Амaн бе зa кaмиoн дa не прaшувaш?Zimski gumi 17" 225 45 predlog?
245/45 19", комплет од 4 гуми ме кошташе 50.000ден.Ако не е тајна која димензија,колку пари и какви и се возните своства
Колку си во право, толку и не си. Јас сум со 45ки, па еве и летните Ханкук и зимскиве Нокиан, воопшто не чувствувам нешто екстра неамортизираност. Околу зимскиве јес да планирав да земам 17ки бандажи со 60 профил на гума, ама со 45 воопшто не чувствувам груба амортизација, настрана што со 45 изгледа перфектно.Амaн бе зa кaмиoн дa не прaшувaш?
Гумa не се препoрaчувa пo димензијa туку пo нaменa,дaли ти требa зa дoбaр aквaплaнинг,пoтрoшувaчкa,дoлгoтрaјнoст,нискa бучaвa,стaвилнoст нa кривини и дoбрa трaкцијa,сигурен стoп и сл.
Пo мoе тoa штo вoзиш 17кa бaндaж a димензијa бaрaш 45 не oчекувaј квaлитетнa aмoртизaцијa. Зa лик мoждa е супер aмa зa нaши пaтиштa ич. Секoе кaмче oд 2нaнoметри ќе гo oсеќaш кaкo дс си стaпнaл нa кaрпa. Инaку истo некoмерцијaлнa димензијa имaш пa oчекувaј декa ќе бидaт и пoскaпи.
Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите245/45 19", комплет од 4 гуми ме кошташе 50.000ден.
B за економичност на гориво и B за снег.
Колку си во право, толку и не си. Јас сум со 45ки, па еве и летните Ханкук и зимскиве Нокиан, воопшто не чувствувам нешто екстра неамортизираност. Околу зимскиве јес да планирав да земам 17ки бандажи со 60 профил на гума, ама со 45 воопшто не чувствувам груба амортизација, настрана што со 45 изгледа перфектно.
Исто имам пријател со 245/45 17 со мерџо, исто си нема никакви проблеми
За зимски земи си сава ескимо с3 ... од искуство на повеќе пријатели гумите се одлични за зимски условиШто мислите за tigar ili starfire за зимски, 205 55 р16,
има и уште една корејска wintercraft, првпат ја слушнав...
Со цените како стојат сава споредбено со овие ?Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите
ти што возиш?[DOUBLEPOST=1479508754][/DOUBLEPOST]
За зимски земи си сава ескимо с3 ... од искуство на повеќе пријатели гумите се одлични за зимски услови
Hyundai Tucson, чак од ко ги ставив нокианот уште по мека вожња и волан имам.Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите
ти што возиш?
Од тоа што имам прочитано за савата, доста луѓе се жалат со коментар "никогаш повеќе сава". Гумата при поголем притисок знаела да пукни т.е. да направи бабуле или бапка, сеедно.Со цените како стојат сава споредбено со овие ?
Zboruvate za taa Sawa so se proizveduva vo Polska ili Turcija?Sava stavam na kola samo ako e Slovenska,a proizvedena vo Polska,Madjarska ili Turcija,na kur ne bi ja stavil.Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите
ти што возиш?[DOUBLEPOST=1479508754][/DOUBLEPOST]
За зимски земи си сава ескимо с3 ... од искуство на повеќе пријатели гумите се одлични за зимски услови
Starfire, Tigar,Kelly..Nemas mn kvaliteten izbor za tie pari.Што ќе предложите за 205 55 р16 до 3000 ден?