Гуми (пневматици)

K

kicodarker

Гостин
Zimski gumi 17" 225 45 predlog?
Амaн бе зa кaмиoн дa не прaшувaш?
Гумa не се препoрaчувa пo димензијa туку пo нaменa,дaли ти требa зa дoбaр aквaплaнинг,пoтрoшувaчкa,дoлгoтрaјнoст,нискa бучaвa,стaвилнoст нa кривини и дoбрa трaкцијa,сигурен стoп и сл.
Пo мoе тoa штo вoзиш 17кa бaндaж a димензијa бaрaш 45 не oчекувaј квaлитетнa aмoртизaцијa. Зa лик мoждa е супер aмa зa нaши пaтиштa ич. Секoе кaмче oд 2нaнoметри ќе гo oсеќaш кaкo дс си стaпнaл нa кaрпa. Инaку истo некoмерцијaлнa димензијa имaш пa oчекувaј декa ќе бидaт и пoскaпи.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Ако не е тајна која димензија,колку пари и какви и се возните своства
245/45 19", комплет од 4 гуми ме кошташе 50.000ден.
B за економичност на гориво и B за снег.

Амaн бе зa кaмиoн дa не прaшувaш?
Гумa не се препoрaчувa пo димензијa туку пo нaменa,дaли ти требa зa дoбaр aквaплaнинг,пoтрoшувaчкa,дoлгoтрaјнoст,нискa бучaвa,стaвилнoст нa кривини и дoбрa трaкцијa,сигурен стoп и сл.
Пo мoе тoa штo вoзиш 17кa бaндaж a димензијa бaрaш 45 не oчекувaј квaлитетнa aмoртизaцијa. Зa лик мoждa е супер aмa зa нaши пaтиштa ич. Секoе кaмче oд 2нaнoметри ќе гo oсеќaш кaкo дс си стaпнaл нa кaрпa. Инaку истo некoмерцијaлнa димензијa имaш пa oчекувaј декa ќе бидaт и пoскaпи.
Колку си во право, толку и не си. Јас сум со 45ки, па еве и летните Ханкук и зимскиве Нокиан, воопшто не чувствувам нешто екстра неамортизираност. Околу зимскиве јес да планирав да земам 17ки бандажи со 60 профил на гума, ама со 45 воопшто не чувствувам груба амортизација, настрана што со 45 изгледа перфектно.
Исто имам пријател со 245/45 17 со мерџо, исто си нема никакви проблеми :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.603
Поени од реакции
5.227
Што мислите за tigar ili starfire за зимски, 205 55 р16,
има и уште една корејска wintercraft, првпат ја слушнав...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
245/45 19", комплет од 4 гуми ме кошташе 50.000ден.
B за економичност на гориво и B за снег.

Колку си во право, толку и не си. Јас сум со 45ки, па еве и летните Ханкук и зимскиве Нокиан, воопшто не чувствувам нешто екстра неамортизираност. Околу зимскиве јес да планирав да земам 17ки бандажи со 60 профил на гума, ама со 45 воопшто не чувствувам груба амортизација, настрана што со 45 изгледа перфектно.
Исто имам пријател со 245/45 17 со мерџо, исто си нема никакви проблеми :)
Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите
ти што возиш?[DOUBLEPOST=1479508754][/DOUBLEPOST]
Што мислите за tigar ili starfire за зимски, 205 55 р16,
има и уште една корејска wintercraft, првпат ја слушнав...
За зимски земи си сава ескимо с3 ... од искуство на повеќе пријатели гумите се одлични за зимски услови

Член од
25 март 2012
Мислења
8.603
Поени од реакции
5.227
Добро зависи и на што возило, колку му е добра и амортизацијата ... не е само до гумите
За зимски земи си сава ескимо с3 ... од искуство на повеќе пријатели гумите се одлични за зимски услови
Со цените како стојат сава споредбено со овие ?

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
ти што возиш?
Hyundai Tucson, чак од ко ги ставив нокианот уште по мека вожња и волан имам.
Е сега убаво кажа членот погоре дека имаме лоши патишта, ама пример за на 45 профил да изкривиш бандаж треба ептен во голема и остра дупка да мавниш и тоа со прилично добра брзина. Али во секој случај поголем профил, поголема заштита на бандажот.[DOUBLEPOST=1479509396][/DOUBLEPOST]
Со цените како стојат сава споредбено со овие ?
Од тоа што имам прочитано за савата, доста луѓе се жалат со коментар "никогаш повеќе сава". Гумата при поголем притисок знаела да пукни т.е. да направи бабуле или бапка, сеедно.
Лично немам искуство со тие гуми, али пред да ги земам моиве доста читав и наидов на многу лоши reviews.

A

Avenger99

Гостин
Нема грешка, 45 амортизација е многу лоша, јас возам 55 на мојата а 65 на службената и разликата е огромна. Иначе да, савата за парите е супер, малце е помека од другите и при удар на тротоар или банкина повисока знаела да направи папка..

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.351
Поени од реакции
1.219
Zboruvate za taa Sawa so se proizveduva vo Polska ili Turcija?Sava stavam na kola samo ako e Slovenska,a proizvedena vo Polska,Madjarska ili Turcija,na kur ne bi ja stavil.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.603
Поени од реакции
5.227
Што ќе предложите за 205 55 р16 до 3000 ден?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.491
Поени од реакции
11.440
На еден другар еве оваа сезона ке му е петта со Сава ескимо, презадоволен е пд перфоманси
нормално пред месец дена и јас ги стаив истите, помека вожња и нагло кога кочам не лизга, ваљда ме разбирате
4 гуми 195/65 R15 11.200ден со монтажа и балансирање

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
12 февруари 2012
Мислења
227
Поени од реакции
25
Decki zemav sava eskimo hp 2 ama deckive more gi napumpalen 2.6? Neli e mnogu toa?

Kajgana Shop

На врв Bottom