League of Legends

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
тоа и е елементарно за адц, да има јак фарм и киллс. Сите посериозени adc играчи сакаат килс за да ја тепаме партијата. :)
Абе само што почнал и ваљда изгубен е. Ја коа почнав не знаев што се minions, и само идев head to head да се тепам со другите, рипав преку minions, не им ни давав некакво значење :D

H

HoT IcE

Гостин
Ако ти се свиѓа Еш и играш херои од таа класа најбитно ти е:
Фарм.
Мора да научиш да фармаш правилно т.е да правиш last hit. Како за почетник мој совет ти е да играш пасивно на почеток дур ги научиш механиките на херојот и како се игра на линија, едноставно треба да играш пасивно, да правиш last-hit и да пратиш што се дешава околу тебе. Најлошо кај почетници и општо послаби играчи што сите им викаат да се фокусираат на фармање и овие толку се посветени на тоа што не гледаат што се дешава на мапа околу нив и од тука ти доаѓа ганкање и често умирање. На кратко, прати мапа, играј пасивно на линија и фармај и прати што се дешава на мапа, кога ќе помине почетна фаза и стигнете мид-лејт гејм, поентата ти е да останеш позади својот тим, НИКАКО ДА ИДЕШ ПРВ туку си чилаш од позади и кој ти доаѓа прв у рејнџ го тепаш. Со Еш е пожелно и да бидеш иницијатор на тимфајтови со добри ултиња кога ќе видиш дека некој се одвоил од тим да го станираш. Друга работа која многу ќе ти користи кога ќе играш Еш е тоа што за ултито да го фати максималниот стан немора да бидеш 3 километри одалечен како сите што мислат, за ултито да има максимален стан потребно е да одалечен херојот како должина на еден вард у радиус што опфаќа и ова имај го на ум пошто многу често ќе ти се укажат прилики да ултнеш некој и ќе мислиш „ех бе блиску е нема да го станирам на подолго.“
За билдови иди си на probuilds.net, ја од таму гледам од професионалци како билдаат и што играат пошто метата и ајтемите се прават во зависнот од тим и против кој играш.

P.S заборавив да додадам за на линија, никако немој да ја туркаш линијата, под ова мислам да ги гаѓаш криповите кога се на пола или цела крв затоа што твоите крипов и цела линија ќе отиде многу блиско до нивна кула што те прави незаштитен од ганкови и слично, увек ги оставај они да ја туркаат линијата и ти само си прави last-hit. Во најголем случај, ептен ретко во ело за почетиници и бронзе/силвер ќе наидеш на некој што разбира ова и сите ќе ја туркаат линијата под твоја кула што е само плус за тебе, ти дава безбедност.

R

red.devil

Гостин
^Ај сеа објасни му ги поимите што ги користеше, го дозбуни начисто ако е почетник во вакви игри. :Д

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Не сум до толку да не разбирам и го сватив од прилика што е поентата. А за купување што е побитно за почеток, немам со многу херои играно али гледам за различни херои различни работи има во продавницата, не е како во дота исти итеми за сите.

R

red.devil

Гостин
Не сум до толку да не разбирам и го сватив од прилика што е поентата. А за купување што е побитно за почеток, немам со многу херои играно али гледам за различни херои различни работи има во продавницата, не е како во дота исти итеми за сите.
Засега ништо ако ме слушаш мене. Џабе ќе фрлаш ајпи на ајтеми од понизок ред. Чекај да качиш 20-ка а до тогаш ќе ти биде јасно. :D

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Засега ништо ако ме слушаш мене. Џабе ќе фрлаш ајпи на ајтеми од понизок ред. Чекај да качиш 20-ка а до тогаш ќе ти биде јасно. :D
Мислев за купување од продавницата во борба.

R

red.devil

Гостин
Мислев за купување од продавницата во борба.
Аха, Аше оди на дмџ, критикал и attack speed... Е сеа за ајтеми, Infinite Edge и Huricane се јадрото во последно време. На тоа додади ајтем за armor pen (Last whisper) i еден ајтем за лајфстил (Bloodthurst или така нешто се викаше :D), останатите слотови ти се една чизма со атак спид и другиот во зависност од противникот, најчесто Mercurial за crowd control или ако не ти треба тоа можеш да додадиш уште демиџ или атак спид.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
А што е со ова Free champion rotation. Одам тамо ама само ги гледам хероите. Има некоја финта нешто?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
А што е со ова Free champion rotation. Одам тамо ама само ги гледам хероите. Има некоја финта нешто?
Секоја недела има 8 различни херои што се free to play. Сеа пред некое време им текна да ги начукаат плус и сите supports у таа ротација, па затоа ги има пуно. Порано по 8 херои си беа.

H

HoT IcE

Гостин
Ставија плус супорти во ротација за да учат луѓево да играат супорт. Со новиов ранкед и слично, никој не сака да игра супорт.
Иначе, како е за играње лол моментално? Немам играно одамна, се уклучив две-три партии да ја пробам новава ЛБ пошто сум меин ЛБ и уопште не сум играл од тогаш.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ставија плус супорти во ротација за да учат луѓево да играат супорт. Со новиов ранкед и слично, никој не сака да игра супорт.
Иначе, како е за играње лол моментално? Немам играно одамна, се уклучив две-три партии да ја пробам новава ЛБ пошто сум меин ЛБ и уопште не сум играл од тогаш.
Исто срање е :D

Колку се boost-aм со Vi само чоече, one trick станав, тибам херојот ненормален.

Kajgana Shop

На врв Bottom