Македонски филмови

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Плус, ако некој го испуштил - Милениум, 18.11 - Џган.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Може јас не разбирам српски али како бе некој го превел македонскиов филм Нели ти реков во Jesam li ti rekao? :pos:

И јеа, ропаков Русјаков наместо со Соросоиди да се смара, нека седне да го прави тој филмот за кој зеде пари уште пред 5 години. И нек се изјасни за долгометражниов цртан за кој зедоа пари од пред 10-тина години он и Контралајна до кај е? Или ќе не ебе у здрав мозок? :tapp:

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Сунчица за прецедник! (y)
Цитирам: „Не можеме да премолчиме еден, овој пат, толку очигледен факт. „Ослободување на Скопје“ беше најслабиот од сите филмови што ги имавме оваа година. Иако имаат свои доблести и мани, но и „Лазар“ на Светозар Ристовски, и „Три дена во септември“ на Даријан Пејовски, и „Џган“ на Вардан Тозија се далеку подобри филмови од „Ослободување на Скопје“. И далеку поавтентични, пооригинални, посвежи и свои.“

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
Сунчица за прецедник! (y)
Цитирам: „Не можеме да премолчиме еден, овој пат, толку очигледен факт. „Ослободување на Скопје“ беше најслабиот од сите филмови што ги имавме оваа година. Иако имаат свои доблести и мани, но и „Лазар“ на Светозар Ристовски, и „Три дена во септември“ на Даријан Пејовски, и „Џган“ на Вардан Тозија се далеку подобри филмови од „Ослободување на Скопје“. И далеку поавтентични, пооригинални, посвежи и свои.“
Па за „Лазар” и не би се сложил баш - очаен беше филмот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613
auu 7, кај мене тоа е оцена за добар филм. Џган ми е за 7, Три дена во септември 7,5-8
Па да де, да. Тоа го зборувам. Ослободување на Скопје и не беше така лош, далеку од едни Лазар и Златна петорка, на пример.

G

grande-juve

Гостин
Каде по Дождот закон филмче. Не личеше на македонски филм, ко да имаше инспирација од франција/Годард од тоа време. Многу јаки сцени, на нивата со компирите омилена, исто и стариве коа си го спремаа излетничкото место(кој глеал знае :D). Монтажа, режија, глума и посебно сценарио, се' тоа на високо ниво. Позитивно изненаден (y).
@Shawn Spencer и мене ми влезе во топ 15 :D

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Каде по Дождот закон филмче. Не личеше на македонски филм, ко да имаше инспирација од франција/Годард од тоа време. Многу јаки сцени, на нивата со компирите омилена, исто и стариве коа си го спремаа излетничкото место(кој глеал знае :D). Монтажа, режија, глума и посебно сценарио, се' тоа на високо ниво. Позитивно изненаден (y).
@Shawn Spencer и мене ми влезе во топ 15 :D
Каде ги има на интернет сите овие филмови? Ама со одличен квалитет.

Многу ми е криво што не успеав синоќа на Каде по дождот... И Среќна нова 49 ќе се емитува во вторник за 30 годишнината.

Kajgana Shop

На врв Bottom