La Liga Santander 2016/2023

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.591
Реал беше подобар денес и ја заслужи победата, нема дилеми тука, ама каков срамен пенал му свирнаа на Реал :facepalm::facepalm: Да ти ебам менталните судии, не знаат кај тераат.

Чоло, ајде брале фаќај патот накај Интер, не нервирај ме. :D

I

IBIZA SOUND

Гостин
Која комедија си ти еј...

Каков Атлетико излезе во второ полувреме, Чоло шамари изгледа делел во соблекувална.
ja neznam sho delel colo
samo znam deka atletiko so bilo koj tim igrae strasno ubavo,ama so real se golemi gubitnici[DOUBLEPOST=1479605922][/DOUBLEPOST]
Која комедија си ти еј...

Каков Атлетико излезе во второ полувреме, Чоло шамари изгледа делел во соблекувална.
ja neznam sho delel colo
samo znam deka atletiko so bilo koj tim igrae strasno ubavo,ama so real se golemi gubitnici

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.694
Поени од реакции
88.680
Мислев дека Камени е отиден во пензија, а тој да ти бил во цутот на младоста... Синоќа ги откажа Барса, увек знаел да се здиви на некои натпревари

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.452
Поени од реакции
39.093
Камени титула ни има скинато со Еспањол во 2007, сега за 2 бода ќе правиме галама. :D ... Страшен голман заедно со Диего Алвес , ако се повампират иди дај им гол.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Немаше пенал во ситуацијата на Савич со Роналдо, ги пресекоа Атлетико тука и го решија победникот на натпреварот
Ама затоа имаше чист гол непризнаен уште во 12 та минута.

Плус ситуацијата со Иско, сигурен сум дека немаше офсајд.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ама затоа имаше чист гол непризнаен уште во 12 та минута.

Плус ситуацијата со Иско, сигурен сум дека немаше офсајд.
Сликава :гик:

Немаше офсајд таму со Иско ама па што не даде гол умренкото, чист гол промаши.
Истотака смешен пенал му свирнаа на Роналдо.

Не дека судијата ја заеба утакмицата или слично, далеку од тоа, Реал вчера изигра одлична утакмица и заслужено си победи.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не знам според вас што треба да се случи за да биди пенал?..да му влези крвнички/брутално?да го го отепа?..не ве разбирам..Савич во пад ја подигна ногата, а Роналдо си се намести односно тргна по топката, но поради ногата на Савич беше спречен да стигни до нејзе односно го намести како мало дете..Судијата не е виновен дека Савич напрај аматерски потег па тука исправно си досуди пенал.

Смешен пенал е кога ќе нема никаков контакт,а овде има контакт па не знам што е смешно тука.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
ja neznam sho delel colo
samo znam deka atletiko so bilo koj tim igrae strasno ubavo,ama so real se golemi gubitnici[DOUBLEPOST=1479605922][/DOUBLEPOST]
ja neznam sho delel colo
samo znam deka atletiko so bilo koj tim igrae strasno ubavo,ama so real se golemi gubitnici
Prijatel, osven dvete pobedi vo finalinata LS i toa mozam da recam bea na "sreka", bas e obratno. Real gla nemozese da kreni od Atleiko vo ligata unazad sezoni. Ti izgleda zboruvas za vremeto pred Colo i ostali.

Член од
28 октомври 2015
Мислења
926
Поени од реакции
1.236
Ако она за вас е пенал, па свака ви чест фудбалски стручњаци.:)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.966
Поени од реакции
116.591
Не те разбирам искрено..шо треба за пенал да го отепа?
И после се чудиме зошто пропаѓа македонскиов фудбал. :LOL: Џони судија си бе брат, како може она да е пенал објасни ми? Па ни самите фанови на Реал не веруваат во тоа.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
И после се чудиме зошто пропаѓа македонскиов фудбал. :LOL: Џони судија си бе брат, како може она да е пенал објасни ми? Па ни самите фанови на Реал не веруваат во тоа.
Бидејќи брат има контакт,секој контакт внатре во шеснаесетникот можи да се окарактеризира како пенал и судијата секогаш е оправдан..така барем не учат по семинари бидејќи кога е прекршок на центар истиот ќе мораш и внатре во шеснаесетникот да го свирниш...тоа сите го знаат а никој не го прифаќа туку општо прифатено е дека за да биди пенал мора стартот да биди малце пооштар или прекршокот потежок(бидејќи е потешка одлуката) а всушност пеналот е само прекршок внатре во шеснаесетникот.

Ако се судеа правилно пенали според правила ќе ги имаше по многу на утакмица ама фала богу некогаш мора да се прави остапки од правилата што е нормално ама мислам дека тука имаше контакт и Роналдо го намести Савич како мало дете односно му се пикна во него и од ногата се сопна..тука Савич е виновен а не судијата каде си досуди правилно..сепак Савич се сопна а Роналдо трчаше накај топката и мислам дека секој судија би го свирал и со оглед на перфектниот пад на Роналдо.

Нам ни е лесно да коментираме од забавена снимка ама внатре на теренот се се случува во 0-1 секунда,и Македонскиот фудбал сигурно не пропаѓа од судиите..напротив Македонските судии се две класи над Македонските фудбалери бидејќи полагаат според најстроги критериуми исто како другите Европски земји за разлика од нашите фудбалери кои од 60-70 минута го вадат јазикот и неможат да одат повеќе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom