Го има Batman BeginsВо врска со листата на BBC. Зарем од 100 филмови немаше место за Prestige, Machinist, Infernal Affairs, Donnie Darko, Mystic River, Batman Begins и уште неколку?
го нема The IlusionistГо има Batman Begins
Inner Workings влезе во кратката листа од 10 кратки анимирани кои ја продолжија трката кон Оскарот. Од нив уште и Piper и Borrowed Time може да се ѕирнат по нетов. Убави, двата. Препорака!Не сум Миле али повели и другпат
Вчера заборавив да го спомнам краткиот на Дизни Inner Workings, пред Моана го пуштаат, одличен... Во инсајд аут имаше борба на човечињата во мозокот, а сеа имаше борба меѓу органите.. и само за тој ќе вредеа парите, Моана испадна бонусот, обавезно во вочлиста[DOUBLEPOST=1480692705][/DOUBLEPOST]
побрзај, поезија во движење.. и ја го планирам да му ја проверам 10ката од пред неколку години
На погрешна адреса стигна прашањето.Што му фали на првиов бе?
5-10
48. Full Metal Jacket (1987) - 6
49. Flags of Our Fathers (2006) - 8
50. Letters From Iwo Jima (2006) - 8
51. Fury (2014) - 7.5
да, баш него треба да го прашаш
Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.Сериозно 6-ка на Full Metal Jacket?
Можеби имаш впечаток дека филмот е досаден, бидејќи е неконвенционален, нема конвенционален завршеток, ниту ги следи стандардните филмски норми.Да, и секој ден би му ја давал истата оценка.
Еден од најдосадните филмови што сум ги гледал заедно со Apocalypse Now и Spotlight. Една третина од филмот ми беше интересна само, тој дел кај што урлаше тој генералот и толку, после рак фатив.
Исто и Apocalypse Now, овој па цел беше досаден, не знам на што целеше филмов искрено, полипи фатив.
И уште нема некој да објасни што е тоа толку ремек-дело у овие два филма. Или пошто се на Стенли Кјубрик односно Форд Копола под дифолт мора да бидат мега јаки и ремек дела.